Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Laptop, okropna prędkość transferu

PainRikodu

Pytanie

Opublikowano

Witam, wczoraj zakupiłem laptopa Lenovo Ideadpad flex 15. Wszystko fajnie pięknie, tylko transfer dochodzi max do 60kb/s... Ściągałem z wielu różnych źródeł, niestety efekt ten sam. Internet 10MB/s na innym laptopie spokojnie przekracza 1500kb/s (nie mieszkam w mieście więc o 10mb mogę zapomnieć ;< ), sterowniki karty sieciowej najnowsze, nie mam pojęcia o co chodzi, ściągając durne 50mb muszę 30 minut czekać. Prosiłbym o jakieś porady, pozdrawiam.

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystasz z Wi fi czy podłączasz internet kablem?

Korzystam z WIFI

Opublikowano

ale bez przesady/// Aż tak wolne to nie bedzie... sam pobieram na laptopie (komp kablem) z prędkością 1200kB/s... Internet 8mb/s

Podaj model routera i karty wifi...

Opublikowano

Podłączyć pod kabel raczej ciężko bo jest to biuro w którym klienci są przyjmowani więc raczej nie, router jest piętro niżej i może jakieś 8 metrów od mojego laptopa. Modelu też nie podam bo teraz nie ma mnie w domu, jednak będąc gdzie indziej nie ma takiego problemu. Wychodzi na to że pewnie coś z routerem, tylko nie wiem czemu bo tylko na tym laptopie jest taki problem :<

Opublikowano

Podłącz kablem, wifi zawsze będzie wolniejsze od kabla.

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...