Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady do jungli [POMOCY]

Vexal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j.w. 

Jak ktoś byłby tak miły i napisał jakieś porady do jungli, jak grać itd.

Pytam, bo grając na jungli nie ogarniam i słabo mi idzie :/

Opublikowano

zaczynasz red albo blue potem robisz wiedzmy/wilki i red/blue. Masz 3 lvl próbujesz zrobić ganka albo nadal farmisz w jungli.

Z prostych junglerów na początek polecam nunu, warwick, 

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

najlepiej od blue zacząć i uczyć się grać WW, jego lifesteal + w + q i ult niszczy wszystko podczas ganku, jak się postarasz to na 6 lvlu ściśniesz sam smoka

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Opublikowano

Ogólnie są dwa side'y (strony): purple team & blue team.

Jak wylądujesz w purple team, to zaczynasz od Red Buffa, potem przechodzisz na Wilki, idziesz robić Blue Buff. W tej chwili jest coś ok. 3 minuty, więc idziesz na TOPa zrobić ganka, gdy ten się uda (bądź nie) wracasz do jungli, czyścisz ze 2/3 kampy idziesz na mida, a potem to już grasz jak leci. Jak linie nie potrzebują pomocy, farmisz, jak przegrywają skupiasz się na gankach.

Jak zaczynasz w blue team, to zaczynasz od Blue Buffa, potem Wilki, Red i dalej tak samo.

Opublikowano

Organizujesz przejęcie smoka, dbasz o timery. Pamiętaj ze zawsze masz być tankowaty, bo taka rola junglera

Opublikowano

Organizujesz przejęcie smoka, dbasz o timery. Pamiętaj ze zawsze masz być tankowaty, bo taka rola junglera

Nie zawsze. 

Dla początkujących polecę Fiddle'a bo jest jednym z junglerów którzy mają prosty mechanizm, lifesteal na obozach i fajne teamfighty bo ma obszarowy ult. 

Jak już wcześniej pisali gankujesz na 3 lvlu i starasz się wyjść przeciwnikowi na plecy.

PAMIĘTAJ: Rolą junglera nie jest samotne farmienie w jungli (udyr, warwick) tylko pomaganie innym liniom które sobie nie radzą.

No pain, no drain.

Opublikowano

Polecam oglądać streamy najlepszych junglerów - Trick2g (udyr) itp. Więcej się nauczysz :D . Co do porad zależy od champa na jakim buffie zaczynasz/od możliwości pullu. Takim Amumu 100% blue, potem wiedźmy/wilki, następny buff i po 3 lvl już gank na jakąś linię jeśli przegrywają.

Opublikowano

Pamiętaj o tym aby kraść przeciwnemu junglerowi duże miniony z jego terenu. Dlaczego?

W tej mecie jest dużo junglerów składających flare, a ty dzięki podkradaniu dużych stworów uniemożliwiasz stackowanie jej.

Nucz się mniej więcej timerów - pomogą Ci one zarówno w przewidywaniu ruchów przeciwnego junglera jak i podkradaniu mu wspomnianych wyżej stworów.

Opublikowano

Wybierz przytankowanego junglera (np Rammus.)

1. Zacznij od blue

2. Idź wziąć reda

3. Wilki/golemy/duszki

4. Gank

5. Powtarzaj to a wygrasz gre :3

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

Vi jest jedną z najlepszych junglerów.

Budujesz najczęściej trinitke i reszta tank.

Shivana / Udyr / Lee Sin

Wszystkie te postacie są "Tankowate" Przynajmniej powinny być.... ;P

Opublikowano

Vi jest jedną z najlepszych junglerów.

Budujesz najczęściej trinitke i reszta tank.

Shivana / Udyr / Lee Sin

Wszystkie te postacie są "Tankowate" Przynajmniej powinny być.... ;P

Weź wyjdź. "Shivana" mój drogi To jest Flara + Botrk, Na Vi buduje się Lizarda a nie samo Trinity (?). W niskich dywizjach Lee to nie tank tylko jungler nastawiony na build Gc. 

Z tankowatych junglerów polecam tak jak 3up Rammus, Maokai, Volibear, Skarner.

No pain, no drain.

Opublikowano

Polecam oglądać streamy najlepszych junglerów - Trick2g (udyr) itp. Więcej się nauczysz :D . Co do porad zależy od champa na jakim buffie zaczynasz/od możliwości pullu. Takim Amumu 100% blue, potem wiedźmy/wilki, następny buff i po 3 lvl już gank na jakąś linię jeśli przegrywają.

Trick2g może nie ale nightblue polecam

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Weź wyjdź. "Shivana" mój drogi To jest Flara + Botrk, Na Vi buduje się Lizarda a nie samo Trinity (?). W niskich dywizjach Lee to nie tank tylko jungler nastawiony na build Gc. 

Z tankowatych junglerów polecam tak jak 3up Rammus, Maokai, Volibear, Skarner.

HiHi ... Max Gold prawda?

Czy ja napisałem gdzieś że te championy są Full tank? Powinny być tankowate...

Weź wyjdź LeeSinem z buildem pod dipsy... w late game potem przegraj gre. ;) Lee Sin to bohater który praktycznie się nie skaluje do leta. Shivana ma przynajmniej to swoje ulti jednak nigdy chyba nikt nie robił jej full dmg, wiec to ty przestań udzielać się z tymi twoimi "radami".  Dobry Lee Sin musi swoje przyjąć na klatę. Zwłaszcza w AKTUALNEJ dobie CC!

Piszesz o niskich dywizjach o polecasz mu Maokaia... aha... Spoko. Na bank wyceruje tym bohaterem. Pozdrawiam.

Opublikowano

Na początek polecę Ci Xin Zhao jest bardzo prostym junglerem. Jego skille łatwo "obczaisz". Przyjemnie się nim gankuję, powinieneś dać radę.

Jako jungler musisz wiedzieć co się dzieje na mapie bez tego ani rusz.

Opublikowano

Weź wyjdź LeeSinem z buildem pod dipsy... w late game potem przegraj gre.

;) Lee Sin to bohater który praktycznie się nie skaluje do leta. Shivana ma przynajmniej to swoje ulti jednak nigdy chyba nikt nie robił jej full dmg, wiec to ty przestań udzielać się z tymi twoimi "radami". Dobry Lee Sin musi swoje przyjąć na klatę. Zwłaszcza w AKTUALNEJ dobie CC!

Piszesz o niskich dywizjach o polecasz mu Maokaia... aha... Spoko. Na bank wyceruje tym bohaterem. Pozdrawiam.

No co za cieć xD ja nie mogę

Shyvana to nie full dps ;_;

Co do Maokaia... CZŁOWIEKU! Gry nie wycarryujesz żadnym full tankiem. Lee wcale nie musi być tankiem, w niskich dywizjach działa tylko pod gc bo co zrobisz tankiem? Nic.

Ps. Polecam przed napisaniem posta przeanalizować nazwy bohaterów i poszczególnych faz gry.

No pain, no drain.

Opublikowano

Jungler- co to wgl jest? Jest to pomaganie swojej drużynie poprzez ganki oraz utrudnianie gry przeciwnej czyli kradniecie buffow przeciwnej drużynie oraz zmuszanie ich do użycia summoner speli czyt Flash itd. Jungler musi kontrolować smoki oraz barony smok 6 min cd od zabicia drake 7 mim od zabicia musisz kontrolować gdzie enemy stawiaja wardy i jak chcesz kontrolować czas kiedy zniknął musisz utrudnić gre enemy junglerowi tak żeby nie przeszkadzał za bardzo. W razie ganku przeciwnego junglera musisz lecieć na counter gank oczywiście z rozsądkiem a nie z topa na bota bez butów gdyż to się mija z celem. Musisz starać się oddawać kile w miarę możliwość. Mam nadzieję że pomoglem pisałem na telefonie więc przepraszam za interpunkcje i ewentualne literówki

Opublikowano

Nie zapomnij o daniu wara np. na blue przeciwnika, wtedy możesz pingować tam a mid / top napewno zejdzie i Ci pomoże zabić.

tutaj masz link do ho2win gdzie jest akrykuł jak działają elo boostrzey, jest tam opisane jak grać w jungli itd. bardzo przydatny poradnik : http://how2win.pl/sekrety-elo-boostingu/

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Weź wyjdź LeeSinem z buildem pod dipsy... w late game potem przegraj gre. ;) Lee Sin to bohater który praktycznie się nie skaluje do leta. Shivana ma przynajmniej to swoje ulti jednak nigdy chyba nikt nie robił jej full dmg, wiec to ty przestań udzielać się z tymi twoimi "radami".  Dobry Lee Sin musi swoje przyjąć na klatę. Zwłaszcza w AKTUALNEJ dobie CC!

lee sin bez itemu na dmg innym niz lizard to gowno w late gamie, last whisper jest zajebisty w takich sytuacjach, lee sinem trzeba umiec grac i wtedy zawsze jestes uzyteczny nawet jak jestes 0/10

@@ po grze napisze cos o jungli

jedyne co mozna napisac na poczatek to zebys zaczynal od strony bot lane i grał duzo to sie nauczysz. nie sluchaj sie gdy ci mowia ze jakas postac jest w danej fazie gry slaba bo to tylko od cb zalezy czy taka bedzie

<>

Opublikowano

No co za cieć xD ja nie mogę Shyvana to nie full dps ;_; Co do Maokaia... CZŁOWIEKU! Gry nie wycarryujesz żadnym full tankiem. Lee wcale nie musi być tankiem, w niskich dywizjach działa tylko pod gc bo co zrobisz tankiem? Nic. Ps. Polecam przed napisaniem posta przeanalizować nazwy bohaterów i poszczególnych faz gry.

"Shivana to nie full dps" - Tak dokładnie. Zgadzam się! Właśnie to napisałem w wcześniejszym poście. Heh ;)

"Gry nie wyccrujesz żadnym full tankiem" - zacytuj mi zdanie w którym użyłem stwierdzenia "full tank" - pisałem jedynie iż postacie na jungle powinny swoje zgarnąć na klatę i ustać. POWINNY BYĆ Tankowate. Jednak nie Full tank!

Shivaną czy Udyrem na które składa się 1- max 2 itemki pod dmg wycerowało się nie raz ;)

To prawda że na niskich dywizjach postacie tankowane są słabe jednak ja wypisałem koledze takie postacie którymi może sobie bez problemu poradzić z wygraniem meczu. Ty za to ... polecasz  mu Maokaia - przy podobnym   myśleniu o niskich dywizjach ... GDZIE TU LOGIKA?! GDZIE!?

P.S.

http://www.lolking.net/guides/146587

Potwierdzenie 1,2k like jak MNIEJ WIECEJ powinno się budować Lee.

Ale co ja i te 1,2k ludzi mogą wiedzieć... Przecież to MY! Polaczki cebulaczki wiemy wszystko najlepiej i szukamy momentu aby kogoś zgnoić w grze czy gdziekolwiek indziej.

Powodzenia w życiu. ;)

Pozdrawiam

UncleAo.

Ostatnia moja wypowiedź w tym poście.

Przepraszam autora tematu.

Opublikowano

"Shivana to nie full dps" - Tak dokładnie. Zgadzam się! Właśnie to napisałem w wcześniejszym poście. Heh ;)

"Gry nie wyccrujesz żadnym full tankiem" - zacytuj mi zdanie w którym użyłem stwierdzenia "full tank" - pisałem jedynie iż postacie na jungle powinny swoje zgarnąć na klatę i ustać. POWINNY BYĆ Tankowate. Jednak nie Full tank!

Shivaną czy Udyrem na które składa się 1- max 2 itemki pod dmg wycerowało się nie raz ;)

To prawda że na niskich dywizjach postacie tankowane są słabe jednak ja wypisałem koledze takie postacie którymi może sobie bez problemu poradzić z wygraniem meczu. Ty za to ... polecasz  mu Maokaia - przy podobnym   myśleniu o niskich dywizjach ... GDZIE TU LOGIKA?! GDZIE!?

P.S.

http://www.lolking.net/guides/146587

Potwierdzenie 1,2k like jak MNIEJ WIECEJ powinno się budować Lee.

Ale co ja i te 1,2k ludzi mogą wiedzieć... Przecież to MY! Polaczki cebulaczki wiemy wszystko najlepiej i szukamy momentu aby kogoś zgnoić w grze czy gdziekolwiek indziej.

Powodzenia w życiu. ;)

Pozdrawiam

UncleAo.

Ostatnia moja wypowiedź w tym poście.

Przepraszam autora tematu.

"Powodzenia w zyciu"

no tobie powodzenia skoro do wszystkiego bedzeisz sie doszukiwal tutoriali i na nich polegal :) 0 kreatywnosci?

poza tym 2 dorany na poczatek to 880, a 2 long swordy to 720, wiec 2 long swordy i maczeta sa bardziej oplacalne niz maczeta i 2 dorany.

ale w koncu to lajki swiadcza o tym co lepsze

<>

Opublikowano

"Powodzenia w zyciu"

no tobie powodzenia skoro do wszystkiego bedzeisz sie doszukiwal tutoriali i na nich polegal :) 0 kreatywnosci?

poza tym 2 dorany na poczatek to 880, a 2 long swordy to 720, wiec 2 long swordy i maczeta sa bardziej oplacalne niz maczeta i 2 dorany.

ale w koncu to lajki swiadcza o tym co lepsze

To był tylko przykład potwierdzający moje wypowiedzi.

Ja przynajmniej potwierdzam swoje argumenty.

Wy jedynie snujecie swoje daremne insynuacje.

Wszystko rozbijasz na czynniki pierwsze, a my piszemy cały czas o ogólnym budowaniu danego championa... o Boże!  Szukaj dalej "haczyka"  na moje kontrargumenty gdyż swoich już nie potrafisz podać.  Może następne będzie to że nie stosuje się do ortografii ? ^.^

Pisze się na to!

Reasumując chciałbym zakończyć ten temat gdyż takie wypowiedzi nie są na moim poziomie. Wnioskuję iż każdy buduje swoje championy jak uważa za słuszne i jak się mu podoba. Szanuję to. Wiec proszę o to samo z waszej strony.  Udzieliłem odpowiedzi w tym temacie takiej jaką uważałem za słuszną i prawdziwą według mnie. W konsekwencji otrzymałem niezbyt miłe słowa skierowane w moim kierunku. Potem wszyscy się dziwią dlaczego Polskie community jest takie? :O

Strzałka ;)

Opublikowano

To był tylko przykład potwierdzający moje wypowiedzi.

Ja przynajmniej potwierdzam swoje argumenty.

Wy jedynie snujecie swoje daremne insynuacje.

Wszystko rozbijasz na czynniki pierwsze, a my piszemy cały czas o ogólnym budowaniu danego championa... o Boże! Szukaj dalej "haczyka" na moje kontrargumenty gdyż swoich już nie potrafisz podać. Może następne będzie to że nie stosuje się do ortografii ? ^.^

Pisze się na to!

Reasumując chciałbym zakończyć ten temat gdyż takie wypowiedzi nie są na moim poziomie. Wnioskuję iż każdy buduje swoje championy jak uważa za słuszne i jak się mu podoba. Szanuję to. Wiec proszę o to samo z waszej strony. Udzieliłem odpowiedzi w tym temacie takiej jaką uważałem za słuszną i prawdziwą według mnie. W konsekwencji otrzymałem niezbyt miłe słowa skierowane w moim kierunku. Potem wszyscy się dziwią dlaczego Polskie community jest takie? :O

Strzałka ;)

Ja jebe ten gość mnie dobija xD

Zachowuje się jak jakiś Diamond czy coś... Strasznie nie lubię takich ludzi.

Tak jest, dajcie warna, mam na to wyjebane. Takie egoistyczne cebualki trzeba tępić.

No pain, no drain.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...