Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta graficzna zero efektów ?

Runeyylo

Pytanie

Opublikowano

Witam ,mam problem typu ,,kupiłem nową kartę ,a w grach mam tyle samo fps'ów co przed jej kupnem ,wtedy miałem tyle na samym procku amd A8 5600K 2X 3,6 GHz HD GRAPHIC,,

Czyli w skrócie gram ciągle w lol'a wcześniej grałem bez karty na samym procku ,bo jest zrenderowany i ma wgraną grafikę wtedy miałem tak od 30 do 50 fps'ów w lol'u w cs'ie przy nagrywaniu frapsem oko 10 teraz to samo z tym ,że mam karte graficzną ASUS GT 640 2GB sterowniki poinstalowane itp i dalej nie widzę efektów na karcie producenta piszę ,że na tej karcie mogę mieć rozdzielczość 2560x1400m a mam dalej 1440x960.

Próbowałem podkręcać kartę programem MSI  afterburner standardowo była w tym progranie ustawiona na 40% swojej mocy podkręcałem po 5% gdy doszedłem do 60%+ zaczeła mi się pieprzyć grafika i stery przestały działać czy to może być wina zasilacza może być zasłaby na to ?

Zasilacz normalny 500W  firmowy utrzymuje 2 małe wiatraczki + większy wiatrak na karcie graficznej.

Prosze o pomoc mój system operacyjny to windows 7.

(!Chce wycisnąć z niej to na co zasługuje)

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam podłączaną pod monitor jak ustawic w biose na dedykowaną ?

Opublikowano

Może trochę głupie pytanie ale czy podpiąłeś monitor do karty graficznej dedykowanej czy zintegrowanej?

Sama karta jakimś demonem wydajności nie jest.

Dobrze by było jak byś podał resztę podzespołów i jakiej firmy jest ten zasilacz.

Sterowniki instalowałeś z płyty dołączonej do karty graficznej czy ściągnąłeś ze strony nvidii?

W podkręcanie może się narazie nie baw skoro nie wiesz czy wszystko jest dobrze z kartą.

Sprawdź też czy komputer na pewno korzysta z karty dedykowanej a nie zintegrowanej w procesor.

Opublikowano

karta nvidia asus geforce gt 640 nwm jak podpiąc monitor do karty graficznej sterownik iinstalowałem z internetu ściągane

Opublikowano

więc mój brat ma ponad 5 letniego gigabyte  i po włażeniu krat w pci-e  automatycznie sie przełączyło i nie sadzę aby nowsze plyty nie miały tej funkcji 

karte grafiki ma jakiegoś  ausua sterowniki z 2009  bo jak instaluje 2010 to karta traci wydajność  [software ati]

masz nvidie to wybierz aby sam też wykrył nowe stery 

Opublikowano

A masz w biosie włączoną funkcje żeby po podpięciu karty bios zmienił na dedykowaną ? W niektórych płytach jest to wyłączone (u mnie było, na starej maszynie)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...