Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ping (lagi) cs 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w tym poradniku napiszę wam jak można zmniejszyć ping w naszym CS, pokaże tutaj 2 sposoby które możemy ze sobą połączyć aby efekt był lepszy usmiech.gif

A więc :

1 sposób :

potrzebna rzecz : Gboost

link do pobrania : 

yyy

Krok 1 : pobieranie

Wchodzimy w podany link i na górze powinien być taki duży napis "free download"

klikamy go, następnie gdy wyświetli nam się strona "majorgeeks" będziemy mieli taki napis "download location" klikamy go, i właśnie teraz zacznie nam się pobierać program smiley.gif

Krok 2 : instalacja

Szukamy naszego pobranego pliku ma on nazwę "GBoostInstaller" i oczywiście go włączamy...Po włączeniu wyświetli nam się okienko z dużym czarnym napisałem "welcome to the Gboost setup wizard" w tym okienku klikamy przycisk "next" w następnym oknie zaznaczamy "1 opcje" i znowu klikamy "next" i potem ponownie 2 razy przycisk "next" po wykonaniu tych kroków powinna nam się uruchomić aplikacja smiley.gif...

Krok 3 Krok ostatni (najłatwiejszy) 

Gdy włączymy nasz program będziemy mieli taki napis w dużym czerwonym kółku "press to boost" klikamy go i to wszystko...Aby wyłączyć program wystarczy zrobić to samo czyli kliknąć na ten duży przycisk smiley.gif...

Wyjaśnienie jak działa aplikacja :

Aplikacja działa w następujący sposób mianowicie zamyka nam wszystkie niepotrzebne aplikacje jak i można powiedzieć pogarasza nam trochę wygląd pulpitu ITP ale naprawdę pomaga nam w lagach w grze smiley.gif. Oczywiście po wyłączeniu wszystko wraca do porządku smiley.gif

Okej to był 1 sposób a teraz pokażę wam 

Sposób 2 :

1.Pobieranie :

LINK : 

yyy

Wchodzimy w podany LINK i pobieramy plik który się tam znajduję...

2.Wgranie go do CS'a

Wyrzucamy nasz plik na pulpicie...

Następnie wchodzimy w główny katalog z CS'em, potem CStrike i ten pliczek który pobraliśmy wrzucamy właśnie do tego folderu smiley.gif

I gdy włączymy naszego CS'a wchodzimy w console i piszemy taką komendę "exec ping.cfg" i to tyle ...

Wyjaśnienie : 

Plik zawiera tylko komendy które zmniejszają nam nasz ping w CS ten plik naprawdę nam pomoże jeżeli chodzi o lagi w CS smiley.gif

Poradnik wykonałem w 100 % sam smiley.gif

Mam nadzieję że pomogło pozdrawiam VipersS smiley.gif

Wiem że zaraz pójdą hejty że niby skopiowany bo na dole piszę VipersS, a w woli wyjaśnienia nazwa "VipersS" to nazwa której używam teraz na każdym forum na tym tego nicku nie mam bo nie chciałem robić dwóch kont skoro pamiętałem passy do tego :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...