Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Cinematic - Ice Castle

MrMagnus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo fajnie wykonany cinematic.

Co do budowli mury wyglądają fajnie, jednak według mnie jest to wszystko trochę małe.

Mam nadzieję, że jeszcze coś dodacie na placu w zamku bo jest tam niestety jak na razie pusto.

Opublikowano

Cinematic wygląda bardzo fajnie, jednak wszystko jest zbugowane nieco małe, jakby autorzy skupiali się na wersji mini ;)

A ten plac w zamku, dlaczego tam tak pusto?

Opublikowano

Zmieniłbym muzykę i teren wokoło zamku. Dodatkowo końcówka trochę słaba, można by tam dodać efekt ścieniania się ekranu.

Wyłączyć cienie gracza (o ile się da?). Oraz według mnie filmik trochę za długi jak ta taki mały zamek. Lecz ogólnie ciekawa praca.

Na zdjęciach z PM wygląda lepiej niż na filmie.

wHgO0WT.gif

Opublikowano

Ogólnie ten zameczek to jest może 10% naszych możliwości, tu chodziło raczej o przygotowanie czegoś pod filmik by sprawdzić jak to będzie wyglądać i jak zostanie odebrane  ;) Zapewniam kolejny projekt będzie większy i bardziej okazały  :)

s4ElBud.png
Opublikowano

Jesteście zainteresowani współ pracą? Potrzebuje budowniczych jak i właśnie takich filmików co do wynagrodzenia możemy się dogadać ;)

logo.png

Opublikowano

Wyszedł wam całkiem ładnie. Mam nadzieje że kolejne prace będą jeszcze lepsze. Czekam z niecierpliwością co przyszykujecie dla nas kolejnym razem ;)

Opublikowano

Cześć!

@Autor

Zamek wygląda dobrze tylko z zewnątrz.

Wnętrze jest puste - czyli wasze umiejętności, które są o 90% większe niż zaprezentowane na filmie nie potrafiły zagospodarować tego miejsca o.O?

Mury też jakoś takie puste, nawet nie ma wzoru na podłodze.

A wieże wyglądają jakby kret próbował wywiercić od spodu dziurę na powieszchnie.

Rezultat jaki wam wyszedł:

- Krajobraz widowkowy, nic więcej

@Reszta

No, skoro tak to zachwalacie to ja rozumiem dlaczego SKKF ma takie "popularne" budowle -.-

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Cześć!

Jeżeli odpowiedziałem akurat w tym temacie, którym się interesujesz lub sam go założyłeś to wiedz, że dopóki nie rozwiążemy problemu, zagwozdki, czy po prostu nie rozwiejemy Twoich wątpliwości będę śledzić ten temat.

Nie rzucam słów na wiatr, więc i ty też tego nie rób.

Pozdrawiam,

S0L1D3R

Opublikowano

Oprócz dobrze nagranego filmu nie widzę tu nic. Budowla jest wykonana na poziomie "normalnego" budowniczego. Mało pracy włożone w budowę. Ale wideo spodobało mi się.

0fiz5s7s0sea1k4fzfl.jpg
Opublikowano

A moim zdaniem cinematic nie jest jakoś super nagrany. Nie powinno się robić tak, że cały czas leci ta sama trasa, powinno być kilka ujęć które zmieniają się w rytm muzyki. Druga sprawa to to, że chunki władowują ci się podczas nagrywania. Żeby uzyskać lepszy efekt najpierw przeleć sobie nad terenem który będzie widoczny w danym ujęciu żeby chunki ci się załadowały. Ważne jest też to żeby ograniczyć ujęcia nocne bo pokazywanie świecących pochodni nie jest super. Kolejna rzecz to przechylanie obrazu o prawie 90 stopni. Nie wygląda to dobrze. Popatrz sobie jak Enderworkbench (zagraniczny youtuber) robi cinematic'i. Moim zdaniem jest w tym lepszy od wszystkich KLIK.

Co do samej budowli to nie jest jakaś super.

Opublikowano

@ SOL1D3R Zamek w środku jest pusty gdyż był on tworzony jak i jest używany jako arena do Castle Mod'a na serwerze, mimo wszystko dzięki za opinie  ;) 

s4ElBud.png
Opublikowano

Co to dokladnie Cinematic? Dobrze rozumiem, ze to nagrywanie pieknych lokalizacji na shaderach?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Co to dokladnie Cinematic? Dobrze rozumiem, ze to nagrywanie pieknych lokalizacji na shaderach?

Mniej więcej coś takiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...