Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zjada mi miejsce na dysku C

sopel011

Pytanie

Opublikowano

Witam , mam problem ponieważ nie wiem czego i jak mi znika miejsce na dysku C.

Wchodze na kompa 5 GB bylo i potem patrze 4GB i po paru minutach 300 mb i nie wiem czemu tak sie zrypalo ? Antywirem wszystko wyczyściłem i nie mam wirusów. Nic nie ściągałem  zadnych programów a miejsce samo znika ? Komp jest swiezo po formacie przed formatem tez tak mialem ale po formacie miesiąc było ok . I znow , moze to byc przyczyna tego ze jest włączone zeby mi komp sciagal automatycznie auktalizacje ? wątpie ale pls pomocyy . .:c

Daje psf 10 zł za pomooc ..

imetin_logo.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualizacje automatyczne też swoje robią ;)

sprawdź, czy nie masz włączonych punktów przywracania systemu

ile masz ramu? plik stronicowania jest ustawiony automatycznie?

ile ma dysk GB? 

masz kilka partycji?

1. Jak anulowac te auktualizacje ? zebym mógł sam wybierac co mam zainstalować ?
2.Nie wiem o co kaman z punktami przywracania systemu :D , zielony jestem sry..
3.RAMu posiadam 4GB , o tym pliku nie rozumiem o co chodzi. sry
4. DYsk ma 29.9 GB
5. Mam C/D/E NA D Wolnego 16 z 29.9 a E z 14.5 14.4 wolnego 

1/2/3 możesz powiedziec jak sprawdzic ? CCleaner pobrałem i mi sie zwolniło z 2 GB ale widze jak na dysku ciągle spada do iluś tam i nieraz sie podnosi .. Najbardzie chcialbym te auktualizacje zrobic zebym mogl decydowac

imetin_logo.png

Opublikowano

1. Aktualizacje -  Panel Sterowania -> System i Zabezpieczenia -> Windows Update -> Zmień ustawienia ( po lewej stronie, masz tam zadania ), i tam ustawiasz co chcesz.

2. Stronicowanie - Start -> Uruchom -> sysdm.cpl -> Zakładka zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Zaawansowane -> w oknie Pamieć wirtualna dajesz Zmień, i na górze masz zaznaczone.

P.S Jaki windows?

Opublikowano

1. Aktualizacje -  Panel Sterowania -> System i Zabezpieczenia -> Windows Update -> Zmień ustawienia ( po lewej stronie, masz tam zadania ), i tam ustawiasz co chcesz.

2. Stronicowanie - Start -> Uruchom -> sysdm.cpl -> Zakładka zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Zaawansowane -> w oknie Pamieć wirtualna dajesz Zmień, i na górze masz zaznaczone.

P.S Jaki windows?

1. Dzięki naprawiłem

2.wchodze w zakladke zaawansowane ale nie mam wydajność przycisku takiego mam tylko 3x USTAWIENIA i zmienne srodowiskowe...

Mam windowsa 7

imetin_logo.png

Opublikowano

Aktualizacje automatyczne też swoje robią ;)

sprawdź, czy nie masz włączonych punktów przywracania systemu

ile masz ramu? plik stronicowania jest ustawiony automatycznie?

ile ma dysk GB? 

masz kilka partycji?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Wydajność to nie przycisk, to jest taka jakby zakładka. Jeśli dalej nie wiesz o co chodzi, po prostu wejdź w te 1 ustawienia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...