Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Transfery.

Tfardy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Iluprocentowy podatek jest potrącany od transferów? 

Pytam, ponieważ niedawno zacząłem grę i chciałbym dorobić trochę kasy na lepszy skład i handluję kontraktami, sprzedałem 28 kart za co powinienem łącznie zgarnąć 15100, a dostałem niecałe 10k, gdzie podziało się pozostałe około 5400 coinsów? 

Już niejednokrotnie widziałem, że po sprzedaży wszystkich kart jest coś nie tak i teraz postanowiłem to sprawdzić no i wyszło to co napisałem wyżej. 

Pozdrawiam, Tfardy. 

Opublikowano

5% od każdej transakcji czyli np wystawiając jedną rzecz za 100k dostajesz 95 :)

Nic tu nie będzie !!!

Opublikowano

To kurcze powinno mi odciągnąć od tych 15,1k jedynie 755 coinsów, a nie przeszło 5k. Ehhh, nie wiem dlaczego tak mam. :/

Opublikowano

Oooo widzisz, tej opcji nie wziąłem pod uwagę. Jest jakaś możliwość wyłączenia licytacji, czy najlepszą opcją jest ustawienie ceny wywoławczej o 50 mniejszej jak "kup teraz"? 

Opublikowano

Nie licytacji się nie da przerwać,tak ta opcja jest dobra nie polecam wystawiać jakiejś dobrej karty za 150 bo mozemy stracić i to sporo...

Opublikowano

Tzn przerwać to wiem, że się nie da, ale po prostu chodziło mi o to, czy da się wystawiać z samą ceną "kup teraz", ale już wszystko wiem. 

Dziękuje wszystkim za pomoc, temat do zamknięcia. :) 

Opublikowano

A wiecie może ile będzie wynosiła prowizja, jeśli kupuje 3 mln? Za ile mam wystawić zawodnika, jeśli ten co kupi zawodnika ponosi prowizje

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Sprawdziłem jednego dnia cenę za Weidenfellera(BR) Wynosiła około 30k. Wystawiłem za 28. Następnego dnia zobaczyłem że chodzi po 1k-2k...

4043121350.png

Opublikowano

A wiecie może ile będzie wynosiła prowizja, jeśli kupuje 3 mln? Za ile mam wystawić zawodnika, jeśli ten co kupi zawodnika ponosi prowizje

3kk + 0,05*3kk=3,150kk

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jeśli chodzi o podatek to zawsze jest odejmowane 5% od sprzedaży. A jeśli chcesz coś sprzedać bez licytacji to ustawiaj zawsze licytacje o 50 mniejsza od kup teraz. Wiele nie tracisz  ;)

@edit:

3150000coins ;)

Opublikowano

A podam wam szybkie wzory na prowizję z zawodników

Ile dostanę coinsów po sprzedaniu zawodnika wartego X coinsów: X * 0,95 = Ilośc coinsów jaką dostaniesz po potrąceniu prowizji.

Za ile mam wystawić zawodnika, aby otrzymać Y coinsów: Y * 1,05 = za tyle masz wystawić zawodnika.

Po prostu wklepujecie to do kalkulatora. Szybkie podsumowanie dla tych którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem.

X = wartość zawodnika (tyle za ile go wystawiliśmy)

Y = Ile chcemy dostać coinsów

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Zamiast odstawiać jakieś kombinację to lepiej otworzyć najprostszy kalkulator, ten systemowy, bo "przy ręce" i wpisać daną liczbą i +/- 5%. 

Podam na przykładzie tych 3kk o które ktoś tutaj pytał:

3 000 000+ 5%= 3 150 000

3 000 000- 5%= 2 850 000. 

Prosta matematyka i od razu widać, że podatek od sumy 3kk wynosi 150k. 

Opublikowano

A podam wam szybkie wzory na prowizję z zawodników

Ile dostanę coinsów po sprzedaniu zawodnika wartego X coinsów: X * 0,95 = Ilośc coinsów jaką dostaniesz po potrąceniu prowizji.

Za ile mam wystawić zawodnika, aby otrzymać Y coinsów: Y * 1,05 = za tyle masz wystawić zawodnika.

Po prostu wklepujecie to do kalkulatora. Szybkie podsumowanie dla tych którzy nie umieją czytać ze zrozumieniem.

X = wartość zawodnika (tyle za ile go wystawiliśmy)

Y = Ile chcemy dostać coinsów

Zamiast odstawiać jakieś kombinację to lepiej otworzyć najprostszy kalkulator, ten systemowy, bo "przy ręce" i wpisać daną liczbą i +/- 5%. 

Podam na przykładzie tych 3kk o które ktoś tutaj pytał:

3 000 000+ 5%= 3 150 000

3 000 000- 5%= 2 850 000. 

Prosta matematyka i od razu widać, że podatek od sumy 3kk wynosi 150k. 

Wow jakie mądre osobniki .Ja w pamięci obliczyłem jako 1 :)

100k - 5k podatku

1kk-50k

3kk-150k

Nic tu nie będzie !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...