Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft Mod Show - Lucky Block Mod

Zans

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój pierwszy odcinek, więc proszę o wyrozumiałość. ;)

Jest to pierwszy odcinek z pierwszej serii, wiem że trochę zamulałem w

tym odcinku ale postaram się aby następny był lepszy.

Proszę o szczery oceny/opinie/propozycje.

1347124469-U687933.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o intro, na początku masz zielonego screena. Pozbądź się go.
Dodatkowo, wprowadź torchę żywsze intro, oraz muzykę.
Jeśli chcesz koniecznie już zostać przy tym, przyśpiesz trochę początek / popraw go.
W 0;43, 2gim filmiku, podczas używania enchvill masz czarne tło. Postaraj sie to naprawić.

Kolejną rzeczą, jest wysoka roździelczość. Staraj się nagrywać w wysokiej roździelczości.
Na plus na pewno jest wysoka ilość FPS'ów, brak "jąkania się", oraz w miarę dobry mikrofon.

Poczytaj trochę o poprawianiu dźwięku, ponieważ czasem da się usłyszeć szumy. I postaraj się pomyśleć przed filmem, przy takich prezentacjach co chcesz powiedzieć.

2:40 #2 - Może się przydać [kropka] serdecznie [...]
NIe ciągnij zdania w nieskończoność. Zakończ jedno, rozpocznij drugie

Cóż, nie jest idealnie, ale nie najgorzej ;)
Temat dodaję do śledzonych, i czekam aż zrobisz kolejny, poprawiony odcinek.
Pozdrawiam ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

0:32 - pisk
1:15 - za jasny napis z łapką. + wstaw go w inne miejsce. Nie musi się przesuwać ze środka, niech nie zasłania ważniejszych elementów ekranu ;)
2:46 - trochę dziwny tak samo "pisk"

Ogl już lepiej ;)
Minusem jest trochę (chyba, że mi się zdaje) mniejsza ilość klatek (czasem można to odczuć gdy ruszasz ekranem) oraz dużym ciosem - niska jakość HD.

Aczkolwiek materiał lepszy niż poprzedni, przyjemniej się oglądało.
@offtop: jakim programem robisz intro?

Opublikowano

@Swiezu 

Jeśli chodzi o łapkę to postaram się to poprawić. Te "piski" postaram się wyeliminować choć musiałem się wsłuchać dobrze,żeby je usłyszeć. Ilość FPS była taka sama jak w poprzednich materiałach, chyba to wina myszki. Cieszę się,że robię postępy ;) Intro było robione na zamówienie, ale z tego co mi wiadomo było stworzone w Adobe After Effects CS6. 

1347124469-U687933.png

Opublikowano

@Swiezu 

Jeśli chodzi o łapkę to postaram się to poprawić. Te "piski" postaram się wyeliminować choć musiałem się wsłuchać dobrze,żeby je usłyszeć. Ilość FPS była taka sama jak w poprzednich materiałach, chyba to wina myszki. Cieszę się,że robię postępy ;) Intro było robione na zamówienie, ale z tego co mi wiadomo było stworzone w Adobe After Effects CS6. 

Jeśli chodzi o te "piski", pewnie jest spowodowane twoją przechodzącą mutacją (strzelam), więc się nie przejmuj ;)

Cóż, możliwe że pewnie jest to spadek jakości materiału na HD, może błędnie renderowany, czy źle skompresowany.

Co do programu - dziękuję ;)

Opublikowano

W każdym bądź razie dzięki za szczerą i naprawdę konstruktywną opinię :) Powoli powoli i dojdę do perfekcji :3

1347124469-U687933.png

Opublikowano

Rifresz ;)

//Sory nie doczytałem regulaminu tzn. nie dodajemy postów jeśli nie zostało dodane nic nowego. Wybaczcie :(

1347124469-U687933.png

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...