Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sposoby zarabiania na serwerze Role-Play

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym abyście mi pomogli w wymyśleniu sposobu zarabiania na serwerze role-play ponieważ obecny który mam nie działa, czyli simple region market i komenda [RENT]. Dlatego zwracam się w waszą stronę i czekam na wasze propozycje na zarabianie dla plebsu (takiej grupy). Odrazu dodam że tak grupa nie może prawie nic. Zdecydowanie odpada pomaganie innym grupom np: Rzemieślnik który może wyrabiać itemy i tylko wyrabiać, budowniczy który może budować, leśniczy który wiadomo co robi, no i górnik. Najlepiej żeby była to praca typu że pleb jest murzynem który zbiera pszenice albo coś w tym stylu. Jeszcze chciałbym powiedzieć że pleb nie może ingerować w usuwanie lub stawianie bloków. To na tyle czekam na wasze pomysły i za najlepsze LIKE!!!

Opublikowano

No dobra, ale jak byś to widział na serwerze role-play gdzie pleb prawie nic nie może ?

Opublikowano

To, że wraz z ilością wykonywanej pracy zarabia więcej, zarobi więcej będzie bardziej zamożny. Jeśli jest bardziej zamożny to może sobie na więcej pozwolić.

Jak już coś ma to może się uczyć profesji.

Wystarczy pomyśleć -proste 

Opublikowano

Ale, plebs nie może ingerować w bloki ani nic, nawet używać broni nie może. SimpleRegionMarket również odpada ponieważ nie wyrzuca z działki po określonym czasie.

Opublikowano

Przecież możesz dać mu jedynie dostęp do wyznaczonego terenu...  

3866714055412711190482.png

Chyba jednak się da...

Jeśli nie umiesz znaleźć takich rzeczy nawet nie bierz się za robienie serwera.

Opublikowano

OMG... Nie rozumiesz że mam z tym problem taki że nie chce po 2 min wyrzucać z działki ??

Opublikowano

Na tabliczce pisze ze wolna, ale nadal mam dostęp (nie mam opa,permisji, nic)

Opublikowano

Wszystko da się zrobić, po prostu nie potrafisz.

Jeśli nie umiesz takich podstaw jak nawet naprawa czegoś co nie działa to po co wgl. się bierzesz za robienie serwera ?

Opublikowano

Przecież możesz dać mu jedynie dostęp do wyznaczonego terenu...  

3866714055412711190482.png

Chyba jednak się da...

Jeśli nie umiesz znaleźć takich rzeczy nawet nie bierz się za robienie serwera.

Wszystko da się zrobić, po prostu nie potrafisz.

Jeśli nie umiesz takich podstaw jak nawet naprawa czegoś co nie działa to po co wgl. się bierzesz za robienie serwera ?

huehuehue

Nie lubię chamstwa i chamskich dzieci, więc mam prośbę żebyś nie denerwował ludzi., Nie masz pojęcia o co chodzi a ciśniesz innych że nie umieją i mają s**** z takim serwerem.

Ale żeby nie było postaram ci się to bardzo prosto wytłumaczyć:

Otóż posiadamy własną maszynę w zaprzyjaźnionej firmie a nie serwer na jakimś tanim hostingu MC. Serwer jest oczywiście dopieszczany w każdym stopniu, dbamy o wszystkie szczegóły. zrobiliśmy naprawdę zaawansowane systemy tworzące świetny klimat itp, ale wracając to każdy pliczek konfiguracyjny jest ustawiony co do linijeczki, wszystkie CHMOD'y na każdym pliku nadane tak jak być powinno (zaraz pewnie będziesz googlować co to jest CHMOD). serwer działa bez żadnego problemu, jest bezawaryjny, żaden z pluginów, komend czy innych rzeczy się nie gryzą. Mogę tak wymieniać przez co najmniej godzinę.

SimpleRegionMarket zachowuje się dość dziwnie, chociaż mamy najbardziej ogarniętą wersje CB, WE i WG (EDIT: zapomniałem dodać że na 1.6.4, bo 1.7.2 to jeden wielki nieogar) wszystko pod odpowiednią wersję (uwzględniając nawet updaty) Jak wcześniej wspomniałem CHMOD'y są nadane prawidłowo na każdy plik. Plugin na tabliczkach sell, buy, let działa prawidłowo, tylko nie wiadomo dlaczego przy RENT plugin zachowuje się jak by nie miał predyspozycji do zaingerowania w dany region i usunięciu membera, ale co najdziwniejsze to że plugin nie ma tak za każdym razem, bo jest na to około 20-40% szans że nie usunie, i to w najprzeróżniejszych sytuacjach, sprawdzaliśmy np. z wylogowaniem gracza i upływem czasu, poza działką, na działce, itp. itd. (wszystkie możliwości posprawdzane) i nie wiadomo o co chodzi, 0 błędów w konsloli itp.

Więc jak ktoś jest taki kozak i wie czego może to być przyczyna, a czego nie sprawdzaliśmy to proszę pisać :)

(dodam że zmiana argumentu RENT na np: WYN czy PORZ czy nawet DUPA nic nie zmienia)

------------------------------------------------------

Edit:

A co do tematu, to forma zarabiania najlepiej gdyby nie miała nic wspólnego z ingerowaniem w bloki, ponieważ został nam tylko ten biedny Plebs, reszta systemów jest zrobiona idealnie, a nie będziemy przerabiać połowy serwera dla plebsu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...