Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Forteca" Redstonowa needpvp (WIP)

needpvp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dzisiaj zaprezentuje Wam moją hm, fortecę? Nie wiem.

Taki duży budynek na wodzie do którego napchałem trochę redstone ^^

Na serwerze Jesień Średniowiecza będzie to mój prywatny "domek" adventure.

Co prawda ma skończone dopiero wejście i mechanizmy od drzwi, jednak pracowałem nad tym cały wczorajszy dzień i cały czas coś dodaję.

<Screeny patrz i czytaj dalej>

http://imgur.com/a/VSrGV

1. Linka z "alarmem"

2,3. Widok z zew.

4,5,6. Sala wejściowa (wrota zamknięte)

7. sala wejściowa (wrota otwarte)

8. sala z panelami

9 Wrota otwarte - drzwi zamknięte

10. drzwi otwarte

11. płytka resetująca machinerię

12. nieskończony korytarz

13. nieskończone wejście do ogrodów

14-24 ogrody

25, 26 - mechanizmy

Adventure (Przeczytaj całe)

Obecnie budynek wygląda nie za ładnie, monotonne ściany dookoła fortecy, wszystkie takie same (poza wejściem).

Po teleporcie na platformę przed fortecą widzimy pierścień, most oraz wejście wraz z murami, idąc dalej wchodzimy do budynku wejściowego i "przypadkiem" klimamy na linkę cichego alarmu (nie  da się go ominąć) - zamyka nam on wrota do następnej sali.

Teraz zaczyna się adventure. Musimy przeszukać salę w poszukiwaniu przełącznika drzwi.

Kiedy już znajdziemy, możemy iść dalej!

Tu zaczyna się piekło. Coś co jest praktycznie niemożliwe do otworzenia w trybie adventure.

Moje drzwi na kod PIN z DWOMA panelami 3x3 (razem 18 przycisków) - sami pomyślcie ile jest kombinacji (Drzwi otworzą się TYLKO kiedy obie kombinacje są dokładnie takie jak ja ustaliłem).

Jeśli już damy radę (hasła są zapisane w różnych miejscach świata naszego serwera) to naszym oczom - ku zdziwieniu pokażą się kolejne drzwi. Tym razem stalowe ^^ Po raz kolejny trzeba szukać przełącznika, tylko uwaga.

Zły przycisk resetuje cały mechanizm ^^ (jak widzicie - cenię sobie prywatność). O ile uda się wejść - naszym oczom ukaże się korytarz. Będzie on miał ujścia do 2ch sal oraz schody w górę.

Aktualnie dalsza część jest nadal w budowie.

Ale! Już teraz w korytarzu są ukryte 2 tajne przejścia.

Dalej, jedna sala jest skończona tak jakby.

Jeśli pójdziemy na prawo to zobaczymy niecodzienny widok w takich budynkach. Ogrody - jednak nie byle jakie.

Są tam góry a nawet rzeka, drzewa, trawa, grzybki, liany - wszystko ściśnięte do wersji mini i upchane do mojej sali (wszystko jednak z dbałością o detale). W sali ogrodowej także znajduje się tajne przejście.

Ah, wspominałem że po wejściu do środka drzwi za nami się zamykają? Jesteśmy teraz uwięzieni w mojej fortecy 155381405714009258971.png

Planowane!

Planuje zrobić w fortecy dach z 2ma wieżami (3ma właściwie - jedna będzie z tyłu) 

Kanalizacja - sieć korytarzy rozniesiona po całym kompleksie. 

Pokój zarządzania - z tego pokoju kontroluje wszystkie drzwi i mechanizmy w moim domu ^^

Sala biesiadna i pokoje "gościnne".

Sala tronowa.

BARDZO DUŻO ukrytych przejść i być może zagadek

"Piwnica" 

Biblioteka

Coś przypominającego laboratorium

System autodestrukcji (co to za forteco baza bez takiego knyfla co niszczy?!)

Jeszcze więcej mechanizmów.

Jak już wspominałem - pokój sterowania z dostępem do wszystkich drzwi i mechanizmów jest trybem "admin bypass mode" 

Czyli ze nie ważne jakie są ustawienia maszyn - zawsze włączy/wyłączy pożądane drzwi.

Jak pewnie zauważyliście dominuje tam Sandstone. Cóż, cały czas budujemy w mieście więc jest to odejście od zwykłej cegły. Lub jeśli ktoś woli - uwielbiam sandstone. (I wielka szkoda że nie ma przycisków, płytek naciskowych z piaskowca).

No to tyle! Piszcie swoje komentarze i opinie.

Zapraszam także każdego budowniczego na nasz serwer Jesień Średniowiecza 155381405714009258971.png Chętni na PW.

#Edit

Screeny "głównego" korytarza

http://imgur.com/a/oCLMU

#Edit 2

Właśnie upchnąłem mechanizm:
-5 par drzwi chowanych (po2jne, wysuwane)
-3 bramki logiczne ("jeśli") (i jedną "jeśli nie")
-labirynt redstone'a

... Niby nic... Z tym że upchnąłem to do obszaru 16x3 (czasem 4) na 30 wysokości xD

Dalej, zmieniłem zdanie co do wyglądu udowli. Wcześniej była zachowana idealnie, teraz widać na niej mijające tysiąclecia.

Poszarpałem trochę mury, dodałem lian (Aktualnie ilość lian została zmniejszona, i lepiej wygląda, screen robiony przed skasowaniem niektorych lian)
Poszarpałem, jednak każdy klocek jest tam gdzie go zaplanowałem, dodałem trochę przygody! Teraz przez otwór w ścianie w głównym wejściu możemy wydostać się jakby na mury. Zrobiłem tam mini tor przeszkód? coś typu parkur ale bardzo łatwy do przejścia. (Jeśli nie spadniemy ani razu oczywiście, inaczej woda nas zabije ^^
Na końcu oczywiście achievement którym możemy się pochwalić innym (zrobić screena czy coś) (Oczywiście powiadomienie globalne na czacie)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@needpvp jak zawsze naładujesz wszędzie pełno systemów, a potem sam nie wiesz do czego one miały ci tak właściwie służyć. xD

Ale ciiiiii nikt nie musi o tym wiedzieć. Chcę dokończyć tą fortecę :D

Po wypłacie serwer uruchomię :)

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...