Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wgrywaniem questów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra to tak. W końcu udało mi się ten walony serwer założyć. A teraz chciałbym się zająć udoskonalaniem szczegółów w questach, żeby to się czytać dało. Na pierwszy ogień poszły misje od stajennego. Poprawiłem wgrałem na serwer przez filezille, w konsoli niby komendą ''qc'' przeładowałem, żeby to czytało, ale... dupa. Usunąłem questy ze stajennego w objects jak i ogólnie zwykłe *.quest... Mimo to nadal są wykrywane te stare jakieś? dfq
Reloady i inne duperele też mi nic nie pomogły...
Pliki by terenzo.

Opublikowano

Liście questów locale list chyba w folderze quest usuń linijkę z questem stajennego i zrób "sh make", powinno pomóc od razu.

Opublikowano

Liście questów locale list chyba w folderze quest usuń linijkę z questem stajennego i zrób "sh make", powinno pomóc od razu.

Jak to konkretnie mam zrobić? Nie bardzo rozumiem co napisałeś w pierwszej części zdania.

Mam katalog z questami tak? Potem jest podkatalog z listą questów od stajennego. Wgrałem swoje.

W katalogu ''quest'' jest plik list_quest.quest i tam mam usunąć linijke ze zmienionym questem?

Z tego co wiem komenda sh make przywraca wszystkie questy z czegoś tam.. a tak poza tym nie działa mi.

''cannot open make: Nie ma takiego pliku/katalogu''

Nie tyle co nie działa, ale nie mam pojęcia jak ją wykonać. ;p

Opublikowano

locale_list taki plik masz w folderze quest, tam są zawarte wszystkie questy, które mają się wczytywać po sh make.
Żeby wykonać sh make, wchodzisz w konsole wpiszujesz: cd /usr/home/game/share/locale/poland/quest (czy tam gdzie masz questy) i wpisujesz sh make, questy wczytują sie na nowo usuwając przy tym object i wgrywając questy z locale_list

Opublikowano

W folderze quest masz jeszcze folder "object" tam znajdują się skompilowane questy :)

W czym ma mi to pomóc? Nawet po ich usunięciu nic się nie dzieje.

Wgrałem quest Qentiniosa na medale w ten sposób - Wrzut na serwer do folderu quest, uaktualnienie questa w quest_list. Nadanie chmod 777. rozpakowanie w virtualu

641421405451085932040.jpg

i zrebootowałem... quest nie dziala...

Jakbym nie zedytował questa to i tak nawet te zmiany nie wejdą...

Opublikowano

a może weź /l 1  a potem /l 105 ?? :D

Albo

Konsola           -        ./qc Nazwa_questa

Gra                 -         /reload q

Opublikowano

a może weź /l 1  a potem /l 105 ?? :D

Albo

Konsola           -        ./qc Nazwa_questa

Gra                 -         /reload q

/l 1?

jak widziales wyzej tak robilem.. teraz niby quest normalnie na medal wczytuje w konsoli ale w grze go nie ma..

jak poprawiam inne tak tez ich nie ma jako poprawione. Wyjebałem quest ''Informacje o koniach'' i wstawiłem swój poprawiony - reload (/qc, bo ./qc tegfo nie czyta nie wiem czemu). Poprawiony w takim sensie, że tylko dialogi zmienione, reszta nieruszana

Nie ogarniam... po zmianie dialog uw jakimkolwiek queście i usunięciu z folderu object danego npc wpisuje komende /qc oraz /reload q po czym quest tak jakby nie istnial...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...