Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada iPhone'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę kupić iPhone 5, jednak chciałbym wziąć używany, gdyż nowy trochę wykracza poza mój budżet, jednak boje się, że zostanę oszukany. 

Wiem, że jest coś takiego jak Find my iPhone powiązane z kontem Icloud, jednak nigdy nie miałem urządzenia z ios i nie wiem jak to dokładnie działa. Obawiam się, że nawet jeśli początkowo wszystko będzie ok, to jak zaktualizuje oprogramowanie to będę musiał podać hasło którego nie będę znał i telefon będzie się nadawał do wyrzucenia. Czy jeśli ktoś sprzeda mi pozornie odblokowany telefon, to czy może ponownie włączyć Find my iPhone albo zmienić hasło? Jak można się przed tym zabezpieczyć? Mógłby mi ktoś szczegółowo opisać jak ta funkcja działa i jak rozpoznać czy jest wyłączona? Dzięki. 

Opublikowano

W ustawieniach podajże ogólnych jest ta funkcja znajdź mój iphone/ipod ale myślę że jeżeli założysz nowe konto iTunes przez Iphona to wszystko będzie działało, a z resztą zawsze możesz pokazać policji dowody zakupu, a jak jednak cie nie przekonałem to kup sobie z abonamentem, internet, rozmowy, sms.

76561198342061369.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...