Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kabel VGA

SZOKAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie kupiłem kabel vga na allegro żebym mógł podłączyć do monitora lcd 22 cale po zakupie poczytałem że te na allegro za 20zł są chinskie i jest na nich słaba jakoś o czym sam się przekonałem lecz poczytałem że na oryginalnym kablu jak znacznie lepiej i taki kabel wydziałem w komputroniku za 129zł piszą że oryginalny i tu pytanie czy rzeczywiście ten kabel będzię dobry ?

Opublikowano

Każdy kabel jest taki sam. Kabelek za 200 zł oryginalny itp. jest taki sam jak chiński za 5 zł. Jedyną różnicą między drogim a chińskim kablem jest jakość wykonania. A ona w ogóle nie wpływa na grafike/rozdzielczość. Chiński oczywiście szybciej się zepsuje. Ale jeśli nie będziesz go wyginać odpinać co chwila to nic się nie stanie. No może przesadziłem. Nigdy nie kupuj gówna za 5 zł. Ja na twoim miejscu brałbym ten za 20 zł. Jak kupywałem pare miesięcy temu kabel hdmi na allegro za 10 zł to nie było nic do zarzucenia. Nie wierz nigdy jak producent pisze, że taki kabel przesyła lepszą jakość, bo to nie prawda. Tylko jakość wykonania się liczy czy solidnie wykonany czy nie. Ja na twoim miejscu brał najtańszy.

Skoro widziałeś różnicę to musiałeś jakiś uszkodzony kupić. Bo każdy kabel to kawał drutu zawinięty w to coś z różnymi końcówkami.

Ja osobiście nigdy bym nie dał za kabel +100zł. Ale jeśli naprawde widziałeś różnice to wejdź na allegro i kup jakiś najtańszy tylko nie chiński.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jak widziałem porównania to oryginalny był o wiele lepszy i dużo osób pisze że grafika jest lepsze więc nie wiem co ty tu piszesz 

Opublikowano

Jak widziałem porównania to oryginalny był o wiele lepszy i dużo osób pisze że grafika jest lepsze więc nie wiem co ty tu piszesz 

Prawdę napisał, różnicy nie ma większej jak chcesz mieć lepszą jakość to zakup kabel hdmi/przejściówkę dvi to hdmi(jak monitor nie ma DVI/HDMI to nic z tym nie zrobisz).

Przy okazji te 'oryginalne' też są z chin.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...