Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z laptopem

IGamer

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Od 3 dni mam następujący problem z laptopem Asus (dokładnie modelu nie pamiętam postaram się niedługo dodać):

Po włączeniu laptopa wszystko jest ok, muzyka gra, dźwięk zawsze jest. Problem pojawia się po zamknięciu klapy laptopa lub gdy przechodzi on w tryb uśpienia. 

Kiedy podnoszę klapę i włącza się z trybu uśpienia nie ma żadnego dźwięku. Nie odtwarza żadnej muzyki z dysku czy Youtube.

Szukałem rozwiązania wszędzie, ale na żadne nie trafiłem. Boje się, że może to być usterka karty dźwiękowej.

Proszę o szybką pomoc. 

Pozdrawiam.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym zaczął od przeinstalowania/zaktualizowania sterowników do karty dźwiękowej.

Jeżeli nie pomoże to format systemu.

Zawsze możesz ustawić w opcjach żeby laptop się nie usypiał.

Opublikowano

Hmm co do systemu to Win 8, laptop miał wgrany system przy kupnie i może być problem z formatem.

Sterowniki aktualizują się automatycznie i to się stało właściwie po aktualizacji systemu i sterowników. Czy może twić w tym problem? Co do nieusypiania musze się zastanowić.

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Opublikowano

W pudełku z laptopem powinieneś mieć płytkę i na niej powinien być windows.

Zamiast usypiania można ustawić samo gaszenie ekranu, co powinno wydłużyć działanie na baterii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...