Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagi na nowym sprzęcie

M.Jane

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Dostałam niedawno nowego laptopa i nie mam pojęcia skąd się biorą u mnie lagi.

Nie mam żadnego syfu na laptopie (laptop jest dopiero w użytku od jakiś 2 tygodni, poza tym mam zainstalowane dosłownie tylko te programy, które wymieniłam), zainstalowałam jedynie kilka gier, teamspeaka, steama i przeglądarkę. Niezależnie od tego w jaką grę bym nie chciała zagrać to pojawiają się lagi, skaczą mi co chwila to do wyższego to do niższego, strasznie to przeszkadza.

Jest to laptop firmy(?) MSI - gaming series, posiada takie logo smoka. Kupione z komputronik.

Tutaj dodam kilka parametrów laptopa:

- Intel® Core i7-4700HQ CPU,  2.40GHz 

- 64 bitowy system

Dodam, że łącze się poprzez Wifi, a nie kabel. Na starym laptopie lagów nie mam.

Proszę mi tylko nie pisać żebym poszła na starego laptopa grać, skoro na nowym nie mogę - tam mam po prostu problem taki, że laptop do gier się nie nadaje bo jest za słaby. Dwa, prosiłabym także o nie zwracanie mi uwagi, że gra się na stacjonarce, a nie laptopach - z tego też sobie zdaję sprawę, ale wyszło jak wyszło, że posiadam laptopa.

Jeśli jeszcze potrzeba dodać jakiś informacji to nie ma problemu.

Bardzo bym prosiła i była wdzięczna jeśli ktoś zainteresuje się moim problemem. :)

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dostałam niedawno nowego laptopa i nie mam pojęcia skąd się biorą u mnie lagi.

Nie mam żadnego syfu na laptopie (laptop jest dopiero w użytku od jakiś 2 tygodni, poza tym mam zainstalowane dosłownie tylko te programy, które wymieniłam), zainstalowałam jedynie kilka gier, teamspeaka, steama i przeglądarkę. Niezależnie od tego w jaką grę bym nie chciała zagrać to pojawiają się lagi, skaczą mi co chwila to do wyższego to do niższego, strasznie to przeszkadza.

Jest to laptop firmy(?) MSI - gaming series, posiada takie logo smoka. Kupione z komputronik.

Tutaj dodam kilka parametrów laptopa:

- Intel® Core i7-4700HQ CPU,  2.40GHz 

- 64 bitowy system

Dodam, że łącze się poprzez Wifi, a nie kabel. Na starym laptopie lagów nie mam.

Proszę mi tylko nie pisać żebym poszła na starego laptopa grać, skoro na nowym nie mogę - tam mam po prostu problem taki, że laptop do gier się nie nadaje bo jest za słaby. Dwa, prosiłabym także o nie zwracanie mi uwagi, że gra się na stacjonarce, a nie laptopach - z tego też sobie zdaję sprawę, ale wyszło jak wyszło, że posiadam laptopa.

Jeśli jeszcze potrzeba dodać jakiś informacji to nie ma problemu.

Bardzo bym prosiła i była wdzięczna jeśli ktoś zainteresuje się moim problemem. :)

ale lagi w sensie, ze duzy ping, itd.?

Opublikowano

Wejść na stronę producenta i sprawdzić czy wersja podana na stronie jest taka sama jak z aktualnym sterownikiem.

Opublikowano

Dobrze by było sprawdzić po kablu jak to chodzi, tak to byśmy już coś wiedzieli.

Sterowniki masz zainstalowane najnowsze?

Jeżeli to będzie wina karty sieciowej to raczej powinnaś oddać na gwarancję laptopa.

A jak nie chcesz czekać z naprawą to zawsze możesz kupić prosty modem Wi-Fi na USB za ok 10zł.

Opublikowano

d3monic pisałam, że na drugim laptopie nie mam lagów, to ewidęnta wina laptopa, nie internetu samego w  sobie

Opublikowano

Jak daleko siedzisz od routera? Masz możliwość podpięcia się kablem aby sprawdzić jak w tedy by wyglądała prędkość? 

Sterowniki najnowsze?

@Rocki star12 te gaming series dupy niestety nie urywają, jak najtańszym kosztem są robione Autorze/ce (?) polecam przy okazji wymienić paste termoprzewodzącą około -10 stopni do aktualnych.

graphic.png
Opublikowano

Od routera dzieli mnie zaledwie jeden pokój, małe mieszkanko.

Hmm.. to na razie poki nie załatwi się kabla to nie będziemy tutaj nic ''naprawiać''. Ale odezwę się jak już się podepnę normalnie.

Sterowniki raczej najnowsze bo laptop sam pokazuje mi komunikat jesli jest coś nowego, wtedy to aktualizuje.

Jednak nie wiem jak sprawdzić ile w tym prawdy, że sa najnowsze

Opublikowano

Sprawa załatwiona.

Połączyłam się przez kabel, a nie WiFi i wszystko świetnie trybi. ; )

Bardzo serdecznie dziękuję za wszelkie pomoce.. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...