Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy aion jest p2w?!

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardziej bym to nazwał "P2P" niż "P2W" z prostego względu, że pierwsze oznacza płacenie za grę, a drugie płacenie za wygraną. Bez GP nie da się normalnie grać ale GP ma zasadniczo każdy kogo spotkasz - kupiony wcześniej za gold albo za realne pieniądze z sklepu.

Opublikowano

Prawdziwych pieniędzy nie zamierzam wydawać. No więc dam sobie spokój i poczekam Na Cabala 2 o ile nie będzie crapem.

Opublikowano

Z tym kupowaniem za kinah aktualnie są problemy ponieważ FailForge tymczasowo wycofał tradeowalne GP z sprzedaży. Wciąż jednak można kupić jako prezent, tj. gracz sprzedający GP dodaje naszą postać do listy znajomych i po chwili wchodzi do Item Shopu gdzie przy kupowaniu GP wybiera opcję "kup jako prezent" czy jakoś tak. Oczywiście sposób ten wiąże się z ryzykiem scamu ponieważ GP już nie da się odzyskać, a obydwie z stron muszą sobie ufać - "ja dam Ci GP ale Ty mi od razu oddasz gold" czy coś. Robią tak tylko ludzie, którzy się znają oraz trochę bardziej zdesperowani bez możliwości kupienia GP za realne pieniądze.

Opublikowano

Zawsze możesz uzbierać w grze te 45kk Kinach i kupić sobie GP.

Żeby to było tylko 45kk :P Po tej akcji opisanej przez Xanana w poście wyżej, gold packi podrożały 2x. Najtańszy można dostać za 90kk (Barus). Ale myślę, że JEŚLI gp będą znów zdatne do handlu, to ceny spadną.

@topic: bez gold packa można grać do określonego poziomu, ale w end game jest potrzebny.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

a wrócę do aiona. Kupie tego za przeproszeniem Je*anego Paypala za 16zł i bd grał bo to jak narazie najlepsza darmowa gra jaka jest. Amen. :) Prosze NIE zamykac jakby ktoś chciał się jeszcze wypowiedzieć :))

Opublikowano

Możesz szukać tych, które są tradeowalne (sam posiadam parę sztuk na Nexusie ale czekam na lepsze czasy lub aż mi będą potrzebne) lub szukać kogoś, kto Ci wyśle jako prezent z Item Shopu. Musisz jednak uważać bowiem jak wcześniej pisałem jest to umowa między graczami pokroju "Ty mi dasz cały gold, a ja po tym wyślę Ci Gold Packa".

Opublikowano

a z tego co słyszałem da sie jeszcze zdobyć GP w grze. :))

Teraz trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia i cierpliwości, żeby zarobić na swój pierwszy GP, po pierwsze dlatego, że gold packi nie są zdatne do handlu (można kupić tylko te stare, kupione z aion shopu, kiedy były jeszcze zdatne do handlu), po drugie: u NPC jest limit sprzedaży itemów, co prawda został niedawno zwiększony, ale i tak jest to max. 17kk tygodniowo (dla graczy 61-65 lvl, dla graczy o niższych lvlach limit jest mniejszy), a obecnie, tak jak już wspominałam, na Barusie GP kosztuje 90kk (przynajmniej tak było 2 dni temu, ostatnio nie zaglądałam do brokera). już 110kk -.-

Ja co prawda mogłabym kupić tego GP za PLN, ale nie dam im na sobie zarobić, dlatego dzielnie będę zbierać kinahy. :D

Opublikowano

Tak właściwie to GF sam sobie w stopę strzelił, bo jak się szybko z tym problemem nie uporają, to ludzie im uciekną na inne gry np. rift, neverwinter itp. 

Albo masowa ucieczka na wersję NA, bo tam wtfasta nie zabronili, więc pewnie da się przeżyć wysokie pingi.

Opublikowano

Tak właściwie to GF sam sobie w stopę strzelił, bo jak się szybko z tym problemem nie uporają, to ludzie im uciekną na inne gry np. rift, neverwinter itp. 

Albo masowa ucieczka na wersję NA, bo tam wtfasta nie zabronili, więc pewnie da się przeżyć wysokie pingi.

Na szczęście od dzisiaj Gold Packi ponownie są zdatne do handlu. Teraz tylko patrzeć, jak ich ceny spadają. B) Już widziałam GP za 70kk, a jeszcze wczoraj kosztował 130. ;d

Ach, a może to był tylko taki chwyt? Wiele osób narzekało, że trzeba płacić za GP, to zablokowali możliwość handlowania nimi w grze na jakiś czas, żeby pokazać ludziom, że nie mamy tak źle. :D

Opublikowano

No to fajnie, że rozwiązali problem :D Ja myślę raczej, że spadły im obroty i sprawdzali, czy taki chwyt spowoduje, że ludzie zaczną kupować gp za pln :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...