Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Czarny ekran + lag podczas grania

psajdak1996

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten problem pojawia się prawie od początku.
Zazwyczaj jak zmienię detale na mniejsze to ten błąd albo ustaje, albo występuje lecz rzadziej.
We większości gier pojawia się ten problem.

Opublikowano

Może opisz dokładnie o co chodzi?

Grasz sobie i nagle czarny ekran i co? Po sekundzie grasz dalej, czy od razu komputer się resetuje?

Opublikowano

Komputer się nie resetuje.Zazwyczaj dzieje się to z wymagającymi grami.
Chodzi o to że gram, po chwili gra dostaje laga, następnie jest czarny ekran, lag komputera (dźwięk jest też zlagowany, zapętla się) czarny ekran znika i zależy od gry, albo grę odlaguje albo muszę ją resetować przez alt+ctrl+del. :(

Opublikowano

Jaki masz zasilacz?

Sterowniki do karty graficznej najnowsze?

Sprawdź jakie masz temperatury podczas grania. Możliwe że procesor/karta graficzna się przegrzewa.

Opublikowano

Wszystkie ustawienia są w porządku.
Na tym sprzęcie powinna pójść każda gra na full detalach bezproblemowo.I tak jest, tylko że co jakiś czas są ściny.
Myślę że to płyta główna albo zasilacz nie ma wystarczającej mocy żeby udźwignąć większe wykorzystywanie podzespołów... :/

Opublikowano

Sprzęt ogarnia, stabilne 60 fpsów bez najmniejszej zacinki.Sprzęt jest właśnie bardzo dobry :)

W sumie, wydaje mi się że po prostu nabijasz sobie posty pisząc tego typu nic nie warte treści. 

Próbowałem znaleźć problem, no ale jak nie chcesz pomocy to spoko :)

Opublikowano

Sprzęt ogarnia, stabilne 60 fpsów bez najmniejszej zacinki.Sprzęt jest właśnie bardzo dobry :)

W sumie, wydaje mi się że po prostu nabijasz sobie posty pisząc tego typu nic nie warte treści. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...