Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy są dostępne pliki serwerowe ROM?

trimsus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy są dostępne pliki serwerowe Runes of Magic bo widziałem serwery prywatne Rom-a i ciekawi mnie skąd twórcy privów mają te pliki są może gdzieś do pobrania?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pełne kody źródłowe ROM masz tutaj: xxx

Hasło do archiwum: D0M0ISGAYPIG

Dodatkowo jeszcze potrzebne struktury bazy danych (backupy z MsSQL): xxx

Hasło do archiwum: YouAreG@yPigD0M0

Na koniec instrukcje instalacji, przydatna paczka wraz z examplami: xxx

Ogólnie w tej lokalizacji jest trochę ciekawych rzeczy: http://rom.MPCforum/dl/tools/

Na koniec link do oryginalnego tematu na ragezone.com: http://forum.ragezone.com/f885/release-runes-magic-source-code-1010848/

Enjoy! :)

Opublikowano

QRE 

Grales juz na tych plikach?? 

Ja znalazlem na innej stronce cos bo dawno nie patrzylem i dzis cos widze sie ruszylo ... od jakis 2 tygodni sa jakies pliki ale nie moge teraz sprawdzic ...

Opublikowano

QRE 

Grales juz na tych plikach?? 

Ja znalazlem na innej stronce cos bo dawno nie patrzylem i dzis cos widze sie ruszylo ... od jakis 2 tygodni sa jakies pliki ale nie moge teraz sprawdzic ...

Niestety jeszcze nie sprawdzałem, to nie są gotowe binarki do instalacji tylko pełne kody źródłowe Romka, zarówno klienta jak i serwera. Oczywiście przymierzam się do kompilacji serwera, jak coś będę miał juz namacalnego to dam znać. Sama kompilacja to nie wszystko, potem jeszcze trzeba środowisko skompletować czyli jakaś wirtualka Windows Server i MSSQL... na koniec sama procedura instalacji i przy odrobinie szczęścia może się udać.

Opublikowano

te pliki służą do odpalenia swoich serwerów RoMa (tak łopatologicznie). Ale to nie jest takie łatwe. Pliki są nadal nie skompilowane. Na forum, z którego pochodzą te pliki właśnie chyba trwają prace nad kompilowaniem.

Sam na tym mało się znam, a tylko rozumiem coś z tego co oni piszą na forum :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

RoM ma za małą popularność by zostały tworzone nowe serwery. W dodatku ceny postawienia serwera też nie są małe. Bo to nie metin, że wystarczy byle sprzęt do odpalenia.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...