Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie gry na ten sprzęt?

Seruto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie. Nie wiedziałem który dział więc piszę w pogaduszkach ;)

Siedzę sobie w robocie, mało klientów i nie mam co robić. Pod ręką mam tylko netbook'a od ASUS'a i pomyślałem sobie, jakie gry mogą na nim chodzić? Lubię wszystkie gatunki a pasjans już się nudzi.

Mogą też być gry online, aby nie na przeglądarkę :)

Specyfikacja netbooka:

• Procesor: Intel Atom N2600 1,6 GHz
  • Pamięć: 1 GB
  • Dysk twardy: 320 GB
  • Matryca: 10,1"
  • Łączność bezprzewodowa: WLAN 802,11 b/g/n

Opublikowano

A znacie jakieś cRPG? Aby nie pokemony, ale też może być na GBA ;)

Dzięki za odpowiedzi :D

@Edit

xTajemniczyx - Gta mi nie działa :( próbowałem

Opublikowano

słaba integra

mi na netbooku dobrze śmigał max payne 1,2

mafia 1

metin w miare chodzi chyba że jest dużo mobów w jednym miejscu to troszke ścina ale da sie grac

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

Siemacie. Nie wiedziałem który dział więc piszę w pogaduszkach ;)

Siedzę sobie w robocie, mało klientów i nie mam co robić. Pod ręką mam tylko netbook'a od ASUS'a i pomyślałem sobie, jakie gry mogą na nim chodzić? Lubię wszystkie gatunki a pasjans już się nudzi.

Mogą też być gry online, aby nie na przeglądarkę :)

Specyfikacja netbooka:

• Procesor: Intel Atom N2600 1,6 GHz
  • Pamięć: 1 GB
  • Dysk twardy: 320 GB
  • Matryca: 10,1"
  • Łączność bezprzewodowa: WLAN 802,11 b/g/n

Spróbuj może wow'a na jakimś niskim patchu, może pójdzie : > Najlepiej tbc/wotlk.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

A może przeglądarkowa gra RPG margonem? :) Ciekawa i spokojnie pójdzie. A jeśli nie to nie przeglądarkowa gra gta VC/gta2

Opublikowano

W margonem przegrałem trochę czasu, i jakoś tak nie chce mi się wracać :P
Szkoda że Silkroad nie działa :(

@Edit
Właśnie wgrywam Mortyra jedynkę, zobaczę jak działa :D

Opublikowano

W margonem przegrałem trochę czasu, i jakoś tak nie chce mi się wracać :P

Szkoda że Silkroad nie działa :(

@Edit

Właśnie wgrywam Mortyra jedynkę, zobaczę jak działa :D

http://www.systemrequirementslab.com/cyri - taka fajna stronka do sprawdzania czy dana gra Ci zadziała, może Ci się przyda. Możesz jeszcze spróbować jakieś starsze call of duty np. 4, gta sa.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

http://www.systemrequirementslab.com/cyri - taka fajna stronka do sprawdzania czy dana gra Ci zadziała, może Ci się przyda. Możesz jeszcze spróbować jakieś starsze call of duty np. 4, gta sa.

Ta strona to fake.

Na pewno pójdzie ci Stronghold i Stronghold Crusade, Age of Mythology, może Terraria? Realm of the Mad God.

Opublikowano

Ta strona to fake.

Na pewno pójdzie ci Stronghold i Stronghold Crusade, Age of Mythology, może Terraria? Realm of the Mad God.

Dlaczego? Porównuje twój pc z wymaganiami gry, może nie jest to zbyt dokładne ale daje pogląd na to co mamy za słabe.

Opublikowano

Dlaczego? Porównuje twój pc z wymaganiami gry, może nie jest to zbyt dokładne ale daje pogląd na to co mamy za słabe.

Chociażby strona uznaje że gra pójdzie na tym kompie, a tak na prawdę nie jest. I na odwrót.

Opublikowano

Kiedyś chciałem zobaczyć czy na nowszym kompie zadziała mi Wiedźmin 2. Skorzystałem z tego programu. Napisał mi że będzie działał na najwyższych a ciął się jak ten skurczysyn :P

StrongHold spróbuję, dzięki :D

@Ps. Dodam jeszcze że pracuję na systemie Linux Mint. Nie znam się za bardzo, może doradzicie jaki system lepszy pod mniejsze gierki?

Opublikowano

Kiedyś chciałem zobaczyć czy na nowszym kompie zadziała mi Wiedźmin 2. Skorzystałem z tego programu. Napisał mi że będzie działał na najwyższych a ciął się jak ten skurczysyn :P

StrongHold spróbuję, dzięki :D

@Ps. Dodam jeszcze że pracuję na systemie Linux Mint. Nie znam się za bardzo, może doradzicie jaki system lepszy pod mniejsze gierki?

Ogólnie nie wiem czy gry pod windowsa działają na linuxie  o.O Pod takie słabsze gierki jak już coś to windows xp (nie instaluj vista/7 bo one zjadają więcej pamięci ram itp. itd.). Co do tej strony to ona porównuje pc z wymaganiami na stronie, a może być tak, że gra ma optymalizację do bani tak jak np. gta 4, więc strona nie kłamie (kłamią za to producenci gier  :O).

Opublikowano

zainstaluj XP,ewentualnie android :D

To android jest na komputery?  o.O Ja polecam xp.

Opublikowano

Słyszałem że android na pc to linux.

A XP przecież nie jest wspierany.

Sprawdzę tego androida i tak, dzięki :D

Opublikowano

TES Morrowind

TES oblivion też pójdzie, ale na minimalnych co najwyżej (słaba optymalizacja tej gry).

Mount&Blade warband na niskich detalach z najmniejszą ilością wojsk na mapie (chociaż nie wiem czy nawet to sprawi, że będzie płynnie chodził)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...