Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fifa World - Lagsy

Kominik1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam taki problem, że jak odpalam fifa world, to menu chodzi dobrze, niema lagów, lecz jak biore mecz to zaczyna mi się gra ścinać, na najmniejszych detalach i trybie okienkowym, niewiem co jest.

Tu mój sprzęt.

Windows 8.1

Procesor: Intel® Pentium ® CPU B980 @ 2.40GHZ   2.40GHZ

Zainstalowana Pamięć: 4,00 GB (dostępne 3,89) 4096mb RAM

Typ Systemu: 64-bitowy system operacyjny, procesor x64

Intel HD Graphics 1600-900 radeon graphics

a i jeszcze dodam że normalnie League of Legends (lol) działa mi na największych, na grafice bardzo wysokiej w tych okienkach płynnie.

Opublikowano

Według tego co ja widzę to jest laptop. Zainstaluj nowe sterowniki graficzne. Sprawdź na tej stronie co się sprawdza czy pójdzie ci gra na grach takich jak FIFA 13/14. Bo one mają podobne wymagania co World.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Pobierz HW Monitor i sprawdź temperatury komputera podczas gry.

Przegrzewanie się komputera może powodować spadek płynności.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

sprawdziłem, do 14 brakuje troche procesoru, a 13 na minimalnych by mi poszła

Więc to może być wina procesora (za słaby), sprawdź jeszcze temperatury jak mówi Ravoner i odczytaj jakie są w menu, a jakie w trakcie meczu. Jak różnice będa kolosalne, musisz zająć się swoim laptopem. Więcej informacji po okazaniu temperatury.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Procesor niby spełnia minimalne wymagania gry, więc nie wiem czemu ma być przysłaby.

Bo w 14 nie spełnia, a optymalizacja Fify World daje wiele do życzenia. Sam miałem z nią problemy, a Fifa 14 chodziła mi płynnie, a World był problem. Mój komputer to nie twój z i5 :P

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

A to nie wiedziałem.

EA widocznie po wprowadzaniu aktualizacji do gry, nie zmienia informacji o wymaganiach sprzętowych.

Opublikowano

Wcale nie jest "przysłaby" ja posiadam B960, czyli 2x2,2 GHz i nie mam problemów na minimalnych. Spróbuj przeskanować komputer pod kątem wirusów czy jakichś malware.

Opublikowano

Wcale nie jest "przysłaby" ja posiadam B960, czyli 2x2,2 GHz i nie mam problemów na minimalnych. Spróbuj przeskanować komputer pod kątem wirusów czy jakichś malware.

tak zrobiłem

Jeżeli to laptop, to w konfiguracji komputera przestaw kartę graficzną z zintegrowanej na dedykowaną.

a jak to zrobić?

Opublikowano

U mnie np. wystarczy dać prawy przycisk myszy na pulpicie, a następnie wybrać: Konfiguruj przełączanie grafiki.

Opublikowano

Temperatury są ok. W granicach ~80 w laptopach jest dopiero źle. Wina jest raczej po stronie podzespołów. Ewentualnie optymalizacji tego nowego windows 8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...