Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Duża temperatura podzespołów

devil120

Pytanie

Opublikowano

Witam czy jeśli temepratura procesora dochodzi mi prawie do 100 stopni czy może się coś wydarzyć nieprzyjemnego coś się spali lub komputer się zepsuje , czy moge być spokojny ? 

Screen:

11080140560436995643.jpg

blackmagix128.png

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinieneś się cieszyć, że twój PC jeszcze działa. ;)

Te temperatury sprawdzałeś, kiedy PC był w stresie, tzn. grałeś, odpalałeś benchmarki, itp.?

Odkurz PC z kurzu, zrób porządek z przewodami, wymień pastę termoprzewodzącą (na CPU i GPU) i sprawdź temperatury jeszcze raz. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja na moim starym p4 miałem uszkodzony czujnik i pokazywało mi 120 stopni, wszystko działało prawidłowo. Te 100 stopni to było po świeżo po włączeniu czy w stresie, czy są jakieś objawy tej temperatury ? Komputer się wyłącza, resetuje lub wolniej działa ? Ewentualnie daj jeszcze screen ze SpeedFana, może coś z tym Speccy nie tak.

Powinieneś się cieszyć, że twój PC jeszcze działa. ;)

Te temperatury sprawdzałeś, kiedy PC był w stresie, tzn. grałeś, odpalałeś benchmarki, itp.?

Odkurz PC z kurzu, zrób porządek z przewodami, wymień pastę termoprzewodzącą (na CPU i GPU) i sprawdź temperatury jeszcze raz. 

Tzn Tyle mam gdy mam odpaloną tylko jedną gre i żadnych programów.

Mam jedynie problem gdy spalił mi się zasilacz wymieniłem i po wyłączaniu kompa mam zawsze Blue Screen i mi się on restartuje

blackmagix128.png
Opublikowano

Ja na moim starym p4 miałem uszkodzony czujnik i pokazywało mi 120 stopni, wszystko działało prawidłowo. Te 100 stopni to było po świeżo po włączeniu czy w stresie, czy są jakieś objawy tej temperatury ? Komputer się wyłącza, resetuje lub wolniej działa ? Ewentualnie daj jeszcze screen ze SpeedFana, może coś z tym Speccy nie tak.

Opublikowano

Czy to jakaś wymagająca gra ? Te wszystkie temperatury i tak są bardzo wysokie, co powinno powodować większe problemy. Sprawdź SpeedFanem jak napisałem świeżo po włączeniu komputera i wklej tu screena. Jak to możesz mieć blue screena po wyłączeniu kompa ? Weź to jakoś jaśniej napisz i wklej tego screena z temperaturami z SpeedFana, bo może coś Speccy wariuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...