Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie składaka

tym3c

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, założyłem ten temat, ponieważ nurtują mnie pewne kwestie. Na dniach mam zamiar składać nowy komputer, widziałem fajny komplet płyta główna + ram + procesor na allegro, w dostępnej cenie i tutaj pytanie kieruję do was, czy warto?

O to ten zestaw - http://allegro.pl/asus-m5a78l-m-amd-fx-6300-6x4-1ghz-8gb-1600mhz-i4382067241.html ; Oczywiście w tej dziedzinie jestem zielony i ten komputer będzie wyłącznie do cs go i może metina. Kumpel miał ten zestaw i podobno cs go dobrze mu chodził. I mam pytanie:

-Czy ten zestaw jest dobry ?

-Jeśli tak to co miałbym do niego dokupić ?

-Jeśli nie, to jaki zestaw składany samemu (oczywiście z morele.net, albo podobnych do tego serwisów) mi polecacie ?

Z gory juz dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)

Opublikowano

Nie, nie opłaca się do gier ten zestaw całkowicie.

Już lepiej na używce i5 złożyć zestaw, ten FX nie nadaje się do gier, pierwsza lepsza i3 go przewyższa w większości tytułów.

AMD mają moc tylko wtedy, gdy są wykorzystywane wszystkie rdzenie, a na aplikacjach korzystających z mniejszej ilości siadają.

Podaj dokładny budżet, to coś się da.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...