Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] TAG gildii - SimpleClans

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgrałem na serwer plugin SimpleClans, ustawiłem formatowanie czatu na "[Ranga] [TAG] nick: wiadomość"

Wszystko byłoby ok, ale po tagu jest dodawana kropka, która mi przeszkadza np. jest gildia SuperCrafters o tagu SC, ale na czacie zamiast "SC" jest "SC."

W configu jest takie coś:

tag:
  separator:
    color: '8'
    char: ' .'

Po usunięciu tej kropki, przy starcie serwera z powrotem jest przywracana. Pomaga ustawienie pliku jako "Tylko do odczytu" i wtedy tag jest poprawnie wyświetlany, ale dzięki temu pokazuje mi się error w konsoli.

00:09:56 [WARNING] java.io.FileNotFoundException: plugins\SimpleClans\config.yml (Odmowa dost?pu)
00:09:56 [WARNING] 	at java.io.FileOutputStream.open(Native Method)
00:09:56 [WARNING] 	at java.io.FileOutputStream.<init>(Unknown Source)
00:09:56 [WARNING] 	at java.io.FileOutputStream.<init>(Unknown Source)
00:09:56 [WARNING] 	at org.bukkit.configuration.file.FileConfiguration.save(FileConfiguration.java:105)
00:09:56 [WARNING] 	at net.sacredlabyrinth.phaed.simpleclans.managers.SettingsManager.save(SettingsManager.java:292)
00:09:56 [WARNING] 	at net.sacredlabyrinth.phaed.simpleclans.managers.SettingsManager.load(SettingsManager.java:285)
00:09:56 [WARNING] 	at net.sacredlabyrinth.phaed.simpleclans.managers.SettingsManager.<init>(SettingsManager.java:143)
00:09:56 [WARNING] 	at net.sacredlabyrinth.phaed.simpleclans.SimpleClans.onEnable(SimpleClans.java:72)
00:09:56 [WARNING] 	at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316)
00:09:56 [WARNING] 	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:329)
00:09:56 [WARNING] 	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:405)
00:09:56 [WARNING] 	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:476)
00:09:56 [WARNING] 	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:394)
00:09:56 [WARNING] 	at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.n(MinecraftServer.java:360)
00:09:56 [WARNING] 	at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.g(MinecraftServer.java:334)
00:09:56 [WARNING] 	at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:290)
00:09:56 [WARNING] 	at net.minecraft.server.v1_7_R3.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:194)
00:09:56 [WARNING] 	at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:458)
00:09:57 [WARNING] 	at net.minecraft.server.v1_7_R3.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628)

Może coś doradzicie?

Opublikowano
tag:
  separator:
    color: '8'
    char: ' .'

Jak widzę i chyba dobrze myślę to w char między ' i ', usuń kropkę :3

Aha co dziś robię =.=, znów nie doczytałem ehh...

Przywraca ci się ta kropka tak? Jeśli tak ci się dzieje to powiedz mi jaki masz hosting, niektóre narzucają same do confingów poprawki więc nie dziwne mi to wcale...

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

Ja tak mam przy konfiguracji AutoMessage lub MultiWorld cokolwiek bym nie robił zawsze przywraca do poprzednich ustawień ;/

A w jakim pluginie modyfikujesz chat? Może przy Essentials błąd zniknie.

55jk0m.jpg

Opublikowano

@Dragonir119

Ja ci powiem (nie chce kwestionować twoje zdania ale...), że w essentials tyle razy robiłem że miałem tego dość i wrzuciłem skrypt na gildie normalny -,-

Mi się wydaję ze to wina hostingu (ja mam lvlup.pro, który narzucił mi sam do jednego pluginu bodajże essentials - własne kity!)

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

Ja ci tylko piszę jakie są opcje, sam nie raz miałem że essentials ratował to co inny plugin blokował, a jak chcesz to sprawdzić postaw na chwile serwer na kompie i tam przetestuj może zadziała.

55jk0m.jpg

Opublikowano

@MMaker

@Dragonir119

Serwer na razie nie jest na hostingu, tylko na kompie.

Do chatu używam Essentials Chat.

//EDIT: Problem rozwiązany

Wcześniej miałem najnowszą stabilną wersję, wgrałem najnowszego dev'a i już ustawień nie przywraca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...