Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak kupić starcrafta I przez sms'a ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

44zl ........... taniej nie ma ? :P

Przecie to jest sms, to i tak tanio jak 44zl.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

W Biedro byla po 10 zl chyba (BYLA), watpie ze dalej jest.

btw jesli masz zamiar kupic ja dla multi to podbij na pw, podam troche info

.

Opublikowano

Pograłbym...

Podolsk jeszcze działa?

nie dziala,

a jesli dziala, to z peakiem 10 osob max.

Teraz tylko Iccup i Fish, z tym ze na fishu to raczej zeby cwiczyc niz sie tak odprezyc, bo z korkami raczej nie pogadasz ;d

ale polecam iccupa z calego serca :)

.

Opublikowano

Tak ja sie zastanawiam czy dużo osób jeszcze gra w jedynke i czy warto zakupić i czy da się pograć przez neta ? Początkujący jestem jakbym zaczynał :p

Opublikowano

W SC1 grają głownie starzy wyjadacze, ze ~150 APM i wszystkimi taktykami w głowie. 

Rzecz jasna, noobków też spotkasz, ale głównie będziesz grać z korkami. ;)

Dawno nie grałem w Brood Wara, ale podobno na Battle.necie jest mało graczy, lepiej grać na ICCup. 

W SC2 można zagrać za darmo (wersja starter), może spróbuj sił tam. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

W SC1 grają głownie starzy wyjadacze, ze ~150 APM i wszystkimi taktykami w głowie. 

Dawno nie grałem w Brood Wara, ale podobno na Battle.necie jest mało graczy, lepiej grać na ICCup. 

A dwójka ile waży?

Opublikowano

A dwójka ile waży?

Folder z zainstalowaną grą 13.3 GB.

ed:

Nie trzeba pobierać całości, wystarczy chyba 1-2 GB i można pykać na niskich detalach. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Folder z zainstalowaną grą 13.3 GB.

ed:

Nie trzeba pobierać całości, wystarczy chyba 1-2 GB i można pykać na niskich detalach. ;)

nawet mniej, Mozesz grac majac juz 500 mb? ale nie jestem pewien moze to pomylka.

Wiesz, to nie temat o tym, ale starzy wyjadacze nie maja 150 apm xD tylko 250-320.

Na Iccupie nie spotyka sie praktycznie korkow, tylko tzw foreignerow czyli ludzi z calego swiata poza Koreą.

na battle.net nie da sie grać, straszne lagi, jedyna sluszna opcja to iccup i fish.

W multi w broodwarze jak najbardziej mozna jeszcze pograc, jesli jestes komunikatywny napewno znajdziesz kogos kto pomoze ogarnac podstawy sc1

a jesli chodzi o sc2 to gorąco polecam odpalic startera, akurat moze sie spodobac :>

.

Opublikowano

nawet mniej, Mozesz grac majac juz 500 mb? ale nie jestem pewien moze to pomylka.

Wiesz, to nie temat o tym, ale starzy wyjadacze nie maja 150 apm xD tylko 250-320.

Na Iccupie nie spotyka sie praktycznie korkow, tylko tzw foreignerow czyli ludzi z calego swiata poza Koreą.

na battle.net nie da sie grać, straszne lagi, jedyna sluszna opcja to iccup i fish.

W multi w broodwarze jak najbardziej mozna jeszcze pograc, jesli jestes komunikatywny napewno znajdziesz kogos kto pomoze ogarnac podstawy sc1

a jesli chodzi o sc2 to gorąco polecam odpalic startera, akurat moze sie spodobac :>

Nie powiem ci, ile MB trzeba ściągnąć, aby móc grać w SC2, bo nie mam pojęcia. U mnie leży ściągnięta cała gra. :)

Ale nawet jeśli jest to 500 MB, to dolicz jeszcze mapy, te również trzeba ściągnąć, już w kliencie gry. 

APM nie jest wyznacznikiem skilla, można mieć 50 i mieć win ratio ponad 50%, chodzi bardziej umiejętności. ;) Aczkolwiek umiejętności = APM (a raczej EPM). Nie wiem, kto gra na ICCupie, ale słyszałem, że w SC1 ciężko spotkać nowicjuszy.

W BW hostem jest gracz zakładający grę, więc lagi można w łatwy sposób wyeliminować. To w SC2 wszystko dzieje się na serwerach Blizzarda. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie powiem ci, ile MB trzeba ściągnąć, aby móc grać w SC2, bo nie mam pojęcia. U mnie leży ściągnięta cała gra. :)

Ale nawet jeśli jest to 500 MB, to dolicz jeszcze mapy, te również trzeba ściągnąć, już w kliencie gry. 

APM nie jest wyznacznikiem skilla, można mieć 50 i mieć win ratio ponad 50%, chodzi bardziej umiejętności. ;) Aczkolwiek umiejętności = APM (a raczej EPM). Nie wiem, kto gra na ICCupie, ale słyszałem, że w SC1 ciężko spotkać nowicjuszy.

W BW hostem jest gracz zakładający grę, więc lagi można w łatwy sposób wyeliminować. To w SC2 wszystko dzieje się na serwerach Blizzarda. 

w teorii to co powiedziales jest prawda, ale w praktyce niezbyt.

Widziales kiedys grandmastera z apm <100?

Ja widzialem tylko 2 gmow ktorych apm oscyluje w granicach 100-110

Goody i elfi.

W bw system jest praktycznie taki sam jak w sc2, z tym ze w sc2 jest nieco ulepszony.

na battle.net sa lagi, bo jest to system przestarzaly, a na iccupie jest nieco komend/pluginow, ktore podnosza standard rozgrywki.

btw podaj swoj nick, moze kiedys cos pykniemy w sc2, bo kilka dni temu zaczalem po ponad pol rocznej przerwie :)

.

Opublikowano

Ok, czyli jak zakupie SCII z allegro za około 50zł to będe mógł grać na wszystkich serwerach ? Jest tam taki tryb sojusznikow np. 2 vs 2, 3 vs 3.....

Rozumiem ze w SCI nie warto juz grać ? :P

Zastanawiam się nad kupnem tej wersji SC I za 10zl

Na allegro widać że chodzą na jednej aukcji 25 os. kupiło jedynkę.

Opublikowano

Ok, czyli jak zakupie SCII z allegro za około 50zł to będe mógł grać na wszystkich serwerach ? Jest tam taki tryb sojusznikow np. 2 vs 2, 3 vs 3.....

sc1 warto grac jak masz jakies doswiadczenie. Bez doswiadczenia nie masz szans na jakikolwiek fun z grania multi w sc1.

Mozesz kupic dla samej kampanii jesli jestes milosnikiem.

Ja polecam i sc2 i sc1 ale w twoim przypadku sc2 bardziej.

gdy kupisz SC 2 Wings of Liberty bedziesz mogl grac we wszystkie customy i i rankedy/unrankedy 1v1 i teamowe w obrebie Wings of Liberty. Poza tym bedziesz mial wszystkie arcade odblokowane.

Gdy kupisz SC 2 Heart of the Swarm bedziesz bedziesz mogl grac we wszystkie customy i i rankedy/unrankedy 1v1 i teamowe w obrebie Heart of the Swarm. Z tym ze zeby kupic hots musisz posiadac wol.

.

Opublikowano

jak ja zaczynalem grac w sc to tez mi sie tak wydawalo xD

ze jak przeczytam poradnik/build order to bede mial skilla i poskladam wszystkich przeciwnikow xD

rzeczywistosc jest inna.

Uwierz ze jesli nie masz doswiadczenia zadnego z sc, a jesli w ogole w rtsy na multi przedtem nie grales, to w sc1 na multi nie dasz rady :)

.

Opublikowano

w teorii to co powiedziales jest prawda, ale w praktyce niezbyt.

Widziales kiedys grandmastera z apm <100?

Ja widzialem tylko 2 gmow ktorych apm oscyluje w granicach 100-110

Goody i elfi.

W bw system jest praktycznie taki sam jak w sc2, z tym ze w sc2 jest nieco ulepszony.

na battle.net sa lagi, bo jest to system przestarzaly, a na iccupie jest nieco komend/pluginow, ktore podnosza standard rozgrywki.

btw podaj swoj nick, moze kiedys cos pykniemy w sc2, bo kilka dni temu zaczalem po ponad pol rocznej przerwie :)

Miałem na myśłi właśnie Goodiego. ;)

Z tym 50 APM przesadziłem, ale chodziło mi o to, że spamowanie na klawiaturze nie dodaje skilla. 

W BW da się grać bez lagów, trzeba po prostu dobrze trafić z osobą zakładającą grę. No i gracze muszą mieć stabilne łącze, bo jak jeden zacznie lagować, to wszyscy dostają kurwicy. ;)

Ja też jakimś pro nie jestem, nie uczę się buildów, tylko sam je wymyślam "na żywca". Więcej funu z gry jest. :)

Postać w SC2: tls#412

Ale lepiej, jakbyś dodał bo battletagu, bo często gram w Diablo i nie patrzę, czy ktoś pisze w SC. tls#2512

Na allegro widać że chodzą na jednej aukcji 25 os. kupiło jedynkę.

SC2 najlepiej kupić od razu z dodatkiem (WoL + HotS). 

W HotS są nowe jednostki, poza tym, to właśnie na dodatku gra najwięcej graczy. Bez HotSa rzecz jasna też można grać (w trybach 1v1, 2v2, 3v3, 4v4, FFA + customy). 

W SC1 warto zagrać choćby dla samej kampanii. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

warto kupowac dla jedynki jesli masz jakies doswiadczenie,

jesli nie to mozesz sie szybko zrazic, warto jednak sprobowac

.

Opublikowano

warto kupowac dla jedynki jesli masz jakies doswiadczenie,

jesli nie to mozesz sie szybko zrazic, warto jednak sprobowac

Można też pograć ze znajomymi i się nie zrażać. Albo odpalić mapę "impossible". ;)

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...