Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki PVP lepszy? ANKIETA

Który tryb PVP lepszy?  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który tryb PVP lepszy?

• ChestPVP (zbierasz itemki i nimi wlaczysz, możesz je orzechować, kupować, enchantować itd.)
      14
    • PVP na którym na każdej mapie będzie inne, niezmienne EQ
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ChestPVP - walczysz, enchantujesz/kupujesz/zdobywasz itemki. Kilka map, na których są ukryte skrzynki z itemami. Z czasem stajesz się lepszy. Możliwe sojusze 2-3 osobowe. Kilka map z tym samym EQ.

PVP, gdzie masz już gotowe EQ, niezmiennie na poszczególnych mapach - na każdej mapie masz pewne EQ. Wchodzi i dostajesz. Idąc na spawn automatycznie Ci się usuwa. Nie możesz kupować itemków, enchantować ich itd. Grasz tym wszystkim co inni na tej samej mapie. Kilka map z oddzielnym, niezmiennym EQ.

Który serwer byłby lepszy? Zaznaczę, że w pierwszym przypadku co jakiś czas statystyki byłyby resetowane, a najlepszym (np. 3 osobom) administracja dawałaby np. po 10-20 zł :)

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Ohh jak mnie kochani ucieszyliście :) Powiem Wam DZIĘKUJĘ !!! Mam gotową paczuszkę, jednak zauważyłem, że powstaje coraz więcej serwerów drugiego typu i już myślałem, że ChestPVP już jest nie w modzie :) Z drugiej strony trudniej prowadzić taki serwer. Szczególnie przy dużej ilości aren. Wtedy jest załadowanych i przetwarzanych więcej chunków, a wszystko jest na jednym serwerze. Ten drugi typ to zazwyczaj serwerownie mają każda mapka na innym serwerze dla niskiego obciążenia całej maszyny. Dziękuję Wam jeszcze raz oraz proszę o dalsze głosy :)

Opublikowano

poco dajesz jakies propozycje które są na prawie każdym serwerze pvp..

Wymyśl cos oryginalnego.Bo powstanie znów Zjeb... Serwer na którym będą gracz 10 latki 

Opublikowano

Kotek - nie wiesz - nie odzywaj się. Mój serwer PVP był pierwszym w Polsce o ilenie na świecie. Ok. 2 lata temu. Serwerownia skończy 4 lata w październiku :) Teraz chcę ponownie powstać z moim PVP'kiem. I to był pomysł oryginalny, bo to był MÓJ pomysł... Powiedz to innym serwerom :) Przy okazji możesz zaznaczyć odpowiedź w ankiecie, bo zamiast wnieść coś do tematu sensownego to piszesz coś o czym nie wiesz.

Opublikowano

No to zagłosuj. Po to jest ankieta, a widzę, że się wypowiedziałeś o chestpvp, ale na nic nie zagłosowałes :P

Opublikowano

Mi również bardziej podoba się pomysł ChestPVP. Jednak jak będzie kilka aren to zrób tak, że do każdej jest potrzebny inny lv np. na pierwszą mapę można wejść od 0 do 10 lv na drugą od 11 do 20 etc. Dodatkowo proponuje ustawić itemy jakie mogą się pojawiać na poszczególnych arenach np. na arenie nr 1 najlepszą bronią jest kamienny miecz z podpaleniem ale już na innej to żelazny z odrzutem.

Opublikowano

ChestPVP polega na tym, że masz stały ekwipunek. Na każdej mapie jest ten sam - jaki uzbierasz taki masz :P A co do lvl'i uważam, że to się nie sprawdzi. Szybciej zrobiłbym to na ilość kasy. 

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie stworzenie 2 serwerów - jeden ChestPVP, a później tego PVP z niezmiennym EQ. Jeden miałby sens gry (możliwość wygrania pieniędzy), a drugi 100% treningowy - np. 3 mapy z innym eq każda. Ranking, możliwość 1vs1 :) Co Wy na to :P ?

Opublikowano

Zdecydowanie ChestPVP
Możesz wprowadzić ,że z każdego gracza leci 1 lvl enchantu i 10 kasy.

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

Leci 100 kasy :) Buteleczki będą za kasę :P Inne itemki też :D + itemki ze skrzynek. Staty co jakiś są resetowane (np. co miesiąc) a kasa najlepszym graczom przelewana :P

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15 ale jakie - jaki tryb... Nie wiem co lubisz - bo zwykły serwer może być każdy - zależy jak kto rozumie...

Opublikowano

ChestPVP. :) Fajne urozmaicenie, mimo że po staremu był by fajniejszy klimat ale myślę, że ChestPVP nie znudzi się zbyt szybko. :P

Bez_nazwy_1.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15 ale jakie - jaki tryb... Nie wiem co lubisz - bo zwykły serwer może być każdy - zależy jak kto rozumie...

Po prostu typowy serwer PVP, bez specjalnych dodatków. ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15 - Ty mnie dalej nie rozumiesz, a ja Ciebie. Opisz ten serwer bez dodatków. Chyba na skrzynki musi być plugin, prawda? Co według Ciebie powinno się na nim znaleźć?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMacsch15 - Ty mnie dalej nie rozumiesz, a ja Ciebie. Opisz ten serwer bez dodatków. Chyba na skrzynki musi być plugin, prawda? Co według Ciebie powinno się na nim znaleźć?

No chyba, że tak. ;)

Plugin na skrzynki, ciekawy spawn, lvle, klasy i można jeszcze dodać teleporty do tajnych pomieszczeń na mapie, w których będą unikalne itemki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...