Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Serwery Polskie czyli Plagiaty i Niedopracowane śmieci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<------ Reklama

<------ Reklama

Cześć !

Na początku chciałbym powiedzieć iż w tym temacie nie mam zamiaru nikogo obrazić, ani zniechęcić do dalszego tworzenia serwerów.

A więc zaczynajmy..

Być może jest takie tylko moje odczucie, lecz każdy ma prawo do wyrażania własnej opinii czyli własnego zdania na temat tej "głupoty".

Zacznijmy od samego początku:

Już na samym początku serwery minecraft rozwijały się i rozwijały i nic do tego nie miałem liczba serwerów nie była w tedy  tak porównywalna jak dzisiaj.

Powstawały ciekawe urozmaicenia przy czym każdy serwer wyróżniał się czymś innym nie tylko samym spawn'em, lecz też ciekawą mechaniką działania serwerów.

Nie było w tedy takiej mechaniki jak dzisiaj, lecz administracja bawiła się samym minecraft'em.

W dzisiejszych czasach mamy dostęp do zupełnie innych rzeczy i nie ma tutaj mowy o autorskich plugin'ach czy też skryptach bo nie każdy to potrafi i tak naprawdę mu na tym nie zależy żeby serwer był tak dobrze wykonany oczywiście to zwiększy liczbę graczy jak zobaczą, że napisy są po Polsku i nie jest to taka wiązanka komend, lecz bez tego idzie się obejść.

Mamy dostęp jednak do naprawdę gigantycznej ilości plugin'ów jest ich naprawdę masa, które nie są plagiatowane a można je w różny sposób wykorzystać.

Oczywiście są wtyczki kopiowane czyli kolejne pluginy na gildie itp, lecz każdy plugin charakteryzuję się czymś inny i w innej dziedzinie jest lepszy.

Jeżeli jakąś rzecz możemy pozyskać po złączeniu 5 komend np: /warp arena1, /clear, /give MaRsOnIx diamond_sword 1, /heal MaRsOnIx możemy skorzystać z wtyczki, która nam da opcję złączenia komend i cała czynność to wpisanie w google: plugin na łączenie komend minecraft albo jest jesteśmy bardziej kreatywni to napiszemy to po angielsku: Commands potem możemy dodawać kolejne frazy dopóki nam znajdzie odpowiedni plugin nie takie trudne prawda ?

I kiedyś w ten sposób tworzyłem serwer, który się naprawdę wyróżniał.

Po takim opisie co możemy zrobić w tej naprawdę elastycznej grze mogę przejść do sedna tego tematu.

Po co wy ku**a robicie takie same niedopracowane, plagiatowane, nudne śmieci przez co ta gra staję się nudna.

19/20 serwerów jest po prostu identyczna niczym się nie różni prócz spawnem.

Nawet takie same pliki serwerowe mają i zaraz ktoś mi napiszę, że są jakieś loterie itp ale fabuła jest taka sama !

Jak ktoś chce sobie pograć na survival'u to ludzie.. jest taka opcja jak SinglePlayer, gdzie możemy sobie pograć.

Jak chcemy ze znajomymi to jest coś takiego jak hamachi.

Ale po co jak można kupować i tylko zapełniać portfele hostingów, które wręcz pragną żeby takie serwery powstawały bo są one bezużyteczne i nie trzeba się męczyć.

I tutaj polega problem, większość serwerów to: wojny frakcji, skyblock, hardcore, freebuild'y.

Zobaczcie na taki serwer hypixel, gdzie są autorskie minigry, które są naprawdę fajne.

I zaraz ktoś mi odpowie, że hypixel ma autorskie pluginy i w ogóle.

Ale można naprawdę identyczne tryby robić za pomocą łączenia komend nie trzeba znać javy a jak znamy skrypty to też takie coś jest łatwe.

Ostatnio widziałem angielski serwer, który nie miał żadnych autorskich pluginów, skryptów a miał on potencjał jak nic.

Był on robiony na pluginie "War" a co mieli oni od siebie ? Były to wojny statkami.

I jest to dowód na to, że można naprawdę wszystko zrobić.

Dobra to wszystko co chciałem wam przekazać dodałbym jeszcze coś jednak nie mam tyle czasu może w późniejszym czasie dodam jeszcze coś i ludzie róbcie coś fajnego jak wydajecie hajs na taki serwer..

Opublikowano

Aha. Czyli wszyscy źli a ty dobry ? A tak btw. jak ktoś chce zrobić serwer to chyba nie masz nic do gadania, bo to jego decyzja. Co z tego, że ma taki sam tryb jak inne serwery ? W tych czasach trudno jest stworzyć serwer wyróżniający się czymś od innych. Skoro twierdzisz , że większość serwerów to plagiaty to przestań grać w minecraft, lub po prostu na nie nie wchodź. 

I kiedyś w ten sposób tworzyłem serwer, który się naprawdę wyróżniał.

Tak ? to może powiesz nam czym twój serwer wyróżniał się od innych jak twierdzisz " plagiatów i nudnych śmieci " ?

aaa... i jeszcze jedno. Wydaje mi się, że to forum nie powstało dlatego żebyś mógł się wypłakać.

Pozdrawiam,

TheKolopol7

xKAm1xO.png

Opublikowano

Tak , masz 100 rację, pluginy tych pseuto pfogramistuf jafa jest pełno, większość myśli że Java to tylko przydaję się do Minecrafta, gówno prawda. Ten język jest tak rozbudowany że minecraft jest 1/100000000 rzeczy na których ten język możemy wykorzystać. Większość tych ludzi co się uważają że są programistami na poziomie PRO EXTRA mogą jedynie pomarzyć by stworzyć np taki plugin na gildie. Gdy widzę nagłówek [DL]PLUGIN NA GILDIE to ja wychodzę z mpcforum i czekam aż zniknie. :) Znajomość ogólna całej mechaniki gry na czym ta gra polega to jest ważne, większość widzi w niej tylko survival :P ewentualnie skyblock czyli prawie to samo co survival. Nie zgodzę się z tobą z jednego powodu o serwerach FreeBuild. Jak sama nazwa mówi polega ona na budowaniu, kreatywności i zaangażowania. Według mnie freebuild to nie tylko działka, targ, sklep, i arena pvp. Można tyle zrobić na takich serwerach 100 razy więcej niż na zasranych survival+gildie . Ostatnio zauważyłem ktoś się spinał bo "Gildie i frakcje to coś innego" szczerze nie rozumiem ich różnicy xD. Wracając do serwera freebuild, większość dzisiejszych serwerów kończy się jak wybudujemy sobie domek czy coś.. ale nikt nie pomyślał o tym iż np na mapce gdzie te budynki powstały wyłączyć pvp i budowanie aby wszyscy zaczeli walczyć wtedy domki nie kończyły by się na ścianach ew oknach itd.. tylko by zaczęli budować a to schrony a to jakieś pułapki. Gdy robiłem serwer freebuild nie miałem nawet 1 autorskiego pluginy a i tak miałem bardzo dużo graczy na 40 slot było ciągle FULL , a to w evencie PvP kto wygrał daje mu wyspę gdzieś na morzu a to co innego się robiło Spleef'a a teraz.... "HeHe MAMY AUTORSKI DROP , MAMY AUTORSKIE GILDIE, MAMY GÓWNO TEŻ AUTORSKIE!" No ludzie przez 4 dni nie wchodziłem na mpc gdyż zobaczyłem 4 tematy o nazwie "[DL] AUtorski plugin/skrypt na drop !" i to 4 tematy pod sobą i NIE to nie była ta sama osoba która go rozpoczęła to był ból , bo mogło np kogoś zlagować i wysłać ew 2 razy ;)

Pamiętam kiedyś spolszczone factions.. wtedy to było coś , a teraz. NAWET ludzie... w tych gildiach co robicie, co macie NIC NIE MA NOWEGO, CIĄGLE TO SAMO. a wy:

Cytuję:

" - autorskie systemy sojuszy (WTF)"

"- autorskie tagi (WTF x2)"

"- autorskie płacenie na powiększenie cuboida (NO WTEDY TO WYŁĄCZYŁEM KOMPA I WYSZEDŁEM NA DWÓR BO PADŁEM xD)"

Tyle.. :D

Aha. Czyli wszyscy źli a ty dobry ? A tak btw. jak ktoś chce zrobić serwer to chyba nie masz nic do gadania, bo to jego decyzja. Co z tego, że ma taki sam tryb jak inne serwery ? W tych czasach trudno jest stworzyć serwer wyróżniający się czymś od innych. Skoro twierdzisz , że większość serwerów to plagiaty to przestań grać w minecraft, lub po prostu na nie nie wchodź. 

Tak ? to może powiesz nam czym twój serwer wyróżniał się od innych jak twierdzisz " plagiatów i nudnych śmieci " ?

aaa... i jeszcze jedno. Wydaje mi się, że to forum nie powstało dlatego żebyś mógł się wypłakać.

Pozdrawiam,

TheKolopol7

Co z tgego że takie same tryby ? Chyba tworzy się serwery dla graczy ? żeby się czymś pochwalić że się to wymyśliło i tamto W TYCH CZASACH WŁAŚNIE MOŻNA WSZYSTKO ALE WY WOLICIE ŚCIĄGAĆ OD INNYCH. Sama nazwa tematu mówi że to dyskusja, my tutaj nie płaczemy a piszemy to co się dzieje w tym czasie z serwerami . -,-

Hmm może wymyślił coś fajnego ? kiedyś zrobienie miksturki co daje np skok 4 czy coś to już była nowość :P

Opublikowano

Pozdrawiam,

TheKolopol7

Nic nie mówiłem o moim serwerze i nie uważam go za najlepszy a wręcz gorszy od hypixel'a lub wynncraft'a i idę drogą do profesji po to żeby kiedyś tym serwerom dorównać.

A stworzenie nowego trybu nie jest w ogóle trudne wystarczy tak jak pisałem dodać plugin'y dobrze je skonfigurować i tyle..

Nie trzeba mieć żadnych autorskich.

Co do tego dlaczego płacze: Ja nie płaczę, lecz wyrażam swoją opinie.

Tak , masz 100 rację, pluginy tych pseuto pfogramistuf jafa jest pełno, większość myśli że Java to tylko przydaję się do Minecrafta, gówno prawda. Ten język jest tak rozbudowany że minecraft jest 1/100000000 rzeczy na których ten język możemy wykorzystać. Większość tych ludzi co się uważają że są programistami na poziomie PRO EXTRA mogą jedynie pomarzyć by stworzyć np taki plugin na gildie. Gdy widzę nagłówek [DL]PLUGIN NA GILDIE to ja wychodzę z mpcforum i czekam aż zniknie. :) Znajomość ogólna całej mechaniki gry na czym ta gra polega to jest ważne, większość widzi w niej tylko survival :P ewentualnie skyblock czyli prawie to samo co survival. Nie zgodzę się z tobą z jednego powodu o serwerach FreeBuild. Jak sama nazwa mówi polega ona na budowaniu, kreatywności i zaangażowania. Według mnie freebuild to nie tylko działka, targ, sklep, i arena pvp. Można tyle zrobić na takich serwerach 100 razy więcej niż na zasranych survival+gildie . Ostatnio zauważyłem ktoś się spinał bo "Gildie i frakcje to coś innego" szczerze nie rozumiem ich różnicy xD. Wracając do serwera freebuild, większość dzisiejszych serwerów kończy się jak wybudujemy sobie domek czy coś.. ale nikt nie pomyślał o tym iż np na mapce gdzie te budynki powstały wyłączyć pvp i budowanie aby wszyscy zaczeli walczyć wtedy domki nie kończyły by się na ścianach ew oknach itd.. tylko by zaczęli budować a to schrony a to jakieś pułapki. Gdy robiłem serwer freebuild nie miałem nawet 1 autorskiego pluginy a i tak miałem bardzo dużo graczy na 40 slot było ciągle FULL , a to w evencie PvP kto wygrał daje mu wyspę gdzieś na morzu a to co innego się robiło Spleef'a a teraz.... "HeHe MAMY AUTORSKI DROP , MAMY AUTORSKIE GILDIE, MAMY GÓWNO TEŻ AUTORSKIE!" No ludzie przez 4 dni nie wchodziłem na mpc gdyż zobaczyłem 4 tematy o nazwie "[DL] AUtorski plugin/skrypt na drop !" i to 4 tematy pod sobą i NIE to nie była ta sama osoba która go rozpoczęła to był ból , bo mogło np kogoś zlagować i wysłać ew 2 razy ;)

Pamiętam kiedyś spolszczone factions.. wtedy to było coś , a teraz. NAWET ludzie... w tych gildiach co robicie, co macie NIC NIE MA NOWEGO, CIĄGLE TO SAMO. a wy:

Cytuję:

" - autorskie systemy sojuszy (WTF)"

"- autorskie tagi (WTF x2)"

"- autorskie płacenie na powiększenie cuboida (NO WTEDY TO WYŁĄCZYŁEM KOMPA I WYSZEDŁEM NA DWÓR BO PADŁEM xD)"

Tyle.. :D

Co z tgego że takie same tryby ? Chyba tworzy się serwery dla graczy ? żeby się czymś pochwalić że się to wymyśliło i tamto W TYCH CZASACH WŁAŚNIE MOŻNA WSZYSTKO ALE WY WOLICIE ŚCIĄGAĆ OD INNYCH. Sama nazwa tematu mówi że to dyskusja, my tutaj nie płaczemy a piszemy to co się dzieje w tym czasie z serwerami . -,-

Hmm może wymyślił coś fajnego ? kiedyś zrobienie miksturki co daje np skok 4 czy coś to już była nowość :P

Zgodzę się z tobą w 100% w moim temacie była mowa o starych serwerach freebuild gdzie gracze korzystali z podstawowego minecraft'a nie tylko z plugin'ów teraz tak naprawdę jest tyle możliwości, że można wszystko zrobić w commandblock'ach..

Ale ludzie cały czas powtarzają to samo rok temu był survival+frakcje dzisiaj są i jeszcze powstają jakieś pseudo serwery hardcore, które różnią się tylko tym, że dostaję się bana nie rozumiem co w tym jest fajnego.

Opublikowano

ref

Po co ty robisz refresz?? Widzę, że kolejny co chce jak najszybciej wbić 50 postów na reklamę i narka forum ;d

Opublikowano

Ludzie nie mają własnych pomysłów i starają się zrobic serwer jakich jest milion

Według mnie lepiej zrobićserwer ,który ma pluginy z neta ale czymś się rózni jakaś inny rozgrywka np cel wykonywanie zadań na sv/sb

Opublikowano

mam 1 uwagę... trudno znaleźć serwer freebuild, to że ma napis freebuild to nic nie znaczy...

np te gówno:

http://www.mpcforum.pl/topic/1085965-svrealcraf/

Oto server PVP z dizałkami (a raczej jedną na osobę) z plotMe, ale do freebuild to od k***a nic nie ma...

A za 10zł masz nieskończona ilośc dixowych itemków

Ale tak to trudno znaleźć serwer freebuild.... same PVP, lub gildie, 2 najgorsze tryby.

Według mnie freebuild to nie tylko działka, targ, sklep, i arena pvp. Można tyle zrobić na takich serwerach 100 razy więcej niż na zasranych survival+gildie .

Tutaj się zgodzę z @rohbar1 każdy dobry freebuild w miarę szybko się rozbudowuje, powstają coraz ciekawsze rzeczy, mob areny, czasem admini eksperymentują z tworzeniem jakiś firm, kompletnymi zmianami w ekonomi, zawsze coś się ciekawego zmienia.

A na reszcie gildiowego lub PVP szitu? admin otwiera i trzepie hajs wchodząc na serwer raz na tydzień, jak mu na laptopa nowego zabraknie.

No i zgodzę się też z @rohbar1 co do javy i większości ludzi z sceny MC, ale sama nie wiem co ty potrafisz :P

Bo tyle ile już tu siedzę zdążyłam się przekonać że te "najsławniejsze" sprzedawane pluginy jak i używane, to najczęściej jakieś gie :D np gildie Hestera, a umiejętności _const czy jak go tam kto zwał, też leżą raczej na poziomie "Java tylko dla MC"

Uczenie się tylko pod MC... nic nie daje, nic się nie potrafi, a wystarczy przynajmniej raz na jakiś czas popisać dla zabawy... pod andka, pod LWJGL, pod LibDGX czy pod czystą jave. I uczysz się więcej.... znacznie więcej, przed LWJGL nie rozumiałam po jakiego uja używać klas abstrakcyjnych -> "To się nigdy nie przydaje!" i podobnie z połową rzeczy z javy, podobnie jak aktualnie myśli _const -> o co się go nie zapytam to "Ale to mi się nie przydaje w bukkcie", przydaje się -> o ile się wie jak tego używać. Sorry _const <3

Wystarczy się spytać o cokolwiek czego nie było na javastart.pl lub było słabo wyjaśnione i już wszyscy leżą....

A ja sama uważam, że dopiero się uczę całej magii Javy...

@rohbar1

Wracając do serwera freebuild, większość dzisiejszych serwerów kończy się jak wybudujemy sobie domek czy coś.. ale nikt nie pomyślał o tym iż np na mapce gdzie te budynki powstały wyłączyć pvp i budowanie aby wszyscy zaczeli walczyć wtedy domki nie kończyły by się na ścianach ew oknach itd.. tylko by zaczęli budować a to schrony a to jakieś pułapki.

Z tym się niezbyt zgodzę :P od takich rzeczy można walnąć osobną mapkę, ale nie główną.

@rohbar1 ale mam taki problem :< mam autorski system sojuszy na moim FB :< by się nie pozabijali jak chcą iść razem kopać (Sojusze to nie gildie! Sojusze mają zapewnić bezpieczeństwo małej grupy ludzi która sobie nie ufa.)

Wspomniałam o MobArenie... to jeszcze dodam: czemu nikt nie wykorzystuje tego pluginu w 100%? wszyscy lecą na domyślnym configu, a nawet nie wiecie jak szcześliwi są gracze jak stworzy się z 5/6 porządnych klas (-> możesz nawet tworzyć dodatkowe klasy dla VIP, ale rozsądnie, lepsza wersja każdej klasy to np więcej potków i tyle.)

Każda klasa zawierała u mnie kompletnie "inne" potki, nie były to zwykłe potki, ale coś ciekawszego, potka która na 5 sekund czyni cię nieśmiertelnym itp...

Co prawda potrafiłam już wtedy troszkę programować, ale i tak można te rzeczy stworzyć bez plguinów, jest masa gotowców do nadawania efektów potków do potek itp, nawet essentials to ma.

To chyba tyle jeśli chodzi o moje skromne zdanie :P wkurza mnie jeszcze tylko PlotMe na serwerach FB czy innych -> wchodzę, widzę plotme -> wychodzę.

No i jeszcze "RPG" które są albo "gildie + Citizens", albo "RP" -> czyli jest jakaś tam fabułka, ale ogólnie to tylko gra klimatyczna na czacie, a w grze zwykły FB/survival, czy tam w najlepszym wypadku MMORPG czyli kolejna kopa metina i innych gier.

Serwera RPG jak na razie nie widziałam.

Ok, pozdrawiam.

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Takie serwery powstają i będą powstawać. Spójrz na liczbę publikacji serwerów w dziale...

Niestety. Są serwery, gdzie rozgrywka jest unikalna, wyróżnia się czymś spośród innych monotonnych serwerów, ale są i plagiaty.

No, ale co im zrobisz? Nic nie zrobisz.

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że nienawidzę mini gier, bo są chuyowe. Minecraft powstał właśnie na

samej podstawie Przetrwania, to jest główna fabuła Minecrafta i nie widzę potrzeby robienia jakiś

bóg wie jakich RPG, mini game, wojny statkami czy co tam jeszcze jest... Równie dobrze mogę
sobie pobrać grę LoL bądź Last chaos czy inne RPG'owe ścierwa, które będą idealne do pogrania,
a nie Minecraft, w którym RPG opiera się na zabijaniu mobów i prostych queścików, które jeszcze
bardziej znudzają grę. 

MINECRAFT POWSTAŁ WŁAŚNIE DO TRYBU SURVIVAL!!! I my powinniśmy z tego korzystać,
mówisz, że polskie serwery takie same, że gówno itd.. Każdy serwer ma inny klimat, na tym serwerze
możesz pograć z kolegami na łatwiźnie bo szybko dropią minerały, bo ten tamten, a możesz pograć
na serwerze Hardcore, gdzie żeby zdobyć eq trzeba naprawdę wysiłku. 

Serwery polskie różnią się:
- spawnem :D (Jak powiedziałeś xD)
- Klimatem
- Poziomem trudności
- Administracją ;f (Na jednym to dzieciarnia, na drugim doświadczone osoby)

Co prawda nienawidzę serwerów typu Network, tyle trybów w jednym, a jak wchodzę
to te tryby są porobione byle jak, ostatnio wbiłem na jeden serwerek, gdzie na PvP
naprawdę bardzo fajnie się grało, myślałem, że trzymają poziom i poszedłem zobaczyć
na serwer Survival+Wojny gildii, wyszedłem po 20 sekundach ponieważ zrobione było
byle jak, niby spawn piękny itd, ale plugin typu Factions... Zero ogaru, no szkoda gadać.

Moja opinia jest taka i jej nie zmienie, wkur*a mnie tylko to, że teraz żeby mieć
dobry serwer musisz mieć konkretną reklamę u Youtubera 10k+, autorskie pluginy
(chociaż i tak główną rolę pełni tu reklama). Ja jakoś 2-3 lata temu jak zaczynałem
z Minecraftem to postawiłem Freebuilda, co prawda miał 20 slotów bo na więcej nie
było mnie stać to i tak 5 minut po prezentacji na MPCforum miałem full serwer i założę
się, że nawet gdybym wtedy miał 50 slotów to zaraz byłby full. A dzisiaj mają za dużo
w dupskach, żeby wejść na jakiś serwerek a bo nie ma autorskich to nie wbijam, a bo
do dupy serwer bo mało ludzi gra. (Ten serwerek Freebuild był postawiony na gotowych
plikach z MPCforum, wgl nie wiem co ja tam skonfigurowałem bo chyba prawie nic, a i tak
miałem graczy)

Dobra, koniec wypocin Synthiousa xD
- Nie urażam Ciebie czy coś, to tylko moja osobista opinia, więc nie miej
do mnie jakiś pretensji, że się rzucam czy coś xD

EDIT: Jeszcze jedno... :D OtherDrops tak naprawdę popsuł klimat gry, bo na pewno
nie nudziłoby Ci się gdybyś musiał po kopalniach, gdzieś pod ziemią szukać diamentów
bo Ci są potrzebne, a jak tak nawalasz bez przerwy w Stone'a, nawalasz, nawalasz itd...
I co? Survival+Gildie = Żeby coś osiągnąć musisz napierdzielać w Stone'a. Gdyby jakiś
debil nie wymyślił X-Ray'a to byłoby dobrze, no ale cóż... :D

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

EDIT: Jeszcze jedno... :D OtherDrops tak naprawdę popsuł klimat gry, bo na pewno

nie nudziłoby Ci się gdybyś musiał po kopalniach, gdzieś pod ziemią szukać diamentów

bo Ci są potrzebne, a jak tak nawalasz bez przerwy w Stone'a, nawalasz, nawalasz itd...

I co? Survival+Gildie = Żeby coś osiągnąć musisz napierdzielać w Stone'a. Gdyby jakiś

debil nie wymyślił X-Ray'a to byłoby dobrze, no ale cóż... :D

To tylko wina administracji, zawsze omijam serwery gdzie jest drop z kamienia, bo od razu wiem że administracja to leniwe k**** którym się nie chce dupy ruszyć bo najłatwiej wgrać drop z kamienia i mieć wszystko gdzieś, serwer działa sam i zbiera kase.

Tak samo omijam serwery z PlotMe... bo już się wam w dupach poprzewracało od dobrobytu pluginów.

No i oczywiście omijam PVP -> Mc do pvp się nie nadaje, i gildie bo po prostu zawsze są ujowe ;) 5 zl za nieskończoną ilość diaxowych zbrojek!

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Nie no jest pierdiliard sv I gildie, ja bym zagral na beta 1.5/1.4 (wtf gram na moim serwerze beta) wtedy bylo fajnie ;) Mogl to byc sv + frakcje drop z rud, lub na freebuild.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...