Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w 2 turze testu 9.2

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- dach wieży VK 45.02 (B) został pogrubiony z 40 do 60 mm
- czas przeładowania magazynka WT E-100 dla działa 12,8 cm zwiększony z 52 do 58 s
- naprawiono bugi w modelach kolizyjnych czołgów: T32, IS, T54E1 i M8A1
- naprawiono bugi w modelach wizualnych czołgów: M18 Hellcat, T-34/85, Pz III, Pz IV Ausf. A, StuG III Ausf. G, SU-100, Churchill I
- modele i tekstury wszystkich czołgów HD przerobiono tak, aby lepiej wyglądały na niskich i średnich ustawieniach graficznych
- naprawiono wizualne bugi na mapach: „Nowa Prochorówka”, Charków, Erlenberg, Święta dolina, Pustynna rzeka, Ukryta wioska, Eh Haluf, Klif, zimowy Himmelsdorf
- Komaryn usunięto z najwyższych tierów (od teraz pojawia się na tierach I-VIII)
- Ruinberg w ogniu jest niedostępny dla trybu 7/42
- naprawiono kilka bugów w interfejsie trybu Stronghold
- naprawiono wyświetlanie na liście nicki zniszczonych graczy
- naprawiono kilka bugów związanych z powtórkami
- naprawiono czerwone linie pojawiające się na teksturach podłoża przy starym renderze i włączonym antialiasingu
- naprawiono kilka przypadków wywalania się gry do pulpitu przy ładowaniu mapy
- przyciszono dźwięk destrukcji czołgu
- poprawiono elementy menu kontekstowego karuzeli czołgów w hangarze
- poprawiono mechanizmy automatycznych ustawień graficznych
- przerobiono niektóre efekty uderzenia pocisku o podłoże
- naprawiono bugi przy przełączaniu się na innych graczy w trybie pośmiertnym
- naprawiono kilka problemów, przez który czasem nie można było zalogować się na serwer testowy
- naprawiono kilka innych bugów

Źródło: http://www.dom1n.com/silentstalker-blog/test-9-2-zmiany-drugiej-rundzie-testu/

Opublikowano

Same duperele ;p 

Nerf WTF to duperele? Buff VK to duperele (teraz dla iska 6 jest od przodu nie do przebicia). Usunięcie koszmaryna dla 9/10t to duperele? Niby tak, ale zawsze coś :D

Opublikowano

WTF wg mnie jest beznadziejnym czołgiem. W 1vs1 nie ma z nim żaden czołg szans, a w 2vs1 zawsze przegra (mówię o sytuacjach np. w mieście).

Ma zbyt słabe camo, pancerz, czas przeładowania magazynka i zbyt op zasięg widzenia, 5/6 pestek z dużym dmg i jeszcze się coś znajdzie. Jest jednocześnie zbyt op i zbyt słaby.

Opublikowano

WTF wg mnie jest beznadziejnym czołgiem. W 1vs1 nie ma z nim żaden czołg szans, a w 2vs1 zawsze przegra (mówię o sytuacjach np. w mieście).

Ma zbyt słabe camo, pancerz, czas przeładowania magazynka i zbyt op zasięg widzenia, 5/6 pestek z dużym dmg i jeszcze się coś znajdzie. Jest jednocześnie zbyt op i zbyt słaby.

Mylisz się w mieście właśnie wygra. Jeżeli grałbyś 2 vs 2 przykładowo na Piaszczystej Rzecze (przypominam mapa w 80% otwarta) to wtedy na 100% WT, by przegrało. W mieście jest zbyt wiele budynków co daję mu przewagę nawet podczas przeładowania.

WT'ka sprzedaję jeśli się okaże na 100%, że tyle będzie ładował i skończę przynajmniej robić Batmana. Dziwi mnie buff  VK'ki, bo ona już była dobra, a teraz jest jedną z lepszych IX ze względu na pancerz. Może dlatego, że WG chcę, aby więcej graczy robiło linię do Mausa. :P

Opublikowano

@kYRA. bo w końcu Maus jest rzadziej wybierany niż E-100, ludzie wybierają bardziej dmg, a taki E-100 ma go więcej niż Maus..

Wybierają go, ze względu na lepszą linię. Tiger I, TK, E-75 to bardzo dobre czołgi. E-100 jest słaby, tym działem z golda się nawet często dinga. Maus ma cięższą linię, ale Xt jest lepszy od E-100.

Porównaj sobie choćby 8 tiery: http://tank-compare.com/pl/compare/tiger-ii/vk-4502-p-ausf-a#T1=194I162I111I238I139&T2=225I161I146I277I139

Opublikowano

Wybierają go, ze względu na lepszą linię. Tiger I, TK, E-75 to bardzo dobre czołgi. E-100 jest słaby, tym działem z golda się nawet często dinga. Maus ma cięższą linię, ale Xt jest lepszy od E-100.

Porównaj sobie choćby 8 tiery: http://tank-compare.com/pl/compare/tiger-ii/vk-4502-p-ausf-a#T1=194I162I111I238I139&T2=225I161I146I277I139

Maus nie jest lepszy. Jest dużo bardziej uzależniony od mapy - to jego główny problem.

A co do tier 8: mam oba. @Juri. już widział jak gram Tigerkiem II (średnio na bitwę robię po 3k dmg i 3-4 fragi). Czołg jest po prostu idealnie zrównowazony. VK ma dużo gorszy pancerz i działo, tylko by zyskać na mobilności. Not good deal.

A teraz T9 będzie rządził na polach bitew. Będzie naprawdę strasznym przeciwnikiem (buff dolnej płyty, zabranie karabinku jako weakspotu i przednia płyta 200mm? Oszaleli, czy to jakieś świeto dawania chorych prezentów od WG?)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...