Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DragonoidCraft

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<---------

<--------

<-------

<------

<-----

<----

<---

<--

post-1098013-0-56823200-1405453990.jpg

Przekonanie was do tego serwera

To nie jest kolejny survival+frakcje. To jest inny tryb niż wszystkie inne. Tego trybu jeszcze nie było. Jest to tryb MegaSurvival. Tutaj liczy się tylko przetrwanie. Tutaj nawet krowa może być niebezpieczna. W dzień jest trudno, a w nocy... Najgorzej. Wszędzie latają creepery,Gianty zombie w zbrojach,różne nowe potwory. W jaskini ? Także nie można czuć się bezpiecznie. Wszędzie jest źle jedynym dobrym schronieniem jest dom pod ziemią. Tam najlepiej zamieszkać. Niby mały kurczak ale gdy go uderzymy to może wybuchnąć. Zdobywanie serc, różnorakie nowe stwory, ciekawa rozgrywka. Tego można się spodziewać na DragonoidCraft. Gdy umrzemy.. To nie jest źle bóg daje nam szanse abyśmy mogli powstać jako duchy na dziesięć sekund po chwili słyszymy "poof!" i znów żyjemy. Herobrine ? Kto wie może jest może nie ma. Wiadomo że może się pojawić ale bardzo rzadko. Nigdzie nie jest bezpiecznie. Gdy mamy pełny ekwipunek to nie radzę wam pływać utoniecie. Najlepiej wtedy stworzyć sobie plecak do którego schowamy itemy. Niestety nawet stworzenie plecaka jest niebezpieczne. Krowy mogą wybuchnąć tak więc zdobycie skóry i mięsa nie jest już takie łatwe.

Informacje co znajduję się na serwerze co można tam zobaczyć ?

- Realistyka czyli Gdybyśmy mieli pełne eq to będziemy wolniej chodzić oraz pływać.

- Drzewo będzie realistycznie opadać.

- Nowe dzwięki w grze.

- Po śmierci gracz jest jako duch na 10 sekund.

- Efekty od mobów.

- Gdy będzie się trzymać pochodnie w ręce to ona oświetla nam drogę.

- Plecaki.

- Specjalny system Żyć. Pod komendą /hp znajduję się informacja ile potrzeba jeszcze specjalnego exp aby mieć nowe serce. (Za owce jest 1 exp, a potrzeba 400)

- Efekt krwi podczas obrażeń.

- Dungeony spawnią się normalnie :D Można teraz spotkać różne latające zamki oraz pod ziemią różne małe zakamarki. Można znaleźć tam skrzynie.

- Nowe moby tzn. Latające creepery,zombie w zbrojach,szkielety rzucające śnieżkami, Teraz są wiedźmy które teleportują się do nas rzucając sobie miksturami. Są zombie że gdy nas uderzą to my na chwilę lewitujemy Gianty spawnują się normalnie. W dzień jest dosyć łatwo, a w nocy nie jest tak przyjemnie.

- Teraz często szkielety, zombie będą mieć na sobie zbroje.

- Niektóre zwierzęta będą mogłyby wybuchać dlatego będzie trudno (Oczywiście co jakiś czas.) Tak więc zwierzątka nie będą już dla nas takie miłe :)

- Pułapki na graczy (Takim sposobem można zabezpieczyć swój domek) Chodzi o to że np. na dole jest lawa nad lawą umieszczamy glinę(Musi to być glina !) i na tej glinie możemy położyć jakikolwiek materiał kamień, Ziemie wszystko :) Gdy inny gracz na to wejdzie spadnie właśnie do tej lawy :) Można robić także różne tajne przejścia używając właśnie tego. Tutaj chodzi o to że możemy zabezpieczać się przed graczami, robić pułapki oraz tajne przejścia wystarczy dać w to miejsce glinę a przed nią lub nad nią jakiś blok :)

- Efekty od mobów np. Gdy uderzy nam szkielet strzałą w głowę to zyskamy chwilową ślepotę. Gdy uderzy nas zombie to jesteśmy spowolnieni

- Potwory zostawiają po sobie spore ślady.

I wiele wiele więcej.

Myślę że przekonałem was chociaż trochę do serwera.

Informacje:

Sloty:23

Pvp:Tak

Premium: Nie Trzeba

1.7.2/1.7.4

White-List: Nie

Tryb: Mega Survival

Ip: xmen.owncraft.pl:7050

Komendy: /tpa,/sethome,/tpaccept,/home,/spawn,/hp,

/msg,/torch

Radzę poczytać informacje na spawn gdy już

spadniecie w dół.

Banner:

24874.jpg

Zdjęcia z serwera

Crafting Plecaka:

post-1098013-0-25989900-1405457584_thumb.png

post-1098013-0-51988500-1405457606_thumb.png

Spawn noc oraz dzień

post-1098013-0-46644800-1405457668_thumb.png

post-1098013-0-94154900-1405457681_thumb.png

Spawn w środku

post-1098013-0-03469700-1405457701_thumb.png

Krew

post-1098013-0-40574100-1405457728_thumb.png

Exp do kolejnych serc

post-1098013-0-09193800-1405457751_thumb.png

Świecąca pochodnia gdy trzymamy

post-1098013-0-73079300-1405457786_thumb.png

Pułapki z tego clay pod tym clay dałem lawę (Można coś innego nawet tajne przejście) na clay dajemy dirt wchodzimy potem na dirt i gotowe spadamy w dół :) Można dać wszystko na clay.

post-1098013-0-36703900-1405457865_thumb.png

post-1098013-0-34942400-1405457872_thumb.png

@aktualizacka

- Dodano Dungeony spawnią się naturalnie

- Dodano coś w stylu mini-gry dungeon. Możemy zagrać

z kolegami na mapkach dungeons (W budowie)

- CobbleStone opada

Tutaj drugi banner

image.png

Banner może nie działać poprawnie.

xxx has just earned the achievement [Taking Inventory]
[16:16:59 INFO]: xxx issued server command: /warp
[16:17:02 INFO]: xxx issued server command: /od
[16:17:04 INFO]: xxx issued server command: /drop
[16:17:05 INFO]: xxx issued server command: /stone
[16:17:18 INFO]: xxx issued server command: /kit

Uwaga na tym serwerze nie ma żadnych kitów,warpów ani dropów. Jest normalna rozgrywka.

Opublikowano

Jest juz banner. To ten stev ktory lezy na lozku. Mozna w to kliknac. To jest banner. No ale dobrze jutro dam inny.

Opublikowano

Proszę dodać poprawnie banner - w formie obrazka.

24h.

Mogę wiedzieć jak w formie obrazka dodać ?

Opublikowano

JAKIE IP TEGO SERWERA ?

Wystarczy przeczytać: Ip: xmen.owncraft.pl:7050

Serwer wydaje się fajny, lecz mało osób na nim gra. :/

Dziękuję za opinie. No niestety na ten czas zbytnio osób nie ma

Opublikowano

Nareszcie doczekałem się takiego serwera! Cieszy mnie to, że nie ma dropu ze ston'a, lecz jest ten zwykły, najwyzklejszy - jak za starych czasów. Dodatkowo survival jest urozmaicony w różne potwory, przez co gra staje się trudniejsza - i o to chodzi. 

Z pewnością będę tutaj grał. Pomimo, iż gra bardzo mało osób, jednakże z tego co widzę - serwer jest nowy, a wakacje również nie sprzyjają co do nowych graczy. 

Polecam ten serwer, nie zrażajcie się ilością graczy. Sam będę grał, dla zabicia czasu i "fun'u". 

Przy okazji:

- pochodnie nie świecą w jaskini, gdy trzymam je w dłoni,

- drzewa ścina się tak jak w normalnym trybie - klocek po klocku.

Daje Wam łapkę. :P Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolejny sv + frakcje wiem wiem , "AUTORSKIE PLUGINY ZMIENIAJĄ TRYB ROZGRYWKI" ale zastanów się, To jest Survival , tak? jest tag SURVIVAL więc go wpisz , jak to jest jakiś inny typ np Jail To Już jest inny WPISUJCIE PLZ TAGI STOSUJĄCE SIĘ POD TRYB ROZGRYWKI, ja tutaj widzę zwykły sv + frakcje z jakimiś miłymi dodatkami ALE JEDNAK DALEJ TO JEST SV + FRAKCJE -_-

Opublikowano

Kolejny sv + frakcje wiem wiem , "AUTORSKIE PLUGINY ZMIENIAJĄ TRYB ROZGRYWKI" ale zastanów się, To jest Survival , tak? jest tag SURVIVAL więc go wpisz , jak to jest jakiś inny typ np Jail To Już jest inny WPISUJCIE PLZ TAGI STOSUJĄCE SIĘ POD TRYB ROZGRYWKI, ja tutaj widzę zwykły sv + frakcje z jakimiś miłymi dodatkami ALE JEDNAK DALEJ TO JEST SV + FRAKCJE -_-

Co ty piszesz ? Temat ci się pomylił ? To nie żaden Survival+Frakcje.. To zwykły survival z dodatkowymi rzeczami To nie jest zwykły tryb. Napisz mi gdzie był taki tryb survival. Nie widzę nigdzie takiego survivala. Survival to survival zwykły i z komendami. Ja mam tutaj z różnymi potworami,dodatkami których nie ma na wielu serwerach.

Pozdrawiam

Nareszcie doczekałem się takiego serwera! Cieszy mnie to, że nie ma dropu ze ston'a, lecz jest ten zwykły, najwyzklejszy - jak za starych czasów. Dodatkowo survival jest urozmaicony w różne potwory, przez co gra staje się trudniejsza - i o to chodzi. 

Z pewnością będę tutaj grał. Pomimo, iż gra bardzo mało osób, jednakże z tego co widzę - serwer jest nowy, a wakacje również nie sprzyjają co do nowych graczy. 

Polecam ten serwer, nie zrażajcie się ilością graczy. Sam będę grał, dla zabicia czasu i "fun'u". 

Przy okazji:

- pochodnie nie świecą w jaskini, gdy trzymam je w dłoni,

- drzewa ścina się tak jak w normalnym trybie - klocek po klocku.

Daje Wam łapkę. :P Pozdrawiam.

Co do pochodni sprawdzę. :)

Drzewa były zbugowane także je usunąłem na ten czas. Właśnie naprawiam w configu i ustawiam aby wszystko działało dobrze.

@Edit

Drzewa zostały naprawione.

Pochodnie naprawione już działa wszystko.

Opublikowano

Ścinając drzewa, przewracają się na bok, więc widzę, że sprawa została naprawiona. Fajna sprawa. :)

Jedyne co trzeba byłoby poprawić to pochodnię, która nie świeci, gdy trzyma się ją w dłoni. ;)

Opublikowano

Takich jak Ty jest pełno. Nie oceniaj, póki nie sprawdzisz.

Serwer to typowy survival, na którym można zasmakować dawnych lat - bez gównianych "drop ze ston'a" czy "sklepik", w którym możesz kupić dosłownie wszystko.

Polecam gorąco serwer. Nie zrażajcie się ilością slotów oraz ilością graczy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...