Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy oni nie przesadzają?

Sebaxxx20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Otóż chciałem się Was zapytać czy Waszym zdaniem Nexon nie przesadza.. Ostatnio jak wiemy dodali masę rzeczy za GP, permy/skrzynki a usunęli Bonusy GP. Wiem, że miało to wpłynąć na ekonomie gry bo nowsi gracze byli praktycznie z niczym.. No ale mniejsza o nowych. Ci, co ładowali NX i kupywali hazardy itp. mają z czego się utrzymać itd. Ja sam mam ok. 30-50 GP passów i jak mam z tego sobie uzbierać.. Moim zdaniem lekko zepsuli rozgrywkę bo bez passów na rundach leci mi max 400GP .. (Platyna z QR dobrze rozegranymi). Jeszcze niedługo odpadnie pewnie opcjia giftania bo osoby zrobią sobie low konta ponabijają kase żeby chociaż giftnąć sobie G36E na jakiś tam dłuższy czas. No ale kit, co o tym sądzicie? Jak Waszym zdaniem potoczy się los tej gry? Wiem, że zmierza ona coraz bardziej do P2F ale bez przesady..

Opublikowano

Nexon specjalnie to robi. Mam nadzieję, że będzie jakaś obniżka cen, by kupić sobie snajperkę na tydzień, to trzeba być niezłym burżujem.

Opublikowano

Dobrze robią. Jak za dawnych dobrych czasów;) znowu będziemy widzieć masę żebraków na megaphonach, a wszyscy wrócą do no lajfowania po marne 400gp (jak za dawnych czasów na DT) :D A skoro ktoś nie umie oszczędzać to będzie robił te low konta żeby sobie właśnie coś giftnąć, efekt = wracamy do starego CA z low rankami! :)

Ktoś wie gdzie najlepiej leci gp?

Opublikowano

Dobrze robią. Jak za dawnych dobrych czasów;) znowu będziemy widzieć masę żebraków na megaphonach, a wszyscy wrócą do no lajfowania po marne 400gp (jak za dawnych czasów na DT) :D A skoro ktoś nie umie oszczędzać to będzie robił te low konta żeby sobie właśnie coś giftnąć, efekt = wracamy do starego CA z low rankami! :)

Ktoś wie gdzie najlepiej leci gp?

Tam gdzie leci duży exp, mianowicie Heavy Metal.

Opublikowano

Fajnie jest nowi gracze mają mniejszy dystans jeśli chodzi o ekwipunek od tych starszych.

Giftania nie usuną mają z tego profity a ludziom wątpię że będzie sie chciało zakladac konta zeby cos tam dostac bo beda woleli wbijac na swoim koncie gp + lvl

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Fajnie jest nowi gracze mają mniejszy dystans jeśli chodzi o ekwipunek od tych starszych.

Giftania nie usuną mają z tego profity a ludziom wątpię że będzie sie chciało zakladac konta zeby cos tam dostac bo beda woleli wbijac na swoim koncie gp + lv

Ja tak cały czas robię xD Gdybym nie marnował czasu na low rangi to miałbym już 5 gwiazdek.

Wg mnie fajnie że dodali permy za GP, ale szkoda że tak ciężko zdobyć te GP. Teraz tym bardziej ludzie będą kupować NX.

Opublikowano

Te skrzynie co są, i ten renewal kit za 30 ( patrzyłem go dzisiaj, strach aż kupować ). Krótko mówiąc jedna wielka masakra - mam ok.50 passów x100%, a na GP nic, leci mi po te 400, 200 i żyję jedynie z Eventu i z szybkich lvli póki co, potem będę się męczył z tym wszystkim, mam 30K ale długo nie potrzyma, tak samo u innych graczy, co racja to racja tego Nexon chyba nie przewidział... :D

[*]

Opublikowano

japierdole mialem 80 k nakupilem w c**j szarych kluczy zeby gp wydropic a tu c**j nzaden gp a na drugi dzien sie okazuje ze klucze usuwaja a mi jeszcze 50 zostalo a skrzynek brak, nexon

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Te skrzynie co są, i ten renewal kit za 30 ( patrzyłem go dzisiaj, strach aż kupować ). Krótko mówiąc jedna wielka masakra - mam ok.50 passów x100%, a na GP nic, leci mi po te 400, 200 i żyję jedynie z Eventu i z szybkich lvli póki co, potem będę się męczył z tym wszystkim, mam 30K ale długo nie potrzyma, tak samo u innych graczy, co racja to racja tego Nexon chyba nie przewidział... :D

Przewidział, trzeba rozsądnie kupować, bo czasem może wyjechać, że broń nx da za gp.

Opublikowano

Mam ponad 300k gp których i tak nie mam na co wydać, więc mi to nie robi ;) Speed perm, broni od zaje** na perma, jedyne na co wydaje to czarny nejd którego w inbox i tak mam na rok xD

Ogólnie też dużo waszej w tym winy, bo dali jakieś tam śmieszne permy i każdy się na nie rzucił, a teraz połowy nie będzie stać na light vesta :D

Taka polityka, niedlugo ludzie wywala się z GP i będą musieli zacząć kupować speeda i inne rzeczy za nx ;) kto wcześniej regularnie kupował nx teraz nie ma co narzekać, może tylko zarobić na sprzedaży GP :P

Raz w miesiącu wydać tą stówkę na jakieś perma czy nawet na święta kupić sobie tego speeda za grosze i się nie martwić tym, ze jak nie bd grać to nie bd was stać na ekwipunek. Co to jest wydać te 50/100 zł raz w miesiącu ? Potem wchodzisz sobie na acc i wiesz, że masz wszystko. Logujesz się i cieszysz się grą :3

Opublikowano

Mam ponad 300k gp których i tak nie mam na co wydać, więc mi to nie robi ;) Speed perm, broni od zaje** na perma, jedyne na co wydaje to czarny nejd którego w inbox i tak mam na rok xD

Ogólnie też dużo waszej w tym winy, bo dali jakieś tam śmieszne permy i każdy się na nie rzucił, a teraz połowy nie będzie stać na light vesta :D

Taka polityka, niedlugo ludzie wywala się z GP i będą musieli zacząć kupować speeda i inne rzeczy za nx ;) kto wcześniej regularnie kupował nx teraz nie ma co narzekać, może tylko zarobić na sprzedaży GP :P

Raz w miesiącu wydać tą stówkę na jakieś perma czy nawet na święta kupić sobie tego speeda za grosze i się nie martwić tym, ze jak nie bd grać to nie bd was stać na ekwipunek. Co to jest wydać te 50/100 zł raz w miesiącu ? Potem wchodzisz sobie na acc i wiesz, że masz wszystko. Logujesz się i cieszysz się grą :3

Nie wydawałem te 50zł-100zł a teraz mam fajnego laptopa, z wymagającymi grami, nie ograniczam się tylko do CA. Miałem kiedyś fajne konto, zainwestowałem w nie chyba 100zł, a potem dostałem bana i teraz jestem bez konta i bez pieniędzy, nigdy więcej.

Opublikowano

100zł to nie pieniądz !

Tak tylko że większość odbiorców to dzieci i one wykorzystują swoje kieszonkowe na gry, więc nie halo.

Opublikowano

Przesadzacie..nie gram aktywnie w CA, tam może 2 tygodnie na 3 miesiące sobie pogram (i to góra 3h dziennie), było 500k uzbierane (nawet po tym jak gp sprzedawałem znajomym hurtowo :D), po zakupie permów mam te 160k więc styknie tam jeszcze na 90dni ubranka, bronie które potrzebowałem razem z sensorem już kupiłem na perma za te gp wiec tylko na ubranka będzie szło.. jeszcze noobchar 120k to w razie czego doexpić do rangi i giftać :D A czemu u Was taka bieda to ja nie wiem..

poza tym co za problem: nie trzeba wam sprzętu by grać FTki, a do zwykłego eli czy coś to wystarczy Wam jedna broń~

Opublikowano

Przesada , znów wraca polityka nie zainwestujesz PLn nie zagarasz ?? I co z tego , że dali dużo rzeczy za GP ?? jak i tak większości na je nie stać :D

Mam 58 k GP , nie mam nic na Perm wykupuje zawsze takiego swojego stałego seta na 7 dni ... nie długo nie będzie mnie na to stać :D

Zainwetsuj w NX to zawsze masz szanse , że z tej skrzynki ( nie znam profesjonalenj nazwy :D ) wyleci Ci GP , jak nie posmarujesz to nie pojedziesz :)

Może jeszcze wrócą po rozum do głowy , jeśli nie ja podziękuje jak podejrzewam większośc ludzi , którzy nie chcą wydawać kase realną na jakies pixele :)

Opublikowano

Przesadzacie..nie gram aktywnie w CA, tam może 2 tygodnie na 3 miesiące sobie pogram (i to góra 3h dziennie), było 500k uzbierane (nawet po tym jak gp sprzedawałem znajomym hurtowo :D), po zakupie permów mam te 160k więc styknie tam jeszcze na 90dni ubranka, bronie które potrzebowałem razem z sensorem już kupiłem na perma za te gp wiec tylko na ubranka będzie szło.. jeszcze noobchar 120k to w razie czego doexpić do rangi i giftać :D A czemu u Was taka bieda to ja nie wiem..

poza tym co za problem: nie trzeba wam sprzętu by grać FTki, a do zwykłego eli czy coś to wystarczy Wam jedna broń~

Tak, ale osoba nowa, bez kasy, bez speeda, bez permów co ma zrobić?

Dla takiej osoby, żeby kupić coś w miarę sensownego potrzeba:

- G36E - 4,655GP

- L96A1 - 6,860GP

- Light Vest - 2,450GP

- Military Bandana - 1,960GP

- M69HE Frag - 2,450GP

- USP - 1,470GP

- Anti-Flash Goggles - 3,430GP

Razem = 23,275GP

Nowy gracz już na pewno nie ma GP passów, a przeciętny gracz poświęci może 2 godziny na grę, a na samych elimkach nie zarobi zbytnio. Play for free jak nic.

Teraz nawet taki nowy

Opublikowano

Tak, ale osoba nowa, bez kasy, bez speeda, bez permów co ma zrobić?

Dla takiej osoby, żeby kupić coś w miarę sensownego potrzeba:

- G36E - 4,655GP

- L96A1 - 6,860GP

- Light Vest - 2,450GP

- Military Bandana - 1,960GP

- M69HE Frag - 2,450GP

- USP - 1,470GP

- Anti-Flash Goggles - 3,430GP

Razem = 23,275GP

Nowy gracz już na pewno nie ma GP passów, a przeciętny gracz poświęci może 2 godziny na grę, a na samych elimkach nie zarobi zbytnio. Play for free jak nic.

Teraz nawet taki nowy

Na start dostaje się chyba jakieś itemki z czego pamiętam. ;) Poza tym na start nawet samo m4a1 wystarczy. Początkujący gracz z czasem i tak kd odrobi.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

@ Valze znawco Ty :D

od kiedy początkujący gracz może kupic okularki od capitana ? xD Military Bandana też nie można kupic odrazu ... Pozatym na start dostaje sie 3 paczki gdzie masz gear i bronie na tydzien - czyli 3 tyg grania za free, gdzie spokojnie można nabic to 2lt i conajmniej 100k gp. Tym bardziej przy eventach z expem można nawet więcej ;P Ja z cpt2 na maj2 w 3 dni wbilem na evencie więc jest to pewnie tyle expa ze starczy na 2lt spokojnie. Byc moze mam troche doswiadczenia, dlatego przecietny gracz w te 3 tyg rowniez da rade, skoro ja dalem w 3dni :P

Opublikowano

@ Valze znawco Ty :D

od kiedy początkujący gracz może kupic okularki od capitana ? xD Military Bandana też nie można kupic odrazu ... Pozatym na start dostaje sie 3 paczki gdzie masz gear i bronie na tydzien - czyli 3 tyg grania za free, gdzie spokojnie można nabic to 2lt i conajmniej 100k gp. Tym bardziej przy eventach z expem można nawet więcej ;P Ja z cpt2 na maj2 w 3 dni wbilem na evencie więc jest to pewnie tyle expa ze starczy na 2lt spokojnie. Byc moze mam troche doswiadczenia, dlatego przecietny gracz w te 3 tyg rowniez da rade, skoro ja dalem w 3dni :P

Nie każdy lubi ciupać QR a jak nie zapłaci to nawet na platynę się nie dostanie. Tylko w jednym packu jest light vest, więc wątpię, że ktoś będzie chodził w czymś -10% speeda. Od wczoraj gram w BF3 i mam broń, którą mogę grać, każdy ma jednakowy speed, nie muszę nic więcej wydawać, każdy jest równy.

Opublikowano

Nie każdy lubi ciupać QR a jak nie zapłaci to nawet na platynę się nie dostanie. Tylko w jednym packu jest light vest, więc wątpię, że ktoś będzie chodził w czymś -10% speeda. Od wczoraj gram w BF3 i mam broń, którą mogę grać, każdy ma jednakowy speed, nie muszę nic więcej wydawać, każdy jest równy.

Chyba heavy vest, a nie light ;D

Najbardziej "równą" grą która każdy ma taką sam broń jest CS, BF też ale trzeba trochę pograć zeby odblokować wszystkie bronie.

Opublikowano

cs: go ! <3 Ogolnie nie ma co porownywac cs'a do ca. Mi w Ca podoba się ta cala dynamika gry, ten speed(mam na perma 24), to strzelanie hs z gietki(ta bron nigdy mi sie nie znudzi) te glitche i bugi(niby usuneli) i za to lubię tą gre ;) nic nie jest idealne, a ta gra ma wiele wad, ale mimo wszystko tyle osob w to gra :D kazdy narzeka, ale nie wiadomo skad bierze sie fenomen tej gry... Niby kto ma nx jest lepszy i gracze GP sa narzekają, ale to nie do konca prawda. Było juz tyle permów za gp tez mozna bylo spokojnie sie uzbroic i zabiezpieczyc na przyszlosc :P Kazdy narzekal ze nie ma permow za gp, a jak co tydzien daja kilka to placz ze nie ma sie gp ;) 

@Valze nie chodzi juz o granie QR, bo lvl wbijalem na SnD (no te 3 dni expilem na QR z przerwami na cw, ale to byly jedyne moje gry na qr). Poprostu duzo osob bezsensownie wydaje gp. Light vest, gieta/ak/m4 i nic do szczescia nie potrzeba ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...