Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

APARAT CYFROWY/LUSTRZANKA - ZAROBEK?

ZeuSio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku lat marzyłem o jakimś fajnym sprzęcie do 3 tysięcy złotych ( mam opcję pożyczenia brakującej kwoty... ) z tym, że chciałbym szybko oddać pożyczone pieniądze. Tu nasuwa się pytanie jak mógłbym zarobić za pomocą aparatu? Myślałem o robieniu zdjęć przedmiotom na sprzedaż ( pojazdy, domy, mieszkania ) bo wiadomo, że jakość zdjęcia też coś tam znaczy ale kwoty dużej za coś takiego raczej bym nie wołał. Kolejne pytania: Przeszło by coś takiego? Byliby chętni na takie usługi? 

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Jeżeli umiesz robić zdjęcie i jesteś dyspozycyjny możesz zacząć robić zdjęcia profesjonalnie np. Sesje zdjęciowe jakimś dziewczynom ( oczywiście musisz samemu załatwiać jakieś rekwizyty, tło coś gdzie chciałyby sobie robić zdjęcia ), a jeżeli tak bardzo lubisz robić zdjęcia możesz zająć się nawet sesjami ślubnymi ( kolega zarejestrował firme i bierze całkiem niezłe sumki za taką sesje ).

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

O sesjach myślałem ale to wyższa szkoła jazdy bo jednak żeby zacząć w tym temacie to trzeba mieć jakiś swój profil/katalog ;p A ja zaczynam w tym temacie. Czekam na inne propozycje, każda fajna lajkowana ;)

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Znaczy powiem tak. Według mnie na robieniu zdjęć rzeczy na sprzedaż nie zarobisz bo w dzisiejszych czasach co druga 90-letnia babcia ma telefon z aparatem a przecież takie zdjęcia nie są zbyt wymagające ;p 

PS Jak masz w miare ładny ryj rób sobie selfie na fb, łap lajki i sprzedawaj je na allegro :D

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Mówię Ci zrób kolejną aferę taśmową, szpieguj tych z rządu. Wyjdziesz na tym lepiej, a te pożyczone pieniądze zastąpisz zdjęciami lasek z sąsiednich okien.

Opublikowano

Sesje to jest dobry pomysł no ale w przyszłości. Ogólnie jeśli nie masz "skilla" w tej chwili oczywiście bo wszystko można wytrenować to ciężko będzie ci uzbierać kasę na oddanie.

Mój pomysł (długoterminowy) jest taki: robisz zdjęcia przyrodzie, krajobrazom itp. ogólnie to co się nie rusza aby złapać skilla jeśli chodzi o dobre uchwycenie światła a najlepsze możesz wrzucić na fejsa oczywiście odpowiednio oznaczone swoim podpisem gdzieś tam lub jakimś znakiem wodnym :) następnie możesz zacząć z ludźmi (głównie koleżankami) jakieś sesyjki itp. i oczywiście one to wrzucą na fajsa z twoim podpisem i może komuś się spodoba i się skontaktuje :D możesz także zacząć pytać się organizatorów jakiś imprez czy nie trzeba fotografa itp. No i teraz gdy już masz skilla a z fejsa nikt się nie odezwał to możesz sprzedawać zdj w necie (wydaje mi się że dość ciężko by było gdyż konkurencja raczej wysoka bo pamiętaj: jeśli jesteś w czymś dobry zawsze znajdzie się 9 letnie chińskie dziecko lepsze od Ciebie :D  ceny takich zdj to cos chyba od 0.25$ do 1$ czy jakoś tak można poczytać na necie) lub założyć firmę i robić zdj ślubnie okazjonalne itd. :) Trochę się spisałem nie chce mi się czytać tego i poprawiać żeby to wyglądało jakoś mam nadzieje że choć trochę pomogłem :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

Mówię Ci zrób kolejną aferę taśmową, szpieguj tych z rządu. Wyjdziesz na tym lepiej, a te pożyczone pieniądze zastąpisz zdjęciami lasek z sąsiednich okien.

No i jeszcze do tego zainwestuj w dyktafon. Zyski wzrosną o kilka potęg

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Ja prowadzę swój fanpag'e na którym dodaję po 3-4 zdjęcia z sesji które prowadzę. Może się wydawać, zarobek? Żaden. A jednak, ja liczę sobie 40 zł od sesji (20-30 zdjęć), obrabiam 10-15 maksymalnie zdjęć. Ale tu wiadomo działa takie coś jak polecanie przez znajomego. Mnie poleciła koleżanka i tak poszło w świat, przez szkołę, szczerze mówiąc w ciągu pół roku zarobiłam sobie na dwa obiektywy i jestem z tego zadowolona. Jak robisz dobre zdjęcia albo nauczysz się takie robić to serio będziesz miał dużo ludzi. :P

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

A tak serio? Zależy mi na tym ;)

Z tymi fotami rzeczy na sprzedaż to raczej nie zarobisz, 95% ludzi ma aparat albo telefon z aparatem. Koszt zakupu byle jakiego aparatu to z 200zł, telefony z aparatami 13+ Mpx to też już nic niezwykłego. A nawet jeśli ktoś niema żadnego sprzętu żeby zrobić te zdjęcia to nie wynajmie Ciebie tylko poprosi o to kogoś z rodziny albo znajomego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...