Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][SKRIPT] MiniBan - Banowanie permamentne i na czas!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko ludziska!

Co tu dużo pisać.. Mam dla Was skrypt (pierwszy który publikuje) i pewnie wszyscy zadajecie sobie pytanie

co on daje!?

Jak sama nazwa wskazuje odpowiada on za Banowanie graczy permanentnie (na zawsze) jak i na czas (do tego informacja o tempbanie jak i o banie jest wyświetlana na chacie!).

Komendy:

/ban <nick> <powód>

/tempban <nick> <powód> <czas w minutach>

/unban <nick>

Permissions:

joker.ban - Odpowiada za komendę /ban

joker.tempban - Odpowiada za komendę /tempban

joker.unban - Odpowiada za komendę /unban

Prośby:

Skrypt jest mojego autorstwa i nie jest on jakiś profesjonalny dlatego, że skripta jakoś bardzo dobrze nie znam (uczę się) dlatego też proszę Was o darowanie sobie komentarzy typu "Chu*owy skrypt"..

A co do samego skryptu pozwalam go edytować na własne potrzeby lecz proszę, żeby nie podszywać się pod autora (mnie) publikując go gdzieś indziej..

Dodatkowo proszę o dodatków lub zmian które mam wprowadzić w owym skrypcie

Pastebin (v 0.1):

http://pastebin.com/SuDPCQhk

Opublikowano

Skrypt nie jest jakiś w uj mega wyjebany, zwykłe podstawy skrypta.

A w dodatku:

kick arg 1 due to "&cZostales zbanowany przez &4%player% &cza &4%arg 2%" 

Poco robić takie coś, skoro można zrobić to prościej ?

ban player due to "asdasd"

W tym razie nie trzeba tworzyć jakiś dodatkowych eventów "on connect" i tym inne sprawy.

A i radzę ci nie tworzyć czegoś co już jest stworzone, ponieważ tą funkcję ma essentials.

Jednakże też kiedyś zaczynałem i tworzyłem takie gówna że głowa mała, więc like poleci, ale jak mówiłem," następnym razem twórz coś czego nie ma"

Opublikowano

Wiesz, że jeśli zresetujesz serwer wszystko się usunie? No chyba, że masz SQLite. Co do skryptu to polecam pobieranie godziny ze strony wtedy jest na 99% pewne ze  nie wbije wcześniej :)

iker_casillas___2012_by_majorczyk8-d5dzi

Opublikowano

Po 1...

Nic nadzwyczajnego, można napisać coś lepszego, w podobnym czasie...
Ten skrypt nawet powodów podczas wchodzenia nie posiada :x

Po 2...

wait arg 3

Brawo. Wywali ci serwer i już gracz nie ma bana...

3617414056672621012418.jpg

Po 3...

Jak już się zabieraj to porządniej... Po co na forum wstawiać coś niedopracowanego?

Pozdrawiam.

f

Opublikowano

Mimo wszystko podstawą każdego serwera jest essentials, który ma ową opcję, a więc skrypt nie potrzebny, chociaż jeżeli ktoś używa tylko skryptów to....
I podpinam się do tego co koledzy wyżej powiedzieli -.-

Opublikowano

Skrypt nie będzie działać. Jeśli ktoś dostanie tempa a w czasie jego bana będzie reset to dostanie unbana. Zła opcja czasu wykorzystana, gdzieś na mpc wędruje temat jak zastąpić "to co ty zrobiłeś" z dobrym czasomierzem który się nie zbuguje.

MPC Love<3

Opublikowano

Mało opcjii dodaj coś takiego
w broadcascie

&c===================================================================================
&9Administrator o nicku: &c%player% &9zbanowal gracza o nicku: &c%player% &9z powodu: &c%arg 2% &9.

&c===================================================================================

i np na bossbarze to samo albo kto ostatni zbanował albo kto ostatni był zbanowany

Opublikowano

Mimo wszystko podstawą każdego serwera jest essentials, który ma ową opcję, a więc skrypt nie potrzebny, chociaż jeżeli ktoś używa tylko skryptów to....

I podpinam się do tego co koledzy wyżej powiedzieli -.-

A jeżeli ja na swoim serwerze nie mam owego plugin'u.

To nie jest jakaś postawa, na popularnych serwerach nie ma tego plugin'u bo jest on mało zoptymalizowany posiada dużo bibliotek a i tak 2/3 opcji nie wykorzystujemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...