Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak o tym pamietac?

Myuis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pamietac w LoL o uzywaniu itemow, patrzenia sie na wardy ( bo czesto mi gankuja), tepenia sie do wardow, flashow przez sciany itp.? Zawsze o tym zapominam.

Najwiekszy klopot jest z patrzeniem na wardy. Bardzo czesto mi gankuja na topie bo gram dobrze ( farmie a zrazem pushuje zabijajac kolesia z przeciwnego teamu) wskakuja na mnie we 2 i po mnie xD

za pomoc like

Opublikowano

Po prostu graj, graj, graj.. Wejdzie ci to w pamięć że będziesz pamiętać o wardach. Teleport to podstawa, takich rzeczy się nie zapomina. A o flash'ach no to pooglądaj LCS poradniki, popatrz przez które ściany można się sflashować i wypróbuj na botach/niestandardowej/normalach

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

@wardy

Też kiedyś miałem z tym problem. W końcu wpadłem na pomysł, aby przestawić mapkę (oczywiście maksymalnej wielkości) na lewą stronę.

Mi się wygodnie tak gra, ale sprawdź jak będzie w Twoim przypadku :D

Opublikowano

Z flash'em trzeba ostrożnie, bo nie raz można zrobić niezły fail :p Co do używania itemów, sama z tym problem kiedyś miałam, nawet nie wiedziałam, że można ich używać. Dopiero, gdy zaczęłam grać Morganą, gdzie Zhonya to konieczność przy jej ulcie w tf, wtedy nauczyłam się używać itemów. Wardy - z tym nie mam problemu, gdyż od samego początku zaczęłam grać na supp., i moim głównym zadaniem było pilnowanie wizji na mapce.

Na logikę, skoro często CI gankują to już wiesz, że pasowałoby widzieć chociaż troszkę wcześniej na mapie napastnika, więc trzeba mieć wizje - ward'a.

Z czasem wejdzie Ci to w krew :p

Opublikowano

To jest jak z jazdą na rowerze. Kiedy siadasz pierwszy raz i masz dodatkowe kółka czy kijek i rodzica za sobą, to dopiero się uczysz.

Później jeździsz bez tego i pamiętasz, żeby nie skręcić za mocno itd. 

Nie wiem ile grasz w lola, ale to jest kwestia wprawy. Im dłużej grasz, tym lepszą orientację masz na mapie. 

Itemy użytkowe polecam ustawić na 1 i 2, wtedy nie musisz szukać po klawiaturze. 

Co do patrzenia na wardy, najlepiej ustawić je w takich miejscach, by mieć wizję nawet na osoby schodzące z innych linii, niekoniecznie w bushu przy Twojej, a ułatwieniem będzie to wielkim, bo wtedy można spojrzeć na mini mapkę ;)

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Wyżej zostało wszystko powiedziane, mogę jedynie dodać, że dobrym pomysłem jest przestawienie sobie sterownia. Jak przykładowo w myszce masz dwa dodatkowe przyciski warto sobie je ustawić jako aktywacja przedmiotów.

Opublikowano

Itemki ZAWSZE ustawiam na 1/2/3 pozycji. Jedyny item o ktorym pamietam - Zonia

gram 3 miesiace

jezeli jestem na lini i sie bije to jestem tak skupiony ze nei patrze na mini mape

gdybym pamietal o itemach, tp. do wardow itp. to byloby bardzo dobrze 

Opublikowano

Może po prostu dobrym rozwiązaniem jest skrypt do bol'a , który używa itemków . Nie wiem dokładnie czy taki jest , ale powinien być.

Modki to dźiffki

Opublikowano

Może po prostu dobrym rozwiązaniem jest skrypt do bol'a , który używa itemków . Nie wiem dokładnie czy taki jest , ale powinien być.

tak

oczywiście

na pewno nauczy się pamiętania o itemach używając programu, który używa je za niego

...

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Opublikowano

Ja jak nie wykorzystywalem zhoni to dawalem sobie lepa ;) drastic ale skutkuje ;) co do wardow to jak last hitujesz to spagladaj na mapę podczas czekania no i wlasnie last hituj , n ie pushuj na pale ;)

Opublikowano

Musisz po prostu uczyć się, to nie wchodzi tak samo z siebie, musisz pamiętać, że kupiłeś use items i ich używać, a potem będzie bolało, jak się o nich zapomni, a mogło przeżyć/zabić  :P

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...