Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór słuchawek

Ventos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do speców od dźwięku ;)

Musze skminić jakieś słuchawki głównie do muzyki i gier typu cs, lol i co byście tu doradzili?

Pierwsza myśl jaka mi przyszła to Siberia V1, cena aż tak nie boli, bo 100zł, ale słuchawki które mają przyklejoną metkę "gaming" są zazwyczaj chujowe i na dodatek ta siberia wygląda mi na kawał plastikowego gówna. Co wy sądzicie o tych słuchawkach? Druga opcja jest taka, słuchawki superlux hd 681 + jakiś mikrofonik np. zalman zm-mic1.

Dodam jeszcze ze karta zintegrowana. Rzucajcie jakieś pomysły, budżet 200zł.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Kolega używa soundblaster tactic 3d rage ( 300zł ) do gry jak i do nagrywania filmików etc. Nie narzeka, jakość nagrań bardzo fajna. 

Osobiście używam hama rage xplode (100zł ) i muzyczka bardzo fajnie, niestety do nagrywania muszę używać opcji przytłumiania dźwięków co obniża jakość głosu. 

Opublikowano

Mój budżet to 200zł przypominam, więc słuchawki za 300zł odpadają. Jeszcze jakieś pomysły?

g0Tef.jpg

Opublikowano

Superlux HD 668B + ten zalman co podałeś i masz jeszcze kasę w kieszeni.

EDIT: 681 też mogą być. Różnią się budową a mi osobiście bardziej 668b pasowały jak mierzyłem :)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Kup jakieś słuchawki audiofilskie i jakiś mikrofon na przykład ten twój Zalman. Douszne słuchawki audiofilskie zaczynają się od 30 złotych w górę na różnych sklepach internetowych.

Opublikowano

Kolega używa soundblaster tactic 3d rage ( 300zł ) do gry jak i do nagrywania filmików etc. Nie narzeka, jakość nagrań bardzo fajna. 

Osobiście używam hama rage xplode (100zł ) i muzyczka bardzo fajnie, niestety do nagrywania muszę używać opcji przytłumiania dźwięków co obniża jakość głosu. 

http://www.agito.pl/sluchawki-creative-sound-blaster-tactic-3d-rage-usb-242-677473.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=677473 

Jak chce to niech bierze. Nie wiem czy w obecnej sytuacji sam się nie skuszę.

f.png

Opublikowano

Polece ci sluchawki Thermaltake tt esports shock ktore sa bardzo dobre moim zdaniem. Bardzo dobra jakosc wykonania mam je od roku i wciaz wygladaja jak nowe+ sa skladane. Maja troche ciezsze brzmienie ale to zalezy od sluchacza co kto woli. Kosztuja ok. 160 zl

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Ja obecnie śmigam na Sony ZX60 MDR-ZX600. (teraz możesz je dorwać za około 170 zł).

Genialnie izolują, bass jest lepszy niż w Kossach (i nie mam tutaj na myśli pustego łupania w czaszkę tylko głęboki pełny ton), nie niszczą się jak tanie chińskie buble (moje liczą 2 lata i nadal wyglądają jak nowe pomimo wielu podróży). No i zawsze możesz je podpiąć pod telefon, czy MP3 (niska impedancja).

Na minus jest jedynie górne pasmo, ale to już chyba kwestia mojego wybrednego gustu.

Dokup do tego mikrofon i zestaw jak marzenie :)

f.png

Opublikowano

Super lux hd 681 mk evo II czy jakoś tak. Nawet nie kosztują 200 zł, tylko jakieś 150, a są lepsze niż nie jedne za 200.

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...