Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przyspieszyć cs

Sanir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przyśpieszyć cs'a i zmniejszyc lagi łącze mam 6 mb/s. fps ustawione na 999 można coś jeszcze zrobić ?? Ping mam w granicach 40-60

Bo mi nawet M4 seriami strzela..

Opublikowano

Jeśli 1.6 ci nie chodzi tak jak trzeba to znak że pora już zmienić ten 20 letni komputer. :p

Spróbuj go dobrze wyczyścić bo za pewne instalujesz każdy napotkany plik w internecie.

gamedevmania.com

Opublikowano

Na kompie mam wgrane NVIDIA GeForce Experience, ts3, i steama, totalcomander oraz Winrar

Wczoraj był robiony format  :)

Opublikowano

Jak przyśpieszyć cs'a i zmniejszyc lagi łącze mam 6 mb/s. fps ustawione na 999 można coś jeszcze zrobić ?? Ping mam w granicach 40-60

Bo mi nawet M4 seriami strzela..

Seriami strzela, to może być wina serwera, bo też miałem taki problem. Wyłącz synchronizację pionową, to Ci "przyśpieszy" csa.

Opublikowano

Wyłącznie nic nie pomogło a raczej zwiększyło lagi. Seriami strzelam właśnie tylko na tym serwerze co gram cały czas i to wkurza.

Opublikowano

-jakie masz pingi w CS'ie?

-jaka jest Twoja specyfikacja komputera?
-wyłącz niepotrzebne funkcje w 'msconfig'

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

Specyfika komputera przy 1.6 nie gra większej roli.. 

ustaw fps_max "99" - Myślisz że jak ustawisz 10000 to będziesz miał wiecej? Mylisz się, optymalnie to 75 lub 99. Btw. jeżeli masz odświezanie ekranu 75hz, to więcej niż 75 fps nie pójdzie bo prostu. Napisz jaką masz maksymalną ilość hz. Jeżeli steam to dodaj komendy startowe -nofbo -nossa, ustaw mniejszą rozdzielczość, ustaw opengl w ustawieniach wideo, może pomoże... Ew. reinstal cs'a, albo format dysku na ktorym jest cs..

Opublikowano

Oj specyfikacja komputera gra rolę.
Na przeciętnym kompie sprzed kilku ładnych lat czasami ciężko wyciągnąć ponad 60fps, a na lepszych / nowszych sprzętach można spokojnie wyciągać 600+fps.

Tak, 600+

Ewentualnie można pogrzebać w googlach jak przyspieszyć działanie komputera / internetu / CS'a.

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Format dysku? To juz czyścić dysku się nie umie?

W 1.6 mozna grac nawet na komputerze 15 letnim. Wiec specyfykacja komputera to najmniejszy problem zwazywszy na to kiedy pierwszy cs zostal wydany.

Takze jesli są jakieś problemy z cs'em 1.6 to tylko wina niezadbanego komputera, w sensie zawalonego niepotrzebnym oprogramowaniem. Lub dupnego serwera.

Co do fpsow. Ludzkie oko nie zobaczy roznicy juz powyzej 30.

gamedevmania.com

Opublikowano

Między 30 a 60 fps widać różnicę w płynności gry.
Tak samo jak w moim przypadku na 100fps gra się płynnie i spokojnie,

to już na 400-600+fps też płynnie, ale dziko i myszka robi się bardziej wrażliwa na ruchy.

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

GameBooster -> Sprawdź to.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

GameBooster dla mnie to pic na wodę.
Sprawdzałem jednego od Razera i jakiś jeszcze inny na CS'ie i nie daje to żadnych efektów.
Chociaż może na czyimś komputerze usprawni działanie jakiejkolwiek gry.

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Lub pobierz GameBooster :)

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Pobierz ASC 7 premium  i game bostera najnowszego

w asc daj w trybie turbo tyb gry wszystko zoptymalizuje 

w game bosterze ustaw tez optymalizacje 

I wejdz do menadzera zadań i wszystko wylacz w nim oprocz plikow systemowych ^^ zoptymalizowany pc bedzie o 40% gdzies

W Opcjach system zaawansowane wydajnosc ustaw na Procesor uzycie na Program a nie reszte ^^ i o kolejne 20% net masz dobry wiec do cs jescze pobierz modele zwiekszajace fps graj na opengl na jak najmniejszej rozdzielczosci ( nawet banie ladne wchodza) i uzyj komendy cl_weather 0 czy tam 1 nie pamietam w google zobacz;d

Pozdrawiam HastGromu

Edit  : Game boster wlaczony wylacza co prawda niektore programy ale sam on zrzera pamiec i cpu a jak go wylaczysz to bajka ;d oto chodiz z tym menadzerem

Sory za orto ;D 

Ja na starym  Pc : 1.8ghz  512 ram 126 grafa smiga mi po 80-90fps stale ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...