Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie mogę wgrać mapy na serwer :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem.. Zakupiłem sobie serwer na fiberhost tylko nie mogę wgrać na niego mapy.. Wgrywam wszystkie pliki do utworzonego folderu "world" i wgrywam na serwer.. Niestety nic się nie dzieje i tworzy mi jakąś zwyczajną mapę...

Opublikowano

Zmień mapę świata na " world " .

No ale napisałem w temacie ... czytanie się kłania... Mam folder world i w nim pliki mapy.

Opublikowano

Odpal serwer poczekaj aż zrobią się wszystkie foldery i pliki itp.. Potem wyłącz serwer zaloguj się pop przez WinSCP lub FileZilla do ftp wejdź w folder world usuń z niego wszystkie pliki wgraj te które chcesz mieć i odpal serwer i powinno Ci działać ;p 

oDYVDfv.gif
Opublikowano

nie wgrywaj plików do world.Wgraj cały folder World z zawartością :) I najlepiej przez program FTP taki jak FileZilla ;)

xxx

Opublikowano

I chyba zrobię tak, że zrezygnuje .. Przez FileZilla wgrywam i jest lipa, nie wczytuje mi mapy :) Żadnej.. Raz mi odpaliło mapę jakimś cudem, lecz po restarcie serwera znowu nie wczytywało .. No co zrobić.. :)

Opublikowano

1. Usuń folder world, przed tym serw musi być włączony

2. Wrzuć folder world *ten swój* - Totalcmd albo Filezilla

3. Zrestartuj serwa

Powinno działać

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

Hosting nie ma tutaj zapewne nic do gadania. Musisz postąpić jak doradzają ci osoby wyzej. Albo wrzucić swój world z jakás inna nazwa a następnie zmienić nazwę w server.properties ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...