Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Piszę z prośbą o wyrażanie Waszych pomysłów na temat opisany niżej.

Chciałem rozkręcić serwer RPG minecraft. Chciałem Was prosić o wyrażenie Waszych pomysłów na ten temat. Pragnę nadmienić, że serwer ten będzie z modami uprzyjemniającymi rozgrywkę oraz poprawiającymi walory graficzne naszego wirtualnego świata. Wersja najprawdopodobniej to 1.6.4, ponieważ większość modów, które chciałem dodać jest właśnie w takiej.

Jeżeli napisałem to w złym temacie to przepraszam i proszę o przesunięcie. Dziękuję :)

Opublikowano

Według mnie mało osób teraz gra na 1.6.4, postaraj się "zwięszkszyć" wersję minimum do 1.7.2 (którą używam i jestem zadowolony).

Na 1.6.4 serwery to tylko te z freebuildem, pluginem na bending i stare survivale...

Dlatego mam też fajny pomysł odnośnie innej wersji, spróbuj wyszukać: Mody na serwer minecraft RPG Ultra Pack, powinna być pierwsza linijka odnośnikiem do minecraft.org :3

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

Radzę wziąść wersje 1.5.2 [bo duzo dzieci nie wie jak updatować] lub na 1.7.[dowolna] bo tu duzo ogarnietych ludzi gra ale z chetami! Wiem z doświadczenia!

||| IP: MC.ENCH.PL |||

Opublikowano

Wersja gry nie ma znaczenia, ponieważ przy obecnych launcherach zmiana jej jest dziecinnie prosta.

Serwery RPG bardzo mi się podobają, jednak oczekuję od nich ciekawej fabuły jak i możliwość posiadania klas itd.

Opublikowano

Przedewszystkim proponuję dodać bardzo dużo questów. Bez tego się nie obejdzie.

Jakie mody w ogóle proponujecie dodać?

Mam w planach dodać 1 długi quest fabularny oraz masę questów pobocznych, jednak potrzebuję kogoś, kto ogarnia pluginy ponieważ sam nie dam sobie niestety z tym rady. Modów nie chcę dawać zbyt dużo, aby nie obciążało ani komputerów graczy, ani serwera. Myślę, że 20 to takie optimum.

Według mnie mało osób teraz gra na 1.6.4, postaraj się "zwięszkszyć" wersję minimum do 1.7.2 (którą używam i jestem zadowolony).

Na 1.6.4 serwery to tylko te z freebuildem, pluginem na bending i stare survivale...

Dlatego mam też fajny pomysł odnośnie innej wersji, spróbuj wyszukać: Mody na serwer minecraft RPG Ultra Pack, powinna być pierwsza linijka odnośnikiem do minecraft.org :3

Nie znalazłem niestety nic z tego, co mi podałeś :)

Wersja gry nie ma znaczenia, ponieważ przy obecnych launcherach zmiana jej jest dziecinnie prosta.

Serwery RPG bardzo mi się podobają, jednak oczekuję od nich ciekawej fabuły jak i możliwość posiadania klas itd.

Będą dodane 3 klasy podstawowe, oraz 2 dla graczy VIP. Serwer niestety musi jakoś na sobie zarabiać ;) Jednak będą one zbalansowane.

Opublikowano

@YeahBunny123

Mnie chodziło o to, jakie konkretnie mody dodałeś.

Najlepiej pokaż SS folderu mods.

Jeszcze takowego nie ma ponieważ wciąż szukam, dodaję, usuwam. Ogólnie to są dopiero przygotowania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...