Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie nowej gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym stworzyc gre ( jedynie na swoje potrzeby, dla treningu) ala fruity ninja, tzn. jakies klocki spadaja z nieba a ja moge je rozcinac. Calosc chcialbym stworzyc za pomoca c++ i tutaj moje pytanie do was. Jaki silnik radzicie do tego wziac? Dodam ze jestem newbie w tych kwestiach ale dalem sobie miesiac na utworzenie tej gry i chce dopiac swego

z gory dzieki za pomoc !

Opublikowano

wielkie dzieki za filmik, z pewnoscia bardzo mi sie przyda, a wie moze ktos jak ugryzc temat takiej gry (ala ninja fruit)? niezbyt wiem nawet jakie grafiki tworzyc albo jak zapisac te dynamiczne animacje.

pozdrawiam

Opublikowano

wielkie dzieki za filmik, z pewnoscia bardzo mi sie przyda, a wie moze ktos jak ugryzc temat takiej gry (ala ninja fruit)? niezbyt wiem nawet jakie grafiki tworzyc albo jak zapisac te dynamiczne animacje.

pozdrawiam

Z tego co pamiętam to na tym filmiku będziesz miał pokazane jak dodać grafiki do swojego projektu, oraz jak wprowadzić ruch danych przedmiotów, a dzięki temu osiągasz efekt animacji :)

Opublikowano

Z tego co pamiętam to na tym filmiku będziesz miał pokazane jak dodać grafiki do swojego projektu, oraz jak wprowadzić ruch danych przedmiotów, a dzięki temu osiągasz efekt animacji :)

oo dziekuje bardzo ! w takim razie biore sie do pracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...