Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LoL na laptopie

PainRikodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem wczoraj laptopa Lenovo Ideapad Flex 15 

Procesor: Intel® Core™ i3 4gen 4010U 1,7 GHz

System operacyjny: Windows 8

Pamięć RAM: 4 GB

Pojemność dysku: 500 GB

Grafika: nVidia® GeForce GT 720M + Intel HD Graphics 4400

Włączyło mi lola na high, trochę klatkowało więc zmieniłem  na medium, wszystko okej płynnie chodzi na 60fps, zminimalizowałem na chwilę czekając na miniony, wchodzę a tu 30 fps i klatkowanie. Rozumiem, że jest to laptop ale uruchamiałem lola na gorszym ze znacznie słabszą specyfikacją :( Prosiłbym o jakieś porady co mogę zrobić, grafika zaktualizowana jak coś :<

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Możliwe że nie wiesz ale napisze . Jak grasz na laptopie to zawsze musisz mieć podłączone ładowanie :) . Laptop wtedy działa lepiej

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

Try to open the game with NVIDIA graphics card. Upewnij się, ze intelem nie odpalasz. Moja HD4000 pozwala mi na granie w ultra ale to komputer. Odpalaj karta graficzna NVIDIA i daj znac

@PainRikodu

no chyba każdy siedzi podłączony xD

i sprawdź czy nie masz oszczedzania baterii - włacz na zrównoważony

f1a327ea2f.png

Opublikowano

W jaki sposób mam zmienić to? Rozumiem, że w BIOSie bo nigdy się z grafiką nie bawiłem.

Opublikowano

Nie. Na pasku gdzie są programy włączony jest taka ikonka baterii (przy zegarze) klikasz na nią i zmieniasz na zrównoważony

#JebacSygnatury

Opublikowano

Jezu, faila j*b*em Grafika: Intel® HD Graphics 4400  

To jest moja karta graficzna, tylko i wyłącznie ta x.x Ogólnie teraz jakoś działało tylko  że jak minimalizuje to znowu jest po 20fps... Ładowarka podłączona cały czas wszystkie stery up to date :<

Opublikowano

Jeśli po każdym zminimalizowaniu masz spadki fpsów to polecam ustawić bordless(zamiast full screen) i wtedy sprawdzić. Jeśli nie masz tej GT 720m to jest to laptop oraz niezbyt dobry procesor, więc cudów nie oczekujmy.

I daj baterie również jako "zrównoważony".

Może zainstaluj jakiś game booster, powinien pomóc

f1a327ea2f.png

Opublikowano

wtf ja mam przehuj kompa ale gram na all very low tak najlepiej kapa

jak cos chcesz pisz steam:pimbogiem, nie spamuj pw, ty.

Opublikowano

Jeśli po każdym zminimalizowaniu masz spadki fpsów to polecam ustawić bordless(zamiast full screen) i wtedy sprawdzić. Jeśli nie masz tej GT 720m to jest to laptop oraz niezbyt dobry procesor, więc cudów nie oczekujmy.

I daj baterie również jako "zrównoważony".

Może zainstaluj jakiś game booster, powinien pomóc

Niech da "wysoka wydajnosc" w baterii, mi to pomoglo T_T i niech ogarnie razer boostera.

Opublikowano

Cóż ściągnąłem Razer Game Booster i utrzymuje się te 50FPS (nie ma znaczenia czy Medium/Low/Very Low różnica jest może o 3 fpsy), dzięki za rady i szybkie odpowiedzi :) Można zamknąć

Opublikowano

Od Siebie polece, dość znany sposób, 4x nakrętki od butelek, pod każdy róg laptopa, oczywiście jeżeli podstawki chłodzącej nie masz.

Opublikowano

Cóż ściągnąłem Razer Game Booster i utrzymuje się te 50FPS (nie ma znaczenia czy Medium/Low/Very Low różnica jest może o 3 fpsy), dzięki za rady i szybkie odpowiedzi :) Można zamknąć

W takim razie zamykam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...