Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery?

Kruszynox1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnimi czasy zacząłem się rozglądać za serwerami na modach. Przewertowałem kilka stron na publikacja serwerów i zauważyłem dużą ilość serwerów survival + frakcje i cały czas zapełnione sloty. Co się dzieje z minecraftem gdy na necie tylko serwery frakcyjne? Kiedyś było wiele serwerów na modach adventure jak i adventure + tech... Teraz widze same techniczne i żerujące tylko na portfelach graczy serwery. Czy poziom serwerów aż tak spadł że nikt nie potrafi zrobić porządnego serwera na modach? Czy trzeba się pchać na jakieś amerykańskie serwery z atlaunchera? Mógłby ktoś wyjaśnić to? Z góry dzięki za info

Opublikowano

Moim zdaniem, wpłynęło na to wiele czynników.
Pierwszym, jest utrzymanie takiego serwera. Powiedzmy sobie szczerze, taki serwer wymaga lepszej maszyny.

Drugim, jest brak znajomości w przerabianiu Modyfikacji, które często mają błędy na nowe wersje MC.
Trzecim, jest ciągłe wydawanie wersji ze strony Mojangu. To jest na tyle mocny cios, że wybija graczy na serwery "sv + g", bo tam często są nowe rzeczy.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Popieram @Swiezu

No niezły zarobiek jest na Frakcjach, ale przydały by się fajne serwery nowe ;)

Osobiście, nie ma dobrego serwera sv + f.

Wszystko, co aktualnie mamy "dobrego", jest to po prostu Pay2Win oraz dla pieniędzy.

A jak coś nie jest Pay2Win, to zwykle nie przetrwa, bo mimo tego że serwer technicznie jest świetny, to nie ma reklamy ani na utrzymanie serwera.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Jak to zwykle bywa na typowo takich serwerach, kupujesz VIP'a masz wszystko i gra się na tym kończy bo co tu więcej robić? ;_;

Co do serwerów z modami, mało osób ogarnia modyfikację, a co dopiero tworzenie serwerów z nimi!

Żeby upolować na taki serwer, a nie jest łatwo - trzeba czekać, no chyba że zagraniczne serwery nie sprawiają Ci problemu! :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Ludzie po prostu idą na skróty. Każdy większy serwer survival z frakcjami utrzymuje się sam, ponieważ najczęściej grają na nim osoby młodsze, które wydają swoje pieniądze na vipy i inne urozmaicenia strasznie ułatwiające rozgrywkę. Na innych serwerach nie da się po prostu zarobić dlatego jest wysyp survivali, ponieważ na serwerze z trybem kreatywnym nie ma co sprzedawać, a serwery fb bardzo szybko się nudzą. Serwerów technicznych też nie ma dużo również z powodu pieniędzy- koszt maszyny jest o wiele większy bo oprócz wtyczek są też zainstalowane modyfikacje, jak i z powodu braku wiedzy na temat modyfikacji technicznych ze strony większości graczy jak i administracji.

Opublikowano

Aktualnie serwery są stworzone pod p2w. Przez to ze mojang wydaje ciągłe aktualizacje. A mosty na nową wersję nie wychodzą szybko. Ciekawy czy ktoś kiedyś stworzy serwer który będzie miał item shop lecz taki który wcale nie zmienia trybu gry. Czyli dla leniwych diamenty które można jednocześnie samemu wykopać. Ale po co? Teraz mamy erę minecraft. Gra w to dużo młodych osób z doladowanymi telefonami. Wiec czemu by nie skorzystać?...

Opublikowano

Frakcje są dla debili.

Można stworzyć inny serwer, liczy się CAŁOKSZTAŁT.

Otóż to.

Przykładowo. Jeżeli stworzysz serwer SV+FR z autorskimi pluginami, unikalną rozgrywką to w porównaniu do serwera freebuild, który nie ma nic autorskiego gdzie zamierzasz grać?

Ja wybrałbym ten serwer, gdzie gra toczy się inaczej niż na 90% innych serwerów. ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15

Wolałbym zagrać na fb nie mającym nic autorskiego niż na kolejnym survivalu z frakcjami z "pluginami pisanymi przez ich techników" i unikalna rozgrywką, która na tym typie serwera nie istnieje, ponieważ każdy survival z frakcjami jest zwykłym odgrzewanym kotletem.

@top

Nawet jeżeli powstanie jakiś dobry serwer nie będący tym "kotletem" to i tak szybko padnie bo u nas tylko te nędzne survivale maja prawo bytu.

@SVMineFB

Może trochę przesadziłem pisząc, że wszystkie serwery inne niż survival z frakcjami upadną, bo są projekty, które się utrzymują na scenie polskich serwerów i nie są to survivale. Każdy serwer inny niż frakcje po starcie zdobywa dużą liczbę graczy jednak wielu z nich kończy grę tego samego dnia co rozpoczął bo nie rozumieją rozgrywki i wolą wrócić na survival z frakcjami gdzie wszystko ogranicza się do kopania kamienia dla rud.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15

Wolałbym zagrać na fb nie mającym nic autorskiego niż na kolejnym survivalu z frakcjami z "pluginami pisanymi przez ich techników" i unikalna rozgrywką, która na tym typie serwera nie istnieje, ponieważ każdy survival z frakcjami jest zwykłym odgrzewanym kotletem.

@top

Nawet jeżeli powstanie jakiś dobry serwer nie będący tym "kotletem" to i tak szybko padnie bo u nas tylko te nędzne survivale maja prawo bytu.

Zgodzę sie co do twojej wypowiedzi, ale nie zgodzę sie co do tego, że serwer upadnie.

Znajomi tworzą serwer Apokalypsa, mają środki na reklamy, utrzymanie serwera i watpię żeby serwer upadł zwłaszcza po miesiącu.

Jeżeli serwer jest ciekawie i dobrze wykonany to zdobędzie graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...