Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy mogę używać komend jako Owner / Admin bez op'a?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam jeden mały problem przy robieniu serwera Craftbukkit Hamachi No-Premium ! Mam Craftbukkit 1.7.9 oraz gotowe rangi i pluginy.

Pluginy: AuthMe, AutoSaver, Essentials(Chat,AntiBuild,Protect,Spawn,Group Manager)

Mój plik: Group Manager

http://pastebin.com/9ga1AYbt

Mam taki otóż problem, że gdy mam rangę np. Owner / Admin, to nie mogę używać wszytkich komend, kiedy mam tak napisane w permisji : - '*' , czyli wszytkie komendy... i muszę mieć włączonego opa, a ja nie chce dawać wszytkim opa, by mogli używać komend... nie ogarniam do końca tych protekcji Essentials.

Jakby ktoś wiedział co mam zrobić, bym mógł używać wszytkich komend bez opa. Dziękuję Bardzo :)

BTW. Wiem, że w permisji mam dodane osobne komendy do ownera tj. kick, ban, bo próbowałem, czy osobno będą działać. Mam też pare razy wpisane różne komendy. Nic mi to raczej nie przeszkadza.

Opublikowano

Krisu98, możesz dać im OPy, ale nałożyć ograniczenie, że nie mogą nikomu ani dać, ani zabrać OPa. 

Dawanie OP: bukkit.command.op.give

Zabieranie OP: bukkit.command.op.take

Opublikowano

Polecam zmienic GroupManager Na pex

@Edit

Przy randze owner usun - -"*"

Bo masz dwa takie

Ale wiesz, że wcześniej miałem jedno i  nic mi to nie dało. Ale czekaj. Spróbuje

Opublikowano

Ale wiesz, że wcześniej miałem jedno i  nic mi to nie dało. Ale czekaj. Spróbuje

NIE POMOGŁO ! HELP ... Musi się dać :C Nie mogę używać komend bez admina, nawet jak dodam osobną komendę : fly, kick to też nie mogę...

Opublikowano

Wgraj permissionsex i pokaż swoje permissions.yml JAK MAMY CI POMÓC NIE WIDZĄC TWOICH RANG!

Tworzę strony internetowe.

Sklepy Minecraft, CMS-y, fora itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...