Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy przy root'owaniu Xperia Z2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pomoze ktos zrootowac sony xperia z2 z kitkat 4.4.2 i nr. kompilacji 17.1.A.2.55 potrzebuje odpowiedniego CMW i SU bo jak wgralem CMW to mi dochodzi do SONY i potem gasnie ekran ale mimo to telefon jest uruchomiony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam !!! Udalo mi sie zrootowac Sony Z2 z tego poradnika !!! Root Sony Z2

xxx

Wrzuć pliki na inny hosting - nie każdy chce płacić za chomikuj, dodatkowo w tym folderze są pirackie pliki. Po dodaniu plików na inny hosting (Flashtoola można pobrać z oficjalnej strony, download do wszystkich plików jest w opisie filmiku, który dodałem poniżej.

Tutaj masz filmik, wszystko jest ładnie wyjaśnione:

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Na filmiku niema wszystko pieknie ladnie wyjasone dlatego napisalem poradnik jak to zrobic ( jak zainstalowac sterowniki i podczas Instalacji softu najpierw na wlaczonej komorce zaczyna sie instalacja i wtrakcie ja wylaczasz) !!!!! Ok Zrobie poprawke a jak znow bedzie post skasowany to Pierdziele nie bede sie produkowac wiecej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Witam !!! Udalo mi sie zrootowac Sony Z2 z tego poradnika !!!

https://www.youtube.com/watch?v=53c1FwdjxtY

Jednak duzo jest niedociagniec w tym poradniku i dlatego postaram sie go naprostowac !!!!
Moze doczytaliscie juz ze udalo sie Zrootowac tylko 2 Fireware 17.1.A.2.55 and 17.1.A.2.69 jednak po wlaczeniu komorki odrazu
wlacza nam sie aktualizacja systemu do 17.1.2.A.0.314 i niestety tej nieda sie Zrootowac !!! Z tego poradnika probowalem chyba z
6 Firewali i udalo mi sie tylko Zrootowac 1 !!!

Pliki DO Pobrania :
1) Kingo Root --> http://www.kingoapp.com/
2) Flash TooL --> http://www.xperiablog.net/2014/04/24/flashtool-version-0-9-16-released-new-devices-sync-directly-to-github-repository/
3) Fireware D6503_17.1.A.2.55_1281-1985_PCT  --> http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=52861095&postcount=2
4) RootKit Z2-Community_RootKit-v01.zip --> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2783750
5) Titanium Backup Pro --> Do Pobrania ze sklepu PLAY  Niemoge podac linku bo znow skasuja POST

1) Co musicie zrobic a niepisze w poradniku to zainstalowac wszytkie Sterowniki !!! Jak to zrobic ?? Ha i tu mialem ogromny problem :P
         Na Systemie XP mi sie nieudalo !!! Zato polecam WIN 7 32 Bit!!!

a) Uruchomiona komorke podpinacie do kompa i Instalujecie automatycznie sterowniki (Proste)
 b.) Wylaczacie komorke wciskacie i trzymacie przycisk UP ( Volume) i podpinacie kabel USB az uslyszycie pikniecie windowsa ze podlaczone jest urzadzenie i znow instaluja sie sterowniki !!
 c) Na Wylaczonej komorce Wciskacie przycisk Down (Volume) podpinacie kabel i instalujecie Sterowniki !!!( i tu zaczynaja sie schody moze sie wam uda ja mialem z tym problem Win nieznajduje sterownika !!!
   Aby to obejsc Instalujecie Program Kingo ROOT do rotowania telefonow !! Wlaczacie Program . Komorka Wylaczona wciskacie -DOwn (Volume) i program zaczyna sciagac sterownik do (S1 Boot Reboot cos takiego)
   WYskoczy wam komunikat Czy zainstalowac mimo to dajecie chyba z 4 razy ze tak !!! Sterownik zainstalowany :]
2) Tu postepujecie wedlug poradnika (PRAWIE)
  Plik D6503_17.1.A.2.55_1281-1985_PCT.ftf co sciagneliscie Kopiujecie do C:/Flashtool/firmwares/
 a) Instalujecie FlashToola i uruchamiacie GO na WLaczonym TELEFONIE i PODPIETYM !!!!!
 b.) Wazne ! Telefon Wl i podpiety wciskacie -Piorun , -Flashmode , i tu wybieracie D6503_17.1.A.2.55_1281-1985_PCT -Flash
 c) WAZNE !!!Podczas Flashowania program stanie niepamietam co tam bedzie pisac wyciagacie kabel i Wylaczacie TELEFON Wciskacie Down (Volume) i podpinacie Kabel USB i Teraz zaczyna sie dopiero wgrywanie systemu !!!!!

3) Gdy skonczy sie flashowanie Wlaczacie Telefon i wpisujecie swoje dane ( Uwaga- Niekonfigurowac jeszcze WIFI) Program FlashTool caly czas Uruchomiony!!!
   a) Wchodzicie w -ustawienia , -Informacje o telefonie , -9 razy wcisnac Numer kompilacji( Jestes juz Programista)
   b.)Wlaczcie Debugowanie USB opcjach programistycznych + wracacie do - Ustawienia , -Zabezpieczenia , -nieznane zrudla zaznaczone i -Weryfikuj aplikacje Odznaczone !!!
4) Postepujcie wedlug filmiku Wlaczacie teraz program -ROOtKit, -runme (Program Flash tool caly czas Wlaczony)
  Wazne!!!!
   a)podczas Rootowania wyskoczy wam menu Wciskacie -Service Info, -Configuration (zacznie migac )
   b.)wychodzicie z menu jak na filmiku poprzez kwadraty i wcisniecie zamknij wszystko a na kompie naciskacie kontynuuj dalej
   c) powtarza sie sytuacja -Service Info, -Configuration i wychodzicie
   d) Powtarzacie operacje !!
5) Wylaczacie i Wlaczacie Urzadzenie !!!! i macie zrootowanego fona :)
   A) Dla Pewnosci sciagnijcie na telefon sobie Titanium Backup Pro i zainstalujcie
   B.)Jesli program po wgraniu poprosi o Przyzwolenie Superusera oznacza ze Telefon Jest Zrootowany :)

Poradnik Pisany z PAMIECI :P :P :P Mam nadizeje ze Pomoglem i inni niespedza nad rootowaniem 20 godzin jak ja !!!
UWAGA !!! Telefon czaly czas bedzie prosil o AKTUALIZACJE DO Nowej WERSJI !!! Niewiem jak sie zachowa po Zaktualizowaniu i czy Root niezniknie !!!!

Opublikowano

Witam !!! Udalo mi sie zrootowac Sony Z2 z tego poradnika !!!

https://www.youtube.com/watch?v=53c1FwdjxtY

Jednak duzo jest niedociagniec w tym poradniku i dlatego postaram sie go naprostowac !!!!

Moze doczytaliscie juz ze udalo sie Zrootowac tylko 2 Fireware 17.1.A.2.55 and 17.1.A.2.69 jednak po wlaczeniu komorki odrazu

wlacza nam sie aktualizacja systemu do 17.1.2.A.0.314 i niestety tej nieda sie Zrootowac !!! Z tego poradnika probowalem chyba z

6 Firewali i udalo mi sie tylko Zrootowac 1 !!!

Pliki DO Pobrania :

1) Kingo Root --> http://www.kingoapp.com/

2) Flash TooL --> http://www.xperiablog.net/2014/04/24/flashtool-version-0-9-16-released-new-devices-sync-directly-to-github-repository/

3) Fireware D6503_17.1.A.2.55_1281-1985_PCT  --> http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=52861095&postcount=2

4) RootKit Z2-Community_RootKit-v01.zip --> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2783750

5) Titanium Backup Pro --> Niemoge podac linku bo znow skasuja POST

1) Co musicie zrobic a niepisze w poradniku to zainstalowac wszytkie Sterowniki !!! Jak to zrobic ?? Ha i tu mialem ogromny problem :P

Na Systemie XP mi sie nieudalo !!! Zato polecam WIN 7 32 Bit!!!

a) Uruchomiona komorke podpinacie do kompa i Instalujecie automatycznie sterowniki (Proste)

b.) Wylaczacie komorke wciskacie i trzymacie przycisk UP ( Volume) i podpinacie kabel USB az uslyszycie pikniecie windowsa ze podlaczone jest urzadzenie i znow instaluja sie sterowniki !!

c) Na Wylaczonej komorce Wciskacie przycisk Down (Volume) podpinacie kabel i instalujecie Sterowniki !!!( i tu zaczynaja sie schody moze sie wam uda ja mialem z tym problem Win nieznajduje sterownika !!!

Aby to obejsc Instalujecie Program Kingo ROOT do rotowania telefonow !! Wlaczacie Program . Komorka Wylaczona wciskacie -DOwn (Volume) i program zaczyna sciagac sterownik do (S1 Boot Reboot cos takiego)

WYskoczy wam komunikat Czy zainstalowac mimo to dajecie chyba z 4 razy ze tak !!! Sterownik zainstalowany :]

2) Tu postepujecie wedlug poradnika (PRAWIE)

Plik D6503_17.1.A.2.55_1281-1985_PCT.ftf co sciagneliscie Kopiujecie do C:/Flashtool/firmwares/

a) Instalujecie FlashToola i uruchamiacie GO na WLaczonym TELEFONIE i PODPIETYM !!!!!

b.) Wazne ! Telefon Wl i podpiety wciskacie -Piorun , -Flashmode , i tu wybieracie D6503_17.1.A.2.55_1281-1985_PCT -Flash

c) WAZNE !!!Podczas Flashowania program stanie niepamietam co tam bedzie pisac wyciagacie kabel i Wylaczacie TELEFON Wciskacie Down (Volume) i podpinacie Kabel USB i Teraz zaczyna sie dopiero wgrywanie systemu !!!!!

3) Gdy skonczy sie flashowanie Wlaczacie Telefon i wpisujecie swoje dane ( Uwaga- Niekonfigurowac jeszcze WIFI) Program FlashTool caly czas Uruchomiony!!!

a) Wchodzicie w -ustawienia , -Informacje o telefonie , -9 razy wcisnac Numer kompilacji( Jestes juz Programista)

b.)Wlaczcie Debugowanie USB opcjach programistycznych + wracacie do - Ustawienia , -Zabezpieczenia , -nieznane zrudla zaznaczone i -Weryfikuj aplikacje Odznaczone !!!

4) Postepujcie wedlug filmiku Wlaczacie teraz program -ROOtKit, -runme (Program Flash tool caly czas Wlaczony)

Wazne!!!!

a)podczas Rootowania wyskoczy wam menu Wciskacie -Service Info, -Configuration (zacznie migac )

b.)wychodzicie z menu jak na filmiku poprzez kwadraty i wcisniecie zamknij wszystko a na kompie naciskacie kontynuuj dalej

c) powtarza sie sytuacja -Service Info, -Configuration i wychodzicie

d) Powtarzacie operacje !!

5) Wylaczacie i Wlaczacie Urzadzenie !!!! i macie zrootowanego fona :)

A) Dla Pewnosci sciagnijcie na telefon sobie Titanium Backup Pro i zainstalujcie

B.)Jesli program po wgraniu poprosi o Przyzwolenie Superusera oznacza ze Telefon Jest Zrootowany :)

Poradnik Pisany z PAMIECI :P :P :P Mam nadizeje ze Pomoglem i inni niespedza nad rootowaniem 20 godzin jak ja !!!

UWAGA !!! Telefon czaly czas bedzie prosil o AKTUALIZACJE DO Nowej WERSJI !!! Niewiem jak sie zachowa po Zaktualizowaniu i czy Root niezniknie !!!!

Po co piszesz poradniki w postach w jakimś temacie....

Napisz temat i opraw to jakoś ładnie, być może komuś się przyda.

#teams4bal

Opublikowano

Po co piszesz poradniki w postach w jakimś temacie....

Napisz temat i opraw to jakoś ładnie, być może komuś się przyda.

Odpowiedzialem na posta :) jak Zrotowac Sony Z2 !!!

Panowie, proszę nie zaczynajcie spamić.

@1361622928-U485574.pngMaCiuK1

Twój post został usunięty, bo dodałeś download z chomikuj, a na dodatek bez skanu. Miałem jego kopię zapasową, ale się nie zgłosiłeś... Najpierw przeczytaj regulamin, potem pisz posty.

@topic

Na filmiku jest naprawdę wszystko ładne wyjaśnione.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...