Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DETECT_HACKING(CheckCode = 10801)

Nesi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Tydzień temu dotknął mnie jeden problem z błędem wykrytm przez Hack Shield na polskim Metinie.

" DETECT_HACKING(CheckCode = 10801) " miał ktoś z was kiedyś z tym styczność i wie jak to naprawić ? zupełnie nie mam pojęcia dlaczego u mnie się ten błąd wyświetla.

Wygląda to tak: Po zalogowaniu się do gry, minie ok. 15 sekund, - metin się wyłącza i pokazuje się ten błąd. Z góry zapowiadam, że posiadam system Windows XP ( nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale na support napisali mi, że tak ). A antywirusa usunęłam, - wkurzał mnie ;D

Oczywiście próbowałam na nowo instalkę gry, aż trzy razy, niestety bez rezultatu.

Błąd zaczął się u mnie pojawiać po aktualizacji gry (Wersja 14.7) z dnia 10.07.2014r.

Edycja*

Sprawdziłam, że przy systemie Windows 7 takiego błędu nie ma, natomiast chciałabym mieć możliwość dalszej gry przy systemie Windows XP.

Edycja**

DO ZAMKNIĘCIA ! ! !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiedź z innej beczki ale może to to. Windows nie wspiera już XP, nie ma żadnych update totalnie nic, metin2 może wprowadził jakiś system w plikach który już xp nie uciąga.

Opublikowano

Odpowiedź z innej beczki ale może to to. Windows nie wspiera już XP, nie ma żadnych update totalnie nic, metin2 może wprowadził jakiś system w plikach który już xp nie uciąga.

Z tym mogę się zgodzić, ponieważ nie jeden gracz przy systemie Windows XP ma problemy z włączeniem gry. Tylko to byłby duży problem dla graczy, nie każdy jest przyzwyczajony do nowszych systemów i nie każdy ma dobry komputer który uciągnie taki rozbudowany system, np. Windows 7/8.

a pobierales orginalnie czy od kolegi brales clienta ? pobierales 2 raz i instalowales  i to samo wyskakuje ? /aś :)

Zawsze pobieram z oficjalnej strony Metin2PL. 

Tak, pobrałam grę ponownie i wykonałam instalację (oczywiście usunęłam wszystkie foldery które zostały po poprzedniej instalacji), błąd ukazuje się dalej.

Spróbowałam też nowego wgrywania systemu Windows XP, po zainstalowaniu niezbędnych sterowników oraz programów (zawsze instalowałam te same), nie było żadnych zmian, błąd tak jak był tak ukazuje się dalej.

Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem, czekam na dalsze sugestie, może jednak ktoś miał z tym doczynienia i wie jak temu zapobiec.

Opublikowano

Z tym mogę się zgodzić, ponieważ nie jeden gracz przy systemie Windows XP ma problemy z włączeniem gry. Tylko to byłby duży problem dla graczy, nie każdy jest przyzwyczajony do nowszych systemów i nie każdy ma dobry komputer który uciągnie taki rozbudowany system, np. Windows 7/8.

Zawsze pobieram z oficjalnej strony Metin2PL. 

Tak, pobrałam grę ponownie i wykonałam instalację (oczywiście usunęłam wszystkie foldery które zostały po poprzedniej instalacji), błąd ukazuje się dalej.

Spróbowałam też nowego wgrywania systemu Windows XP, po zainstalowaniu niezbędnych sterowników oraz programów (zawsze instalowałam te same), nie było żadnych zmian, błąd tak jak był tak ukazuje się dalej.

Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem, czekam na dalsze sugestie, może jednak ktoś miał z tym doczynienia i wie jak temu zapobiec.

Jeśli masz chociaż 1gb Ramu to polecam Windows Vista. Moim zdaniem Interface jest podobny do Win XP także problemów nie będziesz miała.

Jeśli masz 2gb Ramu to Instaluj sobie Windows 7. Szybko sie przyzwyczaisz i zakochasz sie w tej mobilności <3 Polecam Polecam gorąco <3

Opublikowano

Jeśli masz chociaż 1gb Ramu to polecam Windows Vista. Moim zdaniem Interface jest podobny do Win XP także problemów nie będziesz miała.

Jeśli masz 2gb Ramu to Instaluj sobie Windows 7. Szybko sie przyzwyczaisz i zakochasz sie w tej mobilności <3 Polecam Polecam gorąco <3

Posiadam na jednym z laptopów system Windows 7, raczej się nie zakochałam w tej mobilności, mimo, że działa u mnie sprawnie, ma zbyt dużo możliwości, aktualizacji i innych niepotrzebnych dodatków co mnie bardzo irytuje. Na raz włączam dość sporą ilość przeróżnych programów, więc szkoda pamięci na rozbudowany system, a mi właśnie chodzi o szybkość systemu. Także Windows 7 jest u mnie przekreślony, mogę jedynie wypróbować instalację Windows Vista. Dziękuję za pomysl :)

Proszę o wypowiadanie się tylko osób obeznanych w moim problemie z ukazującym się błędem, nie interesuje mnie zmiana systemu, - tak jak napisałam w pierwszym poście, chciałabym mieć możliwość dalszej gry przy systemie Windows XP.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...