Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft się nie wyświetla na pulpicie

Xavier231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Minecraft By Zyczu, mam pewien problem ponieważ po załadowaniu gry launcher znika a gra się nie wyświetla. W menadżerze zadań jest proces odpowiadający działaniu tej gdy, wcześniej działał on normalnie na Windows 8.1 PRO i nagle przestał. Wtedy byłem zmuszony zrobić format. Postawiłem system Windows 7 PRO i problem dalej się pojawia. Wie ktoś może w czym tkwi problem ? Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję.

post-1136259-0-62105000-1405629823_thumb.png

Opublikowano

Pobierz launcher kei nett, by zyczu jest zbugowany.

Zainstaluj najnowszą wersję javy, Microsoft .NET Framework,zaaktualizuj sterowniki karty graficznej.

✐ Jeśli pomogłem daj like'a! 

Opublikowano

Pobierz launcher kei nett, by zyczu jest zbugowany. Zainstaluj najnowszą wersję javy, Microsoft .NET Framework,zaaktualizuj sterowniki karty graficznej.

Już chyba wiem na czym rzecz polega. Mam aktualną javę, niestety launcher kei nett pokazuje mi ze nie mam jej zainstalowanej, klikam w grę jakąś na przeglądarce, która potrzebuje javę to pisze mi ze mam ją zainstalować... :c Dlaczego się tak dzieje ? 

Opublikowano

Już chyba wiem na czym rzecz polega. Mam aktualną javę, niestety launcher kei nett pokazuje mi ze nie mam jej zainstalowanej, klikam w grę jakąś na przeglądarce, która potrzebuje javę to pisze mi ze mam ją zainstalować... :c Dlaczego się tak dzieje ?

Najprawdopodobniej nieaktualna Java. Usuń tą co teraz masz, i zainstaluj najnowszą z oficjalnej strony javy.

Opublikowano

Napewno to przez jave ale nie polecam ci używania Minecraft by zyczu Są lepsze lauchery tak jak kolega wyżej napisał keinett:)

Opublikowano

Najprawdopodobniej nieaktualna Java. Usuń tą co teraz masz, i zainstaluj najnowszą z oficjalnej strony javy.

Po odinstalowaniu i zainstalowaniu nowej problem dalej się pojawia. :c 

post-1136259-0-90986100-1405671606_thumb.png

Opublikowano

Jest to spowodowane za duża ilością modów lub przypisałeś za dużo ramu

Nie widzisz komunikatu "Requires Java Runtime Environment" ? To na 100% nie jest winą ramu lub modów.

Opublikowano

Nie widzisz komunikatu "Requires Java Runtime Environment" ? To na 100% nie jest winą ramu lub modów.

Tylko że miałem podobny błąd, gdy usunąłem kilka modów było wszystko ok :P

Opublikowano

Jest to spowodowane za duża ilością modów lub przypisałeś za dużo ramu

Ja w tej chwili próbuje uruchomić kei nett, by zyczu wywaliłem razem z .minecraft, błąd dalej się pojawia po zainstalowaniu javy 8.11 po kliknięciu w ten launcher kei nett ten błąd się pokazuje. 

Opublikowano
Tylko że miałem podobny błąd, gdy usunąłem kilka modów było wszystko ok :P
On pisał, że mu się wyświetla gdy gra w randomową gierkę Java, naucz sie czytać.

Ja w tej chwili prubuję uruchomić kei nett, by zyczu wywaliłem razem z .minecraft, błąd dalej się pojawia po zainstalowaniu javy 8.11 po kliknięciu w ten launcher kei nett ten błąd się pokazuje.
W komunikacie jest napisane o wersji 1.7-1.7.25. Zainstaluj Javę 1.7, jeżeli to nie pomoże, napisz w dziale komputery, tam otrzymasz pomoc specjalisty.

Opublikowano

Problem niestety dalej się pojawia, gry na przeglądarce nie działają, minecraft również. Dziękuję za pomoc, zakładam nowy temat w dziale komputry. 

Opublikowano

Problem niestety dalej się pojawia, gry na przeglądarce nie działają, minecraft również. Dziękuję za pomoc, zakładam nowy temat w dziale komputry.

Życzę powodzenia w szukaniu rozwiązania dla twojego problemu.

Opublikowano

Ten plik posiada trojana :c 

attachicon.gif002.PNG

Pobrałem z innej strony, instaluję. 

Jak plik ze strony producenta może zawierać trojana? xD xD xD

Polecam zmienić antyvirusa.

Co do tematu, zainstaluj javę 8.

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

@Swiezu

On pobierał z trojanem z dobrychprogramów.

Opublikowano

Antywirus jest w pełni sprawny i mam do niego zaufanie, wykupiłem licencję na rok. A plik nie był z strony producenta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...