Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Dylemat] Internet Radiowy

Hydrauliczysko

Pytanie

Opublikowano

Siema, chcialem sie rozprawić z dylematem...

Mam internet radiowy jest to zestaw 3mb/s (wiem tragedia) przy antenie 2.4GHz i zdarza sie że przy kiepskiej pogodzie (zachmurzenia) są bardzo duże spadki prędkości internetu a ping to wgl jest tragiczny...

Sytuacja jest odwrotna gdy pogoda jest ładna potrafie mieć prędkości 3.5mb/s przy 100 pingu (najlepszy wynik pingu!)

I tutaj postawie 2 pytania, co jest powodem tak wysokiego pingu i czy zmiana anteny na 5GHz poprawi moje wyniki? Dostałem propozycje od ''internetodawcy'' że wymieni mi antene, za 100zł i nie wiem czy inwestować czy to dalej pójdzie jak flaki z olejem... 

I wszystko jasne...

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem w tym, że gdy miałem internet z netii, 10mb/s, ciągle sie wypierali że moje łącze nie jest gotowe żeby przenosić więcej niż 1mb/s ale i tak musiałem płacić za 10mb/s... 

I wszystko jasne...

Opublikowano

Samo pasmo przenoszenia 5Ghz  ma gorszy zasięg od 2.4 + 100zł to za dużo.

Ping jest taki przez radiówkę i pogodę, musisz zmienić dostawcę, albo pociągnąć internet kablem, inaczej taki ping już zostanie na zawsze. :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jakość internetu radiowego w głównej mierze zależy od dostawcy. W mojej miejscowości jest to najlepsza opcja. Poprzedni dostawca - tragedia, częste zerwania połączenia, pingi itp. Teraz zmieniłem operatora i chodzi idealnie :D Kiedy kumplom siada net (od mojego poprzedniego dostawcy), mój hula aż miło. Ping bardzo rzadko przekracza 90-100, zwykle jest 20-50.

Przesiadałem się z 2.4ghz na 5ghz.

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię znajdą, zabiją i zjedzą :ninja:

Dobry post? Nie żałuj "lubię to" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...