Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przytyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kierujw te pytanie do osób które naprawde mogą pomoć, trolli bede raportowal. Otoz chce przytyć i staram się ale sie nie udaje, moja ostatnia próba to przytycie ponad 2kg w około tydzien ale potem waga spadla do wczesniejszej czyli 58kg z kawałkiem. Tutaj mam pytanie jakie produkty utuczą mnie, chce poprosu przytyć te 5kg a najlepiej 10kg żeby nie wygladac na szkieleta. Dodam, że wtedy kiedy przytyłem jadłem tak rano śniadanie, po sniadanie przekaska lub cokolwiek,.potem obiad, najcześciej zupy lub mięso z ziemniakami i surówką, potem kolacja i potem jadałem jeszcze pizze na noc, codziennie, wciągu dnia jadałem pqczkę chipow i batona. I taki rezultat miałem w około tydzien. Poradzicie jakie produkty najszybciej utuczą?

Opublikowano

"Utuczyć" to każden jeden się potrafi. A robić to ni ma komu ~ Ferdynand Kiepski

A poważnie to aby zrobić masę trzeba dużo jeść i ćwiczyć. Żadne fastfoody, chipsy i podobne nie wchodzą w grę.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

On chce poprostu przytyć :)

Jedz dużo tłustych i słodkich rzeczy, mało się ruszaj.

Idę na przód, lecz niedługo spojrzę wstecz.

Opublikowano

Hej , chcesz przytyć jedząc fastfoody , chipsy ??? o nie kolego tak to lepiej żebyś nie tył , skoro nie możesz przytyć pewnie masz budowę ektomorfika czyli krucha delikatna budowa ciała . Jeśli chcesz przytyć musisz jeść więcej kalorii niż spalasz .  Pełnowartościowe posiłki , w tym dużo węgli złożonych oraz białka. Jedz jajka twaróg chudy , kurczaka , tuńczyka , beef'a staraj się unikać słodkich rzeczy jak już wspomniałeś batonów  , mnóstwo w nich cukru co za tym idzie przytyjesz ale tylko w tkankę tłuszczową. 

Opublikowano

Dużo śpij, żryj wszystko z dokładkami, dopatruj się każdego możliwego dodatku do kolacji, śniadania, obiadu jaki jest tylko w lodówce. Nawet nie próbuj jeść sałaty. Bekon, cały czas musisz go jeść usmażonego na grillu. Siedzenie spala kalorie więc musisz leżeć, przemieszczaj się jak najmniej. Rano obowiązkowo kanapki z masłem orzechowym lub Nutellą a po śniadaniu wpierdalanie słodyczy. Najwięcej jedź przed snem, wtedy dopiero przyjdą rezultaty. No i oprócz tego jadanie wysoko kalorycznych rzeczy takich w restauracjach takich jak MCDonald lub Burger King.

Opublikowano

Samo wpierdalanie tuczących rzeczy nic nie da. O wiele bardziej utuczą np. ogromne ilości lodów od ogromnej ilości fastfoodów.

Jedz dużo lodów (lub inne słodycze mające barwniki itd.) - szczególnie dobre w wakacje

Jedz mało ale często

Jedz na noc, cokolwiek.

Ogranicz ruszanie się.

Przy okazji staraj się ćwiczyć by mieć większą wagę ale nie wyglądać jak j****y grubas (brzuch będzie widać, cycki też. ale aż tak bardzo nie pójdzie w twarz, ręce i nogi. Będą dość chude)

Opublikowano

Zwykłą masę tłuszczową nie problem zrobić, tak więc stawiam, że jesteś ektomorfikiem czyli tzw. kijek, poszukaj na jakichś kulturystycznych forach jak obliczyć dzienne zapotrzebowanie kalorii dla swojej osoby i potem po prostu jedz z nadwyżką o np. 1000-2000kcal i tyle, dużo węgli, wszystko co smażone, najlepiej na głębokim oleju, sosy, majonezy, wszystko zawiera ogromne ilości tłuszczu. Przed spaniem jedz, i nie obżeraj się fast-foodami bo to takie gadanie, że najbardziej tuczą no chyba, że znacząco wychodzisz poza zapotrzebowanie. : )

Samo wpierdalanie tuczących rzeczy nic nie da. O wiele bardziej utuczą np. ogromne ilości lodów od ogromnej ilości fastfoodów.

Praktycznie wszystkie lody z pudełek mają mało kcal, więc nie przesadzałbym z ładowaniem kubłów lodów w siebie :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

Zwykłą masę tłuszczową nie problem zrobić, tak więc stawiam, że jesteś ektomorfikiem czyli tzw. kijek, poszukaj na jakichś kulturystycznych forach jak obliczyć dzienne zapotrzebowanie kalorii dla swojej osoby i potem po prostu jedz z nadwyżką o np. 1000-2000kcal i tyle, dużo węgli, wszystko co smażone, najlepiej na głębokim oleju, sosy, majonezy, wszystko zawiera ogromne ilości tłuszczu. Przed spaniem jedz, i nie obżeraj się fast-foodami bo to takie gadanie, że najbardziej tuczą no chyba, że znacząco wychodzisz poza zapotrzebowanie. : )

Praktycznie wszystkie lody z pudełek mają mało kcal, więc nie przesadzałbym z ładowaniem kubłów lodów w siebie :)

Czy Ty w ogóle widzisz co Ty napisałeś 0_o ? .... NIE POWINIEN jeść w ogóle smażonych rzeczy na głebokim oleju majonezu , poczytaj o tłuszczach a potem się wypowiadaj . Autorowi radzę nie czytać tych bredni co niektórzy tutaj wypisują ... 

@ Edit 

Jeden zabrania mu jedzenia sałaty a drugi pisze żeby ograniczył ruszanie ale ma ćwiczyć . Boże Ty widzisz i nie grzmisz !!!. 

Opublikowano

Witam Cię...

Właśnie - to co napisał NovusOrdo - głownie ludzie tyją od tłuszczów, od smażonych rzeczy - np. zapiekanka, hot-dog, hamburger, chickenburger, itd.

I to musisz (wpierdalać xD w dużych ilościach xD), żeby przytyć. U góry ci napisałem - co.

Miłego tycia Ci życzę.

bez gif

Opublikowano

Sądząc po wadze nie masz więcej niz 16 lat, w tym wieku zamiast faszerować się fastfoodami i tłustymi rzeczami, zacznij się zdrowiej odżywiać, pić np. więcej mleka, sięgać po warzywa i owoce, jeść większe porcje i tak dalej.

Dodatkowo wykonuj ćwiczenia, zamiast bezsensownej masy zdobędziesz mięśnie, dzięki którym także nie bedziesz wygladal jak szkielet.

Opublikowano

Jeden zabrania mu jedzenia sałaty a drugi pisze żeby ograniczył ruszanie ale ma ćwiczyć . Boże Ty widzisz i nie grzmisz !!!. 

Ma ograniczyć ruszanie ale ćwiczyć trochę powinien.

Kto mówił o wpierdalaniu lodów z pudełek? Najlepsze są wodniste - niech je 3 wodniste lody dziennie przez miesiąc i stanie się gruby, sprawdziłem.

Wpierdalając fast foody, owszem, przytyjesz. Jednak jedzenie mnóstwa fast foodów nie jest dość przyjemnie w wakacje, w przeciwieństwie do lodów. Co jest lepsze, wpierdalanie gorącego jedzenia w gorące dni na dodatek niekoniecznie smacznych czy  wpierdalanie swoich ulubionych zimnych lodów gdy jest 30*C +?

Wpierdalanie fast foodów dałoby ci coś w zime

Opublikowano

Jedz na noc (Po 20) tłuste rzeczy, np podsamażany boczek.

Lub zrób głodówkę przez np tydzień, i wtedy nawpie***laj się tłustyxch rzeczy aż "pękniesz", nie wiem czy działa ale podobno to dużo daje.

J7kTLRS.jpg?1
Opublikowano

wziąć pieniądze -> iść do dietetyka -> cieszyć się z dokładnej diety wyznaczonej przez specjalistę -> grubnąć

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Czytałem na jakiejś stronie, że jeśli chcemy zwiększyć masę obliczamy nasze zapotrzebowanie na kalorie i dodać 600 lub 800(nie pamietam dokladnie). Myślę, że na necie bez problemu znajdziesz zapotrzebowanie kalorii dla osoby w twoim wieku.

Opublikowano

Najlepiej to jedz w różnych porach. Raz nie zjedz śniadania, raz kolscji i przytyjesz. Bo ciało będzie trzymać mase, bo nie wie kiedy dostanie posiłek.

laska.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie wszyscy mają tendencje do tycia bo może bardzo dużo jeść nie wiadomo czego a i tak nie przytyje bo ma dobrą przemianę materii i lipa.. najlepiej to specjalną dietę rozpisać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...