Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Chwilowe Ścinki

Stefciuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od samego początku mam dziwne ściny w grze, najczęściej gdy się dużo dzieje (strzelanie z innymi, granaty itp), ale i bez tego ściny występują. Trwają 1-3 sekundy i w tym momencie nie mogę robić kompletnie nic, zazwyczaj jak ścina ustępuje to jestem już martwy. Dodam że mam laptopa, kumpel na stacjonarym komputerze o podobnych parametrach grał bardzo płynnie na najwyższych ustawieniach kiedy ja gram na średnich i mam powyłączane wszystkie efekty.

Komp czyszczony tymi wszystkimi cleanerami, antywirusami itd - jest czysty.

system: Windows 7 64-bit z SP1

procesor: AMD Phenom 3x 2.1 GHz

ram: 3 GB

grafika: ATI Mobility Radeon HD 5650 1GB

Jakieś pomysły?

Opublikowano

Powodem może być Windows, który zużywa 2GB ramu (wersja x64 bit) więc zrób formata na wersję x32 bit i wtedy Windows będzie wykorzystywał 1GB ramu a pozostałe wolne i nie powinno już być problemu ze ścinami.

Opublikowano

Po pierwsze tak jak wyżej - system 64 bitowy instaluje się, posiadając co najmniej 4GB RAM'u, najlepiej jeszcze więcej.
Po drugie - karta graficzna, mimo iż ma ten 1GB RAM'u, to jest na 128-bitowej szynie, co ją znacznie spowalnia. Jeśli przeinstalowanie systemu na 32-bit nie pomoże, to obstawiam winę karty graficznej, choć mam znacznie słabszą w PC i WR śmiga. Jednak jest to też kwestia systemu, który albo zamula komputer, albo go ożywia. Zacznij od instalacji Windowsa 32-bit, a poczujesz znaczne przyspieszenie pracy, później można szukać dalej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...