Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odświeżyć folder object?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio wgrywałem questy komenda

rm -rf object

./qc *.quest

I niestety, ale takie rzeczy jak zwoje powrotu statusu przestały działaś.

DT też nie działa i tu mam pytanie, czy problemem może być folder object?? Wgrałem na nowo mapkę, questna oraz folder dungeon z działających plików, ale nadal nie przenosi na następne piętro.

Jak odświeżyć folder object tak, aby wszystko działało??

Opublikowano

Witam

Ostatnio wgrywałem questy komenda

rm -rf object

./qc *.quest

I niestety, ale takie rzeczy jak zwoje powrotu statusu przestały działaś.

DT też nie działa i tu mam pytanie, czy problemem może być folder object?? Wgrałem na nowo mapkę, questna oraz folder dungeon z działających plików, ale nadal nie przenosi na następne piętro.

Jak odświeżyć folder object tak, aby wszystko działało??

Kasując folder object kasujesz wszystko to co wcześniej skompilowałeś. Zatem nie ma co się dziwić, że wcześniejsze questy przestały działać.

Opublikowano

Ale to nie quest przestały działać tylko pliki z folderu object. Te questy co mam w folderze quest działają bez problemu.

Opublikowano

Masz taki plik jak: quest_list bądź locale_list. Może on też być pod inną nazwą xxx_list <--- Stąd ./qc *.quest bierze questy które ma wgrać. Czyli - Wszystkie questy z folderu /quest musisz dopisać w kolumnie własnie do tego pliku xxx_list, i wtedy usuwasz folder object, i wpisujesz komendę w putty, czy w czym tam pracujesz "cd xxx/x/xxx/x/x/quest" i po niej "./qc *.quest"

Pozdrawiam

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Masz taki plik jak: quest_list bądź locale_list. Może on też być pod inną nazwą xxx_list <--- Stąd ./qc *.quest bierze questy które ma wgrać. Czyli - Wszystkie questy z folderu /quest musisz dopisać w kolumnie własnie do tego pliku xxx_list, i wtedy usuwasz folder object, i wpisujesz komendę w putty, czy w czym tam pracujesz "cd xxx/x/xxx/x/x/quest" i po niej "./qc *.quest"

Pozdrawiam

aczkolwiek nie polecam usuwania całego object ponieważ może to wywołać pare bugów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...