Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Podczas pvp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy mam serwer pvp i w nim jest taki

problem gdy gracze się bija

są spadki __TPS__ i za cholerę

nie mogę tego naprawić osuwałem zbędne pluginy ale nic nie pomogło

wczoraj wieczorem all było OK ale dziś się coś spier****

Help

Opublikowano

serwer LOGI puste :P

lista pluginów:

WorldGuard

WorldEdit

Valut

TreasureChest

Skript

ScoreBoardStats

PermissionsEX

PenInv

MotdManager

MChat

IConomy

HideStream

EssentialsSpawn

Essentials

ChestShop

AzRank

AutoSaveWorld

AuthMe

AntiCombatLog

Ram:1gb

Gracze: wczoraj bylo 20typa i wszystko latalo i smigalo bez lagów

Silnki:1.7.2 jakis tam bukkit

Opublikowano

glowa cie nie boli jest 20typa na srv i nie ma lagów gdy sie zaczynaja klepac to dopiero tps spadaja :P nie ma wiec nie zmninie na zadne "10 slotów" jak cos hosting LVLUP Najlepszy hosting ever :D

Opublikowano

Spajk dobrze mówi, normalnie nie musi być lagów, ale większe akcje jak ty to określiłeś "klepią się", może powodować takie zachwiania. Radzę zmniejszyć sloty minimum do 10, no najwyżej 15, ale usuń dwa/trzy niepotrzebne pluginy...

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

Tak jak wszyscy mówią up ale widze że masz w swoich pluginach "Skript"

Ile owych skryptów już wgrałeś na serwer? Może masz jakieś skrypty do walk/effectów które powodują lagi?

NU94p9A.gif

Opublikowano

UP kuzwa mowie wam ze wczoraj 20typa bylo i nie bylo LAGÓW a dzis 3typa i sie klepia i lagi kuzwa wszystkie odpowiedzi zglaszam od teraz "Zmniejsz sloty !"

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngHOT11

Grzeczniej, bo pyskowaniem nikt ci tutaj nie pomoże.

20 slotów na 1 gb ramu to STANOWCZO za mało.

Przeznacz więcej ramu, zmień ilość slotów, usuń pluginy które ci nie sa potrzebne, przeanalizuj skrypty które wgrałeś, zmień view-distance, zaktualizuj pluginy które są na starych wersjach.

Także resetuj serwer w nocy, bo jeżeli ramu nie starcza do dane zapisuje do Cache, jak już ci zaczyna zapisywać to wtedy laguje, bo najprościej w świecie nie ma gdzie indziej (1gb ramu xD)

b_560_95_2.png

Opublikowano

dobra niech wam bedzie za za malo ramu ale powiedzcie dlaczego GDY GRACZE SIE KLEPIA to w tedy sa lagi ?

i na ile zmienic view distans

Opublikowano

Kolego. Zdajesz sobie sprawę, że 64MB to jest jakby "podstawa" na slot? Do tego trzeba doliczyć modyfikacje/pluginy. Spigot jest to zmodyfikowany, zoptymalizowany silnik craftbukkit. Zauważ, że sam serwer już z góry coś pobiera (ram i procek). TPS'y spadają podczas bicia się ponieważ wtedy wykonuje się event. Nie znam się na tym, ale chyba event z damage. Powinieneś tutaj nas słuchać, bo próbujemy Ci pomóc. Nie słuchasz - nie naprawisz. Zobacz, że wszyscy piszą o ram. CombatLog ma event związany z damage - zapisuje dla każdego gracza czas od uderzenia. Co masz w skripcie? Jeżeli jest to ranking - totalnie do wywalenia przy takiej ilości ram'u. Jak ranking to jest on death - wykonuje wiele poleceń w jednej chwili. No - zależy jak bardzo rozbudowany :) Ja mam tak rozbudowany (autorski, ale nie używam), że u cb przy biciu się na raz by pewnie kompletnie zlagowało serwer :) Tak więc zobacz czy jakichś komend nikt nie używał oraz powiedz co masz w skript. Jeżeli potrzebujesz pomocy - dodaj mnie na skypie: adamnapora. W wolnej chwili będę mógł Ci pomóc. 

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...