Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na skrzynki dające itemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuję pluginu, który pozwoli mi na stworzenie skrzynek z przedmiotami.

Skrzynki będą rozstawione po mapie i co jakiś czas następuje reset.

Ze skrzynki itemy może brać tylko jedna osoba (jak weźmie osoba A to skrzynka stoi pusta aż do resetu).

Skrzynki będą miały poziomy "rzadkości" czyli ustawiam, że w skrzynce o rzadkości "1" są 2 diaxy a skrzynce o rzadkości "2" są 3 diaxy.

Po resecie skrzynki mają inną zawartość losowo wybraną z konfiguracji.

Proszę o pomoc...

Jeśli jest w stanie pomóc mi Skript to także proszę o naprowadzenie mnie na tory, jak to zrobić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Wiem, że ten plugin pozwala na stworzenie takiej skrzynki, ale jak mogę w nim ustawić spis przedmiotów, które mają się pojawiać w skrzynkach?

Opublikowano

Siemka .Pomogę ci ! 

Pobierasz Ten plugin : http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/treasurechest/

Gdy Wgrałeś go na serwer stawiasz skrzynkę i bierzesz np 2 diaxy , 3 diaxy , 2 zelaza , 5 złota i inne itemki jeżeli chcesz aby wylosowało 2 itemki mp zelazo i diaxa albo coś innego i za każdym razem na odwrót wsadzasz wszystko do skrzynki patrzysz sie na nia i piszesz /tchest set  - ustawiasz skrzynkę

potem /tchest setforget 0 5 0 0 - Co 5 Godzin    0 - Dni 0 - godziny 0 - minuty 0 - Sekundy

Jeżeli chcesz aby itemki się losowały w tej skrzynce patrzysz się na nią i piszesz /tchest random x - Zamiast x dajesz ile itemkow ma wylosować   .

I oto koniec ! ;) Liczę na +

wiesz co ? Wbij w ten link : www.youtube.com/user/MrDjCitrox/videos  daj suba i roześlij znajomym ;_0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...