Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Win xp 32bit problem realtek

Q-BANN

Pytanie

Opublikowano

Witam! Mam problem z karta dzwiekowa realtek hd audio otoz chodzi o to ze czasami jak gram w nfs world to wyskakuje mi okienko z komunikatem ze zostalo podlaczone wyjscie liniowe itp. gdzie ja nic nie ruszam :D i jeszcze jest problem z mikrem poniewaz wykrywac wykrywa ale nie dziala mikrofon :( niestety 

Za wszelka pomoc daje lajkii i bede ogromnie wdzieczny :)

76561198125755300.png

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie nie jest wyciszony kombinowalem i nic nawet dalem zwiekszenie wydajnosci mikrofonu i dalej dupa :(

cos w panelu realteka moze trza pogrzebac?

Przejrzyj cały panel i szukaj opcji mikrofonu, ustaw wszystko na max, może zadziała.

A w jakich programach sprawdzałeś mikro na tym komputerze? ts / skype? Może w opcjach złe mikro wybrałeś.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Wielkie dzieki chlopie!! :P wszystko smiga jak perelka :D

ale jest jeszcze jeden problem :D chodzi o to ze jak np. slucham muzyki i chcem z kims pogadac czyto na skype steam czy ts to osoba z ktora gadam mnie to baaardzo cicho slyszy a muzyke to glosno :( nawet jesli mam muzyke tak ze ledwo ja slysze :( dodam ze w poprzedmin kompie mialem ten sam problem moj kuzyn tak samo mial :P

a i jak lajki mi sie odnowia dostajesz limit :D

Muzykę masz na słuchawkach, czy głośnikach?

Opublikowano

planuje kupno ale to pozniej a w opcjach panelu realteka nie mozna jakos tego ustawic?(chodzi o mikro) dodam ze jak slucham muzyki i mi to wyskoczy ze zostaly glosniki podlaczone to nie przerywa muzyki nie slychac jakiegos takiego braku dzwieku przez moment wiec to nie zwarcie a moze poprotu wylaczyc w opcjach ze jak sie podlaczy urzadzenie zeby nie wyskakiwalo okno dialogowe? :D

76561198125755300.png

Opublikowano

planuje kupno ale to pozniej a w opcjach panelu realteka nie mozna jakos tego ustawic?(chodzi o mikro) dodam ze jak slucham muzyki i mi to wyskoczy ze zostaly glosniki podlaczone to nie przerywa muzyki nie slychac jakiegos takiego braku dzwieku przez moment wiec to nie zwarcie a moze poprotu wylaczyc w opcjach ze jak sie podlaczy urzadzenie zeby nie wyskakiwalo okno dialogowe? :D

i do tego w ustawieniach dźwięku systemowych w komunikacji ustaw, że gdy w Windowsie zostanie wykryta aktywna komunikacja, to żeby nic nie robił, ale nwm czy to było w XP.

Co do mikro, to sprawdzałeś pod innym wejściem?

Opublikowano

ta ""paczalem"" z przodu i z tylu mikro wykrywa ale nie slyszy mnie nikt czy to na steamie czy na tsie :(

A nie jest wyciszony w regulacji dźwięku Windowsowskiej?

Daj PPM na głośnik na pasku na dole po prawej stronie i wybierz opcje nagrywania, ustaw wszystko na maks.

Opublikowano

nie nie jest wyciszony kombinowalem i nic nawet dalem zwiekszenie wydajnosci mikrofonu i dalej dupa :(

cos w panelu realteka moze trza pogrzebac?

76561198125755300.png

Opublikowano

na tsie wszystkiego probowalerm i nic :P mam genialnego pomysla :D wrzucisz na zippyshare teamviewer i wtedy cos zdzialmy? co ty na to 
P.S zapytasz sie dlaczego? poniewaz internet mi do dupy chodzi przez te burze co teraz szaleja i niezlego balaganu robia :P tak wiec tylko zippy i mpc forum mi dziala :D i yt :P reszta nie chce sie zaladowac :(

76561198125755300.png

Opublikowano

a co najlepsze z pobieraniem to problemu nie ma idzie jak burza 1mb na sekunde :D tak wiec wielkosc nie ma znaczenia
pobralem dobra dziala co teraz zrobic? mam odpalone

76561198125755300.png

Opublikowano

nie nietylko w nfs ale nawet jak robie cos innego slucham muzyki przegladam forum mpc i to potrafi kilka razy pod rzad wyskakiwac co doprowadza mnie do szewskiej pasji :P 
jak ten mikro zrobic dodam ze mikro jest sprawne na 100% bo niedawno uzywalem na moim starym kompie (zanim nie zajechalem go na smierc:D) i normalnie dzialalo na zlocie wtedy bylem to normalnie na tsie bylo mnie slychac wyraznie i glosno :)

76561198125755300.png

Opublikowano

A sprawdzałeś czy nic nie ma w tych portach, co by mogło powodować zwarcie?

+ spróbuj przeinstalować sterowniki.

Ewentualnie kup najtańszą kartę dźwiękową pod USB, to wszystko będzie działać. :P

Opublikowano

Wielkie dzieki chlopie!! :P wszystko smiga jak perelka :D

ale jest jeszcze jeden problem :D chodzi o to ze jak np. slucham muzyki i chcem z kims pogadac czyto na skype steam czy ts to osoba z ktora gadam mnie to baaardzo cicho slyszy a muzyke to glosno :( nawet jesli mam muzyke tak ze ledwo ja slysze :( dodam ze w poprzedmin kompie mialem ten sam problem moj kuzyn tak samo mial :P

a i jak lajki mi sie odnowia dostajesz limit :D

76561198125755300.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...